Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliğinden , Yazılım Mühendisliğine ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben geçen sene Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini tam burslu olarak kazandım ve bu sene hazırlığı rahatça bitirdim . Bu bölümü tercih etme sebebim bilgisayarlara ( sadece personal computer olarak kısıtlamadan ) ve teknolojiye olan ilgim ve becerimden dolayıydı .

Fakat zaman geçtikçe ve internette birşeyler kurcaladıkça , bu işin donanım değil yazılım kısmına aşık oldum diyebilirim . Kendi programını-uygulamanı yaratmak , bir sunucunun güvenliğini sağlamak vb. şeyler çok ilgimi çekmeye başladı .

Şuan cahilliğimden pek net düşünemiyorum ama belki bilgisi olan birisi çıkar ve aydınlatır beni diye buraya konu açıyorum , bu ilgi alanım doğrultusunda bana uygun bölüm Bilgisayar Mühendisliği mi Yazılım Mühendisliği mi ?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1342 -- 15 Temmuz 2012; 3:26:11 >

• Yazılımda neymiş . Sen o kasadaki parçaları sinirden tekmelemeden bilgisayar mühendisliği nedir anlayamazsın GARDAŞ
  • YAZILIM MÜMKÜNSE INTERNET TARZI. İDEALİ PHP

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoLCu_05

Yazılımda neymiş . Sen o kasadaki parçaları sinirden tekmelemeden bilgisayar mühendisliği nedir anlayamazsın GARDAŞ

Ya ne bileyim kafam çok karışık , daha bölüme adım atmadan değiştirmeyi düşünüyorum .
    Keşke okulumda yazılım mühendisliği diye bölüm olmasaydı da bu kadar tereddütte kalmasaydım ....
  • Bilgisayarı bitir yazılımla ilgili bi alanda yüksek yap.
  • daha önce forumda konuşuldu diye hatırlıyorum.bilgili ağabeylerimiz arasında büyük bir fark yok dediydi.ayrıca şöyle bir durum daha var, bil.müh bitiren tanıdıklarım okulda eğitim verilmediğinden, olayın kendini geliştirmekte olduğunu bahsediyorlar.yani sen çevre mühendisi bile olsan, yazılımda iyiysen gerekli desteklerle beraber yazılımcı olabilirsin.open source yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama eğer geçiş işlemleri senin için zor olacaksa tavsiyem hiç zora girmeden bilgisayar mühendisliğini bitir en azından yazılım için geniş bir temelin olur ve yazılımı daha kolay halledersin şuanda çoğu kişi temeli olmadan yazılımcıyım diye geziyor ortalıkta bilgisayar mühendisliğini bitir zaten orada elbet öğrenirsin biraz yazılım dillerini birazda üniversiteden sonra kendini geliştirdin mi sorun kalmaz diye düşünüyorum tabi okuyan arkadaşlar varsa onlar daha ayrıntılı anlatırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1342

Arkadaşlar öncelikle iyi geceler ,
    Ben geçen sene Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini tam burslu olarak kazandım ve bu sene hazırlığı rahatça bitirdim . Bu bölümü tercih etme sebebim bilgisayarlara ( sadece personal computer olarak kısıtlamadan ) ve teknolojiye olan ilgim ve becerimden dolayıydı .

Fakat zaman geçtikçe ve internette birşeyler kurcaladıkça , bu işin donanım değil yazılım kısmına aşık oldum diyebilirim . Kendi programını-uygulamanı yaratmak , bir sunucunun güvenliğini sağlamak vb. şeyler çok ilgimi çekmeye başladı .

Şuan cahilliğimden pek net düşünemiyorum ama belki bilgisi olan birisi çıkar ve aydınlatır beni diye buraya konu açıyorum , bu ilgi alanım doğrultusunda bana uygun bölüm Bilgisayar Mühendisliği mi Yazılım Mühendisliği mi ?

bir yazılım mühendisi olarak söyleyebilirim ki yazılım mühendisliğini tercih etmelisin.

çünkü çok kapsamlı bir okulda okumuyorsan(özellikle yurtdışında) bilgisayar mühendisliğinde donanıma dair aldığın dersler teori olarak kalacaktır. ve mezun olunca yapacağın iş gene yazılımdır.

bu sebeple yazılım mühendisliği okuyup işi en ince ayrıntısına kadar öğrenmen daha mantıklı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

Bende yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama eğer geçiş işlemleri senin için zor olacaksa tavsiyem hiç zora girmeden bilgisayar mühendisliğini bitir en azından yazılım için geniş bir temelin olur ve yazılımı daha kolay halledersin şuanda çoğu kişi temeli olmadan yazılımcıyım diye geziyor ortalıkta bilgisayar mühendisliğini bitir zaten orada elbet öğrenirsin biraz yazılım dillerini birazda üniversiteden sonra kendini geliştirdin mi sorun kalmaz diye düşünüyorum tabi okuyan arkadaşlar varsa onlar daha ayrıntılı anlatırlar.

Okulun yazılım mühendisliği kulübu çok etkin , sürekli birileri geliyor gidiyor konferanslar workshoplar vb.

Örneğin geçen dönem boyunca IOS için uygulama nasıl yazılır şeklinde panelleri vardı veya veritabanı ile uğraşanlar için PostreSQL un kurucusu ( tam hatırlamıyorum yetkilisi de olabilir ) gelip sistemlerini anlattı vb.

Sanki daha aktif geldiler gözüme onunda etkisi var .

Geçiş olayında ise , puanım zaten iyiydi (Ösym) ilk sene notları iyi tutarsam ortak derslerin ilk yıl çok olmasından dolayı sene sonu rahatça geçerim diye düşünüyorum .

Hayırlısı artık :D

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemgc

quote:

Orijinalden alıntı: 1342

Arkadaşlar öncelikle iyi geceler ,

bir yazılım mühendisi olarak söyleyebilirim ki yazılım mühendisliğini tercih etmelisin.

çünkü çok kapsamlı bir okulda okumuyorsan(özellikle yurtdışında) bilgisayar mühendisliğinde donanıma dair aldığın dersler teori olarak kalacaktır. ve mezun olunca yapacağın iş gene yazılımdır.

bu sebeple yazılım mühendisliği okuyup işi en ince ayrıntısına kadar öğrenmen daha mantıklı olacaktır.

Bende bu şekilde düşünüyorum , biraz daha kaydım yazılım mühendisliğine ...

%70 e %30 önde şuan kafamda :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.