Şimdi Ara

Bilgisayar odayı ısıtıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön arka ve yan panelinde olmak üzere 3 adet fanlı bir kasam var,yönlerinde de sıkıntı yok ,kasa sıcaklığı da fazla değil ,işlemci 37 derece civarı ekran kartı da 39 derece civarında geziyor boştayken,oyunlarda da fazla ısınmıyor fakat boşta olsa bile odayı çok ısıtıyor, kasanın altına 1,üstüne 2 fan eklemek ve halihazırda olan fanları ses yaptığından dolayı değiştirmek istiyorum,acaba o şekilde bu sorun düzelir mi veya nasıl hallederiz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bilgisayarin kac yillik hangi kosullarda kullaniyorsun tozlarini temizliyor musun termal macun ne durumda? Yaptigin bakimlari soylemen de önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmem212 kullanıcısına yanıt
    Zaten ön fanda filtre olduğundan çok fazla toz olmuyor ama en geç ayda bir temizliyorum, o konuda çok hassas davranıyorum,termal macunu filan da yeni ,kasa bileşenlerinde bir ısınma yok zaten yazdığım gibi ,boşta işlemci ve ekran kartı 35 dereceyken bile oda çok sıcak oluyor kasadan dolayı

Bileşen olarak da gayet yeni ,eski bir bilgisayar değil yani,kasa kapalı bir yerde filan da değil hava almasını engelleyecek bir şey de yok

• Şimdi pcde hic bi sıkıntı yok gibi duruyor. biri cikip diyebilir 'Kardesim oda sıcaksa pencereyi aç' diye cpu gpu icin ideal sicaklik 35 50 arasi diye biliyorum. Benim eski kasa da ısıtıyor odayı mesela sonra farkediyorum ki oda havasız.

Kasa 2 hafta çalışmama durumunda kaldı ram yanmıştı Almanya'dan geldi,o süre zarfında sıcaklık gayet iyiydi pencere açmamama rağmen,pencere ile filan alakası yok,ev zaten esiyor baya tüm camlar açık olduğundan ama sadece benim oda hamam gibi yanıyor bilgisayardan dolayı,pencere açınca çok az etki ediyor ama bu sefer de sineği var böceği var sürekli açık duramaz yani

• Anladım dogru tabi ram yanma durumu da normal degil. Psu gereginden fazla mı çalışıyor acaba? Ya da anakartta mı ters giden seyler var bilemedim. Ben tüm parçaları söküp yine takardım. Onun dışında bilemedim hocam valla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yok hocam elektrik dalgalanması yüzünden yandı, bilgisayar ile alakası yok,çoğu komşunun elektrikli aletleri yandı zararlar karşılanıyor o konuda ama bilgisayarlar alakası yok onun da

• Bu bir problem değil. Bileşenler oda sıcaklığının altında çalışamayacağı için dışarı attığı hava odadan sıcak olmak zorunda, doğal olarak da oda ısınacak.

Soğutmanın sağlıklı olduğunun bir göstergesi de denebilir.
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Ama işte sıkıntı şu,bu birkaç derecelik bir ısınma değil,resmen nefes alınamayacak düzeye geliyor

• Odanız ufak ise ve nemli bir yerde iseniz misal karadenizde denize kıyısı olan şehirlerde bulunuyorsanız özellikle gece sıcaklık hissedilebilir derece de artıyor. Bu bir sıkıntı değil arkadaşın dediği gibi. Bilgisayarınız normal şekilde soğutma işlemini yapıyor. Odanız küçük ve havalandırması yetersiz ise odanın sıcaklığının artması gayet normal. Yeni nesil bir çok bilgisayar aşırı ısınıyor. Özellikle oyun leptopları, bir görseniz fanları motor gibi çalışıyor yüksek ısıyı dışarı atmak için. Haliyle havalandırması yetersiz bir odada baya bir sıcaklığa neden oluyor.

Velhasıl işlemciniz ve diğer donanım parçalarının sıcaklık değerleri çok yüksek ve bu yüzdende odanınız aşırı sıcak olsaydı, o zaman bir sorun olduğunu ve bu yüksek sıcaklıklar yüzünden ısınmanın neden olduğunu var sayıp bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirdik ama bilgisayardaki parçalarınızın sıcaklık değerleri normal ise sıkıntı etmenizi gerektiren bir durum yok. Odanızı sürekli havalandırmanız gerekiyor ne yazık ki. Ama bir de buna şu açıdan bakın. Kışın odanız sıcak olacak. :) Benim bilgisayarda bu şekilde odamı ısıttığı için oradan örnek veriyorum size. :)

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 22 Eylül 2020; 12:16:40 >

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Maalesef denize yakın değiliz Ankara'dayım 😊 havalandırma konusunda da sürekli pencere açık kalması halinde bile sıcak kalıyor ve Ankara'nın en soğuk ilçesinde oturuyorum ona rağmen bunlar yani

• O zaman sizde bir sıkıntı var. Kan değerlerinizi kontrol ettirin. Bu ne hararet:D

Şaka bir yana, parçalarınız aşırı ısınmıyorsa yapabileceğiniz pek bir şey yok. Klima taktırmak yada daha geniş bir odaya geçmek diğer çözümler arasında.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.