Şimdi Ara

bilgisayar oyunları & kızlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
4
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, geçen gün eski level dergilerini karıştırırken bi yazı buldum ve bu yazının hala geçerliliğini koruduğunu gördüm..

oturdum üşenmeden yazdım, buraya da bi koyayım dedim..

not: bayan arkadaşlarımız okurken kızabilir, yazı bana ait değildir ve benim şahis görüşlerimi içermez.(mi acaba)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Absürt Hikayeler &
    Bilgisayar Oyunlarından Anlamayan Şu Kızlar

Tarih 1983: İlkokula devam ettiğim sene babam eve o zamanın hayal makinesi, ATARI 2600 oyun konsolu ile geldiğinde havaya zıplayarak belirttiğim sevincim ertesi gün okulda (yer: İlkokul, yaş:9 falan) kız arkadaşlarımın, çocuk gibi oyun oynadığımı ileri sürerek benimle alay etmeleri sebebiyle kursağımda kaldı...

Tarih 1991: Yaş 18 falan, yer lise. Dönemin ünlü oyun dergisi 64’lere kabul edilip ilk yazım kapak konusu olunca yaşadığım sevinç, okuldaki kızların ve bayan hocaların, “hala küçük çocuklar gibi oyun mu oynuyorsun sen!?” sözleri ile yerin dibine geçti.

Tarih 1999: Üniversiteyi bitirdiğim, romanlarımın piyasada yok sattığı, imza günlerinde okurların yoğun ilgisi ve takdiri ile karşılaştığım bir dönemde, bir bilgisayar oyun dergisinde yazı yazdığım için sahip olduğum sevinç, artık evlenme ve çocuk sahibi olma hayalleri kuran bayan tanıdıklarım tarafından planlı ve organize eritilmeye çalışıldı... “Hala küçük çocuk gibi oyun mu oynuyorsun sen?”

Yukarıda anlatılan olaylardan varılan sonuç şudur ki, oluyucu anketleri sonucu bayan okurların sayısının son derece az çıkması bir tam isabettir. Aynı zamanda anketin doğruluğunun bir kanıtıdır.

KADIN DENİLEN İLKEL HAYAT FORMU

Kadın denilen ilkel hayat formu tarafından daha birkaç yıl öncesine kadar aşağılanan ve gereksizlik olarak nitelendirilen bilgisayarlar, artık en çok kadınlar tarafından kullanıyorlardır herhalde... Düne kadar bilgisayarlarla uğraşan erkekleri, s,v,lceli suratlı, kalın gözlüklü, asosyal ve olgunlaşmamış olarak niteleyen bu hain, bu fitneci, bu ,insanlık fakiri ırk, internet üzerinde chat yapılarak koca bulunabileceğini keşfettikten beri bilgisayarın başından kalkmamaktadır. Ama dikkat edin bu kızlardan hiçbiri, Fleet Commander’daki savaş modellemesinin mükemmelliğinden, Rainbow Six’in kompleks bir taktik simülasyonu olduğundan veya X-Com3’ün RTS kısmında düşman ve dost birliklerin yapay zekasının bilgisayar dünyasında bir devrim olabileceğinden bahsetmez. Bunlardan bahsedenleri de sevmezler. Sevmemekle de kalmayıp bu bahsedilen konularla uzaktan yakından ilgisi olan herkesten nefret ederler çünkü OYUN OYNAMAK SİVİLCELİ SURATLI KALIN GÖZLÜKLÜ, ASOSYAL, OLGUNLAŞMAMIŞ MİNİK ÇOCUKLARIN İŞİDİR.

Oyun konusunda böyle düşünen bu karbon bazlı ilkel yaratıkların birkaçının yanyana geldiği bir ortamda konuşmalara biraz kulak kabartırsanız duyabileceğiniz en net cümleler chat geyikleri olacaktır.
    “Ay yeni bir kanal buldum, ağzına kadar erkek dolu, hihihihii”
    “Hadi kız adresini versene, hihihih, mircden mi giriyorsun, hangi serverda? Hihihihii”

KİŞİLİK ANALİZİ

Peki kadınlar neden oyun oynamaz ve oyun oynamayı sevmezler? Eminim pek çok erkek bu soruları kendisine sormuştur. Neden internette bir multiplayer oyun oynarken karşınıza hiç bayan oyuncu çıkmaz ya da çıksa bile bir ikincisi ile karşılaşmanız için aradan bir yıl geçmesi gerekir? Neden? Niçin? Niyee? Aslında basit bir cevabı olan bu sorularla kafamızı yarup durmamızdan da anlaşıldığı üzere, erkekler düşünmeyi, bulmayı, keşfetmeyi severler ve bilgisayar oyunları insanları düşünmeye, akıl yürütmeye zorlayan araçlardır. İşte bu yüzden kadınların bilgisayar oyunlarından hoşlanabilmeleri için evrimlerinin tamamlanmasını beklemeleri gerekecektir. Ve o zamana kadar da bilgisayar oyunlarından nefret edeceklerdir. Ama bu süre zarfında da, sanırım bir on yüzyıl boyunca, kadınlar karşımıza geçip, sanki dünyanın hakimi onlarmış gibi, seslerini inceltip alaycı bir tonla, “sen hala küçük çocuklar gibi oyun mu oynuyorsun?” demeye devam edecekler ve bizle alay etmekten sıkılınca da evlerinindeki bilgisayarlarının başına geçip , koca oldukları chat kanallarına bağlanarak, op olabilmek için kanal administoruna kur yapmaya devam edeceklerdir.

Maalesef insanoğlunun üretim hatalı bu modellerinin geri toplatılıp düzeltilmesi günümüz teknolojisi ile mümkün değildir. Ama en azından biz erkekler artık bu kendini görmez, hadlerini bilmez hatalı yaratıklara kim olduklarını hatırlatabiliriz. Ya da bizim kim olduğumuzu onlara hatırlatmak daha iyi bir fikirdir belki.

Cem Şancı – LEVEL Ağustos 99

• quote:

Aslında basit bir cevabı olan bu sorularla kafamızı yarup durmamızdan da anlaşıldığı üzere, erkekler düşünmeyi, bulmayı, keşfetmeyi severler ve bilgisayar oyunları insanları düşünmeye, akıl yürütmeye zorlayan araçlardır. İşte bu yüzden kadınların bilgisayar oyunlarından hoşlanabilmeleri için evrimlerinin tamamlanmasını beklemeleri gerekecektir.

+1905

Uyuz olurdum ben de oyun oynamama kıllanan hatunlara ama artık sallamıyorum Oynadığım oyunları çocuklar oynayabilse gam yemiycem ama işte anlatamazsın ki adı oyun bi kere ve bu ırkın gözünde de oyunu çocuklar oynar kabız.gif

• guncel..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence saçma. oyun asosyal işidir ben de öyleyim, pc oyunları yüzünden sosyal zekamı yitirdim ve hayatım boyunca hiç kız arkadaşım olmadı

artık geçti de borun pazarı
  • Sorun sende! Sabahtan akşama kadar oynamak başka, günde 1-2 saat kafa dağıtmak için oynamak başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: YuckFou

guncel..

Gördüğüm en iyi hortlardan birisi, tebrikler.
    Hakkaten 10 yıldır bu bakış açısında milim oynama olmadı.
  • Annem diyor dedenlerin yanında hala oyun oynadığını söyleme tamam mı sanki kariya gidiyoz yada kiziz eskort olmuşuz muameleye bak kendi de diyor zaten geldin 20 yaşına hâlâ oyun oynuyorsun senin yaşında millet ..... gerisi tahmin etmesi zor değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN GÜZEL PC OYUN MÜZİKLERİ
    19 yıl önce açıldı
    Oyun bilgisayarı mı konsol mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Level dergisinin güzel zamanları...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana gore oyun ; sanattir. 50 yasina da gelsem oyun oynayacagim. hatta yazilim okulundan mezun olunca oyun yapimcisi olmak istiyorum. nasil cogu insan icin top pesinden kosulan futbol bir tutkuysa , oyun da bizim tutkumuz. hayalgucun acildi mi bir daha geri donusu yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuckFou -- 24 Kasım 2015; 8:35:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YuckFou

bana gore oyun ; sanattir. 50 yasina da gelsem oyun oynayacagim. hatta yazilim okulundan mezun olunca oyun yapimcisi olmak istiyorum. nasil cogu insan icin top pesinden kosulan futbol bir tutkuysa , oyun da bizim tutkumuz. hayalgucun acildi mi bir daha geri donusu yok..

Yaw he he

• Yaş 28
    İki çoçuk sahibiyim (1 kız 1 erkek)
    Çocuklarıma da vakit ayırıyorum
    Eşimede vakit ayırıyorum
    Gezmeye de gidiyorum
    Oyunumuda oynuyorum
    Eşimde oyuncu

Oyun oynamak asosyal yapmaz.
    Yapıyor diyen kendine baksın

Forumda gördüğüm ilk 10 yıllık hort

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 24 Kasım 2015; 8:56:44 >
  • Sadece oyun alanında sınırlamak dar gorusluluk olur...

Yazilanlarin çoğu doğru...

Edit:10 Yıllık hort ...Böylesini pek görmemiştim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Aslan. -- 24 Kasım 2015; 8:51:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben hatunu boşadım hala devam ediyorum oyun oynamay. Hiç bir şey sevdiğim bir uğraşı elimden alamaz benim.Çok konuşursa benim eski hatun gibi kapıda bulur kendini
  • Mukemmel bir yazi sonuna kadar katiliyorum. Genelde bu zihniyet erkekleri hayatinin merkezine koyarak,kas catarak uzulerek asktan meskten bahsetmenin cok onemli bir sey oldugunu sanar.Bu basit zihniyete gore oyunlar sadece vakit oldurme araclaridir.Bir erkek bunlarla zaman kaybedecegine cevresine bakmali,onlarin pesinden kosmali,evlenip basina dert almali ve erkek(!) olmalidir.O kadar basit bir zihniyet ki munakasa etmeye degmez.Yav he he diyip gececeksiniz

Allahtan artik biraz etkisini yitirdi bu zihniyet.Zamaninda bizim lisede vardi bu tiplerden.Genelde erkek ciddiyetinde gezen tesetturluler ve onlarin zihniyetinde olanlar soylerdi boyle ama tabi lisenin ilk yillari icin gecerli bu.universite sinavindan sonra hepsinin sesi kesildi

Ayrica bu meselenin bilgisayar oyunlariyla alakasi yok aslinda.Ulkedeki kizlarin seviyesi erkeklere gore cok dusuk.Gidin internetten bir kizla konusun ne yapiyorsun deyin mesela oturuyorum der,bu sasmaz.Aksam sunu yapacam,birazdan bunu yapacam gibi cumleler tovbe hasa duymazsiniz.Bunlarla oturup bir konuda tartisamazsiniz.Bir seyle ilgilendigi yok cogunun zaten.Ama bunlar kalkip sizi bir konuda elestirebilecek cesareti ne hikmetse bulur.Gercekten cok tuhaf bir durum.

Su sebeplerden oturu o kadar gicik aldim ki kizlardan,hazirlik sinifimda daha hicbiriyle diyalogum olmadi.Neden? cunku siz konusmadikca onlar da konusmaz.sizin konusmaniz lazim,onlar konusmaz,onlar yeminli.serefleri ayaklar altina alinir mazallah......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 24 Kasım 2015; 10:46:07 >

• İşte, kızına sahip çıkıp pembe dizilerden uzak tutmazsan, kafası Aşk-Aldatma-"Hanimiş benim güçlü erkeğim" üçgeninde gidip gelir.

Böyle bir zihniyete göre;

-Erkeğin duyguları yoktur, erkek ağlamaz ağlamamalı
    -Futboldan nefret ederler arkadaşlarınız ile hali saha maçı yapsanız azarlarlar, ama göbek yaptığın zamanda yine şikayet ederler eee spor olmadan nasıl eriyecek bu göbek?
    -Bu zihniyete göre erkek erkek olmalı. İnsan değil!
    -Bilgisayar oyunları sadece çocuklar içindir (evet zaten kan ve ağır şiddet içerikli oyunları babanın hayrına yapıyorlar değil mi? Aman çocuklar oynasında birbirlerini doğrasınlar. Sonra vay efenim oyunlar gelecek neslimizin anasını ağlatıyor muş muş da

Daha yazılacak birçok şey var ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4spenox

Yaş 28
    İki çoçuk sahibiyim (1 kız 1 erkek)
    Çocuklarıma da vakit ayırıyorum
    Eşimede vakit ayırıyorum
    Gezmeye de gidiyorum
    Oyunumuda oynuyorum
    Eşimde oyuncu

Oyun oynamak asosyal yapmaz.
    Yapıyor diyen kendine baksın

Forumda gördüğüm ilk 10 yıllık hort

Ayıptır sorması şimdi ne yapıyorsun

• kızlar söylemiyorda bu olayı çevremdekiler söylüyor diyeyim.
    çocuk gibi oyun oynuyorsun olayını ama ben takmıyorum.
  • Bu konu tutar. Ayrıca çok haklı yazılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: rainfall38

kızlar söylemiyorda bu olayı çevremdekiler söylüyor diyeyim.
    çocuk gibi oyun oynuyorsun olayını ama ben takmıyorum.

Hocam Allah için anca lafta kalıyor öyle şeyler, mesela Mortal Kombat'ta çok fazla vahşet içeren sahneler var, vahşet çocuklar için mi yapılıyor orada anlamıyorum böyle diyenleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

Bu konu tutar. Ayrıca çok haklı yazılmış.

10 yıldır tutmamış

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.