Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği yazacaklara kesinlike önermem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • %100 ing bölümden 3.50 üstü ortalamayla mezun oldum c1 ingilizce ve savunma sanayide 2 staj yapmama rağmen mezuniyet sonrası işsiz kaldım . 1000 yere başvurursunuz 1 tane döner o da olumsuz. Özel sektörde her türlü patron mobbingi köpek gibi çalıştırma ve lise mezunu bekçinin 45 bin aldığı yerde 25-30 bine çalışmak zorunda kalırsınız.

• Selam hocam, ben de Şubat ayı itibariyle mezun oldum. Yaklaşık 1 ay içinde iş bulabildim. Ortalamam 3.09 idi. Şu aralar biraz daha ilanlar azaldı evet ama en fazla 3 ay içinde bi yer bulabileceğini düşünüyorum. Buradaki arkadaşların moralini bozmaya gerek yok. Yakın çevremde de bu bölümden mezun olup işsiz kalan bir kişi yok şu an. Bence Türkiye şartlarında iş bulma olarak hala gideri olan bi bölüm.

Not: Ben de Baykar'da staj yapmıştım.

• Hangi şehir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • elw1s kullanıcısına yanıt

Hocam iş ilanlarında kaç tane yeni mezun arayan gördünüz acaba torpili olmayan açıkta kalıyor olay bu . Her ilanda en az 4-5 yıl tecrübe isteniyor. Bir de şirketlerin %95 ı yeni mezunu lise mezunu bekçinin yarı maaşına çalıştırıyor. Her yıl 50 bin yazılımcıyı istihdam edecek bir piyasa yok bu ülkede . %1 lik dilimle üni okumama rağmen işsiz kalan biri olarak söylüyorum bunu.

• Binden fazla yeni bilgisayar mühendisliği kontenjanı
    + her yere yazılım.muhendisili açılıyor
    + 2 yılda frontend, backend, veri analisti diye bölümler açıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

Ankara hocam. En büyük 2. şehir bir de başvurmadığım yer kalmadı.

• Parrot_OS P kullanıcısına yanıt

Hocam şansın yaver gitmemiş diyelim. Yeni mezun olarak en iyi yol staj yaptığın yerden devam etmek. İlan sayısı evet az ama şirketlerin bir kısmı orada yazan tecrübeye bakmıyor bile. Bir arkadaşım 3 yıl tecrübeli iş ilanına başvurup yeni mezun olarak büyük bi bankada çalışmaya başladı yazılımcı olarak. Yeni mezun programları oluyor. Onlar da belirli dönemler açılıyor. Sen iyi ortalamayla mezun olmuşsun okulun da iyiymiş. Bu tarz ilanlara başvurursan bence şansın yüksek olur. Torpil konusunda da çevremde hiç denk gelmedim yalan söylemiş olmayayım. Referans olayı var evet o şekilde işe giren arkadaşlarım oldu. Onlarda da mülakat falan olmuştu hep, öyle direkt birini araya sokup işe girene denk gelmedim.

Ama ileride sıkıntı yaratacak sayıda ilgi var bu alana orada katılıyorum. Fakat aradan sıyrılanlar da rahat bi meslek yapmış olur. Ben şu an remote olarak çalışıyorum. İstediğim gibi gezebiliyorum.

• ben de önermiyorum. odtü bilgisayar mezunuyum uzatmadan mezun oldum, 2 yıl part time deneyimim 3.2 de ortalamam var 1 aydır hiçbir başvuruma dönüş alamadım

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben seni 2018 ya da 2019 olmasi lazim hatirliyorum ya... hatta ne guzel derece yapmis falan demistim kendi kendime. Bu biraz uzdu... hakkinizda hayirlisi.. Var mi bir planiniz? Yuksek lisans vs

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akademik düşünmüyorum o yüzden yüksek lisans planım yok, ilanlara başvurmaya devam şimdilik

• ben de 2017 yılından tanıdığım deli gibi çalışan bi çocuk vardı, LYS günlüğü vardı o zamanlar, ilk 100 e girmişti. BOUN ee yazmıştı. Mezun olmuş, mesaj attım, asistanlık yapıyorum okulda dedi hemşire maaşına :o

• Parrot_OS P kullanıcısına yanıt

özel şirketlerde devletten daha çok torpil dönüyormuş gibi geliyor bana

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

hocam seni eskiden tanımasam bu yazdığına asla inanmazdım ama cidden hem üzüldüm hem de umutlarım kırıldı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.