Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği vs Elektrik Elektronik Mühendisliği Şu Tartışmayı Çözüme Kavuşturalım Artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kimisi Bilgisayar kimiside Elektrik Elektroniği savunuyor. Tercih dönemi bitmeden şu tartışmayı bi çözüme kavuşturalım hangisi daha iyidir neden ?

• bilgisayar + elektrik-elektronik + yazılım = paraya b*k demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkral

bilgisayar + elektrik-elektronik + yazılım = paraya b*k demek.

okul olarak birini okuyabiliyorsun sanırım hangi bölümün mühendisliği okunmalı ve neden ?
  • Bana Elektrik elektronik Mühendisliğinin bölümü sanki daha çok alanı kapsıyor gibime geliyor.

O yüzden Elektrik Elektronik derim.

Tabii bu benim fikrim.
  • elektrik-elektronik okur ve yazılım alanında yönelirsen iyi para kazanırsın.makine mühendisleri prjelerinde yazılım yapacak kişileri ne pc müh. ne de yazılım müh.den seçiyor. elektrik-elektronik mühendislerini tercih ediyor bunun sebebide. bu mühendislerin örneğin robotun çalımaş sistemi hakkında bilgi sahibi olması.
  • teşekkürler cevaplar için upp
  • Elektrik rahat iş bulur , bilgisayar müh yazılım üzerine büyük şehirlerde iş potansiyeli daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raoden -- 30 Temmuz 2012; 14:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raoden

Elektrik Mühendisliği iyidir diyebilirim . Enerjide hep çok para olmuştur . Elektronik türkiyede sıkıntılı , iş imkanı kısıtlı . Türk Telekomda kariyere nokta koyabiliyosun

Elektrik iyi elektronik kötü gibi birşey demişsiniz yanlış anlamadıysam. Ama bölümün adı elektrik elektronik mühendisliği. Bölümde ikiside var bu ikisi ayrı değil aynı bölümün içinde
  • Bölüm adı öyle olsada 3.sınıfa geçince dallaşma başlıyor .. Elektrik ve Kontrol Sistemleri .. elektronik ve haberşle şeklinde 2 anabilim dalı .. İsim aynı olsada farklı konularda eğitim alıyorsun .. Hatta elektronik ve haberleşmede farklı meslekler diyebilirim , mesela biri sinyaller ve sistemler üzerineyken diğeri anlaşılacağı üzerine elektronik .. Arkadaşım bitirdi 1000 liraya işe başladı . Elektrikte iş bulma sıkıntısı daha az
  • elektrik bilgisayar yazilim diyorsunuz ben de bunların birleşimi mekatronik mühendisliği diyorum . istanbul ticaret üniversitesi bu sene öğrenci alacak acaba bilgisayar yerime mekatronik mühendisliği mi yazmalıyım yoruml arinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efelerbjk

elektrik bilgisayar yazilim diyorsunuz ben de bunların birleşimi mekatronik mühendisliği diyorum . istanbul ticaret üniversitesi bu sene öğrenci alacak acaba bilgisayar yerime mekatronik mühendisliği mi yazmalıyım yoruml arinizi bekliyorum

mekatronik bildiğim kadarıyla makina ile elektroniğin birleşimiydi ama
  • Arkadaşım bilgisayar mühendisliğini seç, hem özel hem de devlet için daha önü açık. İleride pişman olmazsın. Bana güven.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpLendoR- -- 19 Ağustos 2012; 1:31:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.