Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım ile İlgili Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ortalama üstü sayılabilecek bir üniversitede, bilgisayar mühendisliği İngilizce hazırlık sınıfına bu sene başladım. Bilgisayar bilgim oldukça kısıtlı ve yazılım konusunda da herhangi bir bilgim yok. Yazılımın ilgimi çekmesi ve bölüme bilgisiz gitmeyi istemediğim için bir yerden başlamak istiyorum. Bölümümüzde ilk dönem c++ öğretildiğinden dolayı o dilden başlamayı düşünüyorum. Algoritmanın mantığını anlatan 10 videoluk bir seri izledim c++ a bodoslama atlamadan önce sizin de fikirlerinizi sormak istedim. Bu sektörle ilgili bilgisi olan büyüklerimin veya kardeşlerimin her türlü tavsiyelerini bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• python öğren sen. Öğrenirken keyif alırsın.

c++ ustasının ekipmanı. Çook fırın ekmek yemen lazım.

Bu işler, kung fu gibi değil. Öyle en zorunu öreneyim herkesi döveyi falan.

Başlangıcı kolay olmalı. Bu yüzden python öğren. Hem öğrendiğin yabana gitmez. orayada kullanırsın burayada.

c++ ile ne yapıcaksın ? cli yazssan abestle iştigal, gui li bişiler yapayım desen 5 beden büyük gelir.

sen python öğren.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Hocam vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Yazılımın ilk aşamalarında çok zorlanıp, başlamadan meslekten soğumaktansa dediğiniz gibi Python'dan başlayıp sindire sindire gitmeyi tercih edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llJanissaryll -- 22 Kasım 2017; 23:4:36 >
  • Üniversitenin ismini ögrenebilirmiyim acaba ? Bende bilgisayar mühendisliği düşünüyorumda :D

birde c++ da zorlanmamanız için ilk başta c ailesinden başlamanızı tavsiye ederim mesela C# öğrenmesi kolay ve c++ a benzer bir dil'dir. Artı yönü C# hakkında bir sürü yazıda bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egmtncakgn -- 22 Kasım 2017; 23:59:56 >
  • C ve Java donanım yönelimli programlama dilleridir yani synax ve ifade yapısı olarak bilgisayara uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Python ise problem yönelimli bir dildir yani syntax ve ifade yapısı olarak gerçek hayatta yaşanan problemleri en verimli şekilde çözebilecek şekilde tasarlanmıştır. O yüzden hem başlangıçta öğrenmesi daha kolaydır hem de problemleri çözerken sonuca daha hızlı ulaşmanı sağlar. Benzer sekilde Javascript te problem yönelimli bir dildir, 1995 gibi Netscape Browser piyasaya çıkarken, web sayfalarındaki etkileşim sorununu çözebilmek için çok kısa süre içinde (rivayete göre 10gün) tasarlanmış bir dildir. O yüzden Javascript te başlangıç için cazip olabilir. Buradaki 'donanım yönelimli' ve 'problem yönelimli' kelimelerini sırasıyla 'makina koduna derlenen' ve 'yorumlanan' kelimeleriyle de değiştirebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • llJanissaryll kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Sakın ola ki iki kitaptaki örneği yaptım diye kendini o dile hakim olduğu zannedenlerden olma.

İyi programcı, ilerde bakımı kolay yapılan program yazabilendir.

Bu yüzden dinamik dillerle başlamak senin için en iyisidir. PHP, Javascript, Python, Ruby populer dinamik dillerdendir.

Python en geniş alana hitap edendir.
  • Python'da basit bir uygulama yazabilecek kıvama gelmek ne kadar zaman alır bilginiz var mı ?

Ufak projeler ilgimi ve hevesimi arttırabilir bu yüzden merak ediyorum ne kadar süreceğini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • llJanissaryll kullanıcısına yanıt
    Daha önceden programcılık deneyimin varsa Python 'la gerçek bir uygulama yazabilecek kıvama gelmek 2 - 4 hafta sürer. Hiç programcılık deneyimin yoksa basit bir uyg yazabilecek kıvama gelmek ise 1-2 ayı çok geçmemeli.

• Yardımınızı esirgemediğiniz sağ olun

• ACM'in belirlediği standartlara göre ikinci sınıfa geçmiş bir bilgisayar mühendisliği öğrencisinin discrete matematik biliyor olması, herhangi bir programlama diline hakim olup o dilde soyutlama yapabiliyor ve veri yapıları kullanıyor olabilmesi lazım. Eğer bir programlama kültürü edinmek istiyorsan (bak bir dili tamamen öğrenmekten bahsetmiyorum) bir ayda öğrendiğin C++ da yeterlidir.

Bilgisayar bilimleri tutulan veriyi işlemek üzerine kuruludur. Bu durumda başlarken önce veriyi saklayabileceğin modelleri (veri yapıları) sonra da veri yapılarında tuttuğun bilgiyi işlemeyi (algoritmalar) öğrenirsin. Basit BST'ler yazmak için veya searching/sorting algoritmaları kurabilmek için ileri düzey C++ bilmek gerekmiyor. Kendini dil konusunda kısıtlaman yersiz çünkü başlarken kimse senden ileri düzey kod yazmanı beklemiyor.

Ben senin yerinde olsam, hangi dili seçersem seçeyim, bir veri yapıları ve algoritmalar kitabı alır onu okurdum. Örneğin bu kitap bayağı iyidir.

• Amerika'da kadınların kurduğu programcılık eğitim sitesihttps://skillcrush.com 'da programcılığa yeni başlayan yüzlerce (belki binlerce) kadın Ruby ile para kazanabilecek düzeye kadar programclama öğreniyor, o yüzden başlangıç için güzel bir dil olmalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.