Şimdi Ara

BİLGİSAYAR PİYASASI HK.LÜTFEN OKUYUN...! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • malı satana kadar güler yüzlü olmayı biliyolar iş garantiye gelince baştan savmalar başlıyo
    bilmeyene de türlü türlü oyunlarla mal satıyolar temiz iş yapın kimse kimseye laf söylemeye hakkı kalmaz zaten
  • simdi ilk makinamin hikayesini hatirliyorumda aldigimda ogrendim ki ayni paraya arkadaslar iki makina alabiliyorlarmis tabi aklimdan gecmedi degil ne pahalli icatmis bu bilgisayar beea

daha sonra fax/modem ihtiyacim oldu mekana gittim ogrenmisim v92 apache listeden bakti eleman dedi 30$ ki diger modemler 10-15$ tamam dedim aldim eve gittim taktim kullandim para verdim kalitey aldimya benden karizmasi yok cok sonra bu islerle ugrasmaya basliyinca ogrendimki apache kutusunda 7$ lik modem almisim

bu konuda arkadaslarin kizginliklarini anlamak cokta zor degil insanlarin bilgilerini paylasmadigi gecmisi bir hayal edin (56k donemi) gelsin paralar havadan offff arabalar evler vs.... kim istemez DH batsin ozaman bende acarim bi dukkan artik bir cok firmanin yaptigi gibi servis ucretimi $'a baglarim aksamda evde sayarim artik saatlerc

bence bu islerin duzene girmesi gerekir oncelikle bu ulkede universiteler ve bu alanda uzmanlasan diploma sahibi insanlar var oncelikle devlet sinirlandirmali bu ne yaw parasi olan dukkan aciyo diplomasi olan arkadaslar bu isi yapmali yasalarla yetki alanlari cizilmeli ben madur oldugumda devletin duzenini gormeliyim.

elveda 56k yasasin ADSL yasasin bilgi paylasimi
    telekoma

• Yazan yazmış zaten.Burda sana katıldığım tek nokta büyük firmaların altında ezilmek..Ama şunu da unutma,firmanı büyütmen de senin elinde...Nasıl ki adam gibi bir dükkanı bile olmayan inventus forumda zirve firmalardan biri ise seninkinin namının da duyulmaması işten bile değil.Kaldı ki günümüz dünyası internetten dolayı çok küçüldü,artık bilgiye daha kolay ulaşılıyor.Hizmet ve güleryüz gösterirsen,kazıklamaya kalkmazsan sen de burda adı geçen firmaların arasına katılırsın,paşa paşa da paranı kazanırsın..Bu forum diğerleri gibi bilgi paylaşımı yapılan bir program.Elinizdeki en güçlü ekran kartını gösterin diyorum pciex,adam bana 6200 TC'yi gösterip methediyor görsen...Bilgisayardan anlamasam alacağım o kadar yani...Sistem toplatmış arkadaşım,P4 531dandik sisteme 1200 papel çekmiş..Böyle adamlar varken sizin sektör bu durumundan asla kurtulamayacak...

• KONUYLA DİREK ALAKALI DEĞİL AMA NEYSE....

Size çok değil 4-5 sene öncesinin bir hikayesini anlatiimm müsadenizle.

Bursa'da okurken bende her bilgisayar kurdu gibi babamın eğitimime harcayayım diye binbir emekle gönderdiği paraları tırtıklayıp celeron 300A makinama bi ekran kartı alayım dedim.(tnt2 m64 vardı üstünde)
    Gittim X pasajına yukarıdan girdim alttan çıktım ama kart takasına kimse yanaşmadı.Öyle hayalleri yıkılmış, süklüm püklüm dururken bir sesle kendime geldim.
    - Ne oldu hocam, vizeler pek iyi değil herhalde?
    -Yok bisey(Bende ilk başta adama yapışan satıcılardan sanmıştım)
    -Sen bilirsin.
    -Şey ekran katımı değiştircem de kimse almıyor.
    -Gel içeri konuşalım biraz.
    Saolsunlar çay kahve derken , muhabbet koyulaştı.Benim ekran kartını değerinde alıp Geforce2'yi verdiler.
    Mutluluktan havalara uçtum.Sevinerek eve gittim.Makinaya taktım a! oda ne oyunlarda kitlenmeye başladı.Hemen kasayla beraber aldım soluğu.Katı denediler benim sistemi denediler AGP 2x mainboard takoz çıktı.Ne yapcaz şimdi derken.
    -Boardı da değiştir istersen.
    -Abi o kadar param yok ki
    -Taksite böleriz
    -Kredi kartım da yok
    -Önemli değil.
    Böylece boardımı değiştirdiler ama bu seber mini tower kasaya sığmadı kasa değişti, edo ramler değişti derken iş çığrından çıktı.
    EVET ARKADAŞLAR kefil adres telefon almadan ben o pc'yi 6 taksitte ödedim.Her taksite gittiğimde en az 1 saat muhabbet ederdik.Bazen onların da çözemediği teknik problemler olurdu ben yardım ederdim.Teni bilgisayarımı da onlardan topladım.Bir sürü de müşteri götürdüm.

Şimdi size soruyorum büyük mağazalarda , internetteki satış sitelerinde siz böyle tatlı insanlarla mı muhatap oluyorsunuz?Yoksa size potansiyel kaz gözüyle bakan smokinli robotlarla mı?Paran yoksa çık kalabalıkm etme şeklinde bakışlara az maruz kalmadım ben büyük mağazalarda yada biraz alttan alma biraz sağduyu ile iki tarafın çözebileceği problemler için avukatlarla mahkemelerle az uğraşmadım.

Büyük bir mağazada siz şunu unutmayın her zaman satıcı yani maşşlı eleman ile muhatap olursunuz o insiyatif kullanamaz verilen görevi yerine getiren bir robottur o ve onun için para almaktadır.En fazla muhabbet
    - Kaç para-
    - X dolar
    - Kaç taksit ?
    - X taksit
    .......
    Peki bi sorun çıkınca kimle muhatapsınız.
    Yine bi robotla
    Kuralları harfiyen uygyulayan bunların dışına çıkamayan bişey...
    -Garanti kapsamı neyse onu uygular gözünüzün yaşına bakmaz
    -Ödeme şekli neyse odur, yoksa vay halinize icra mı gelir,polismi bilmem
    Adama diyemezsin 1 saat sonra ödeyeceğim abi kartı evde unutmuşum.O size malı satarken ki yüz değişir yerini patansiyel dolandırıcıya bakan yüz alır.Çünkü o da emir kuludur ve patrona vereceği hesap yüzünden telaşlanmaktadır.
    Ne yazıkki istemesemde artık her sektörde bu robotlaşma yaşanıyor.
    AMA ÖNEMLİ OLAN ŞU BİZ KENDİMİZ DE ROBOTLAŞMAYALIM

• Bundan 6 ay önce gittiğim bilgisayarcıya pc'mi satıp çift çekirdek teknolojisine geçmeyi düşündüğümü söyledim (core duo) adam aval aval suratıma baktı. Asistanına sordu o ne diye o da bilmiyor. Ona göre 478pinli p4 2.8 işlemcim çok iyiymiş 2 sene daha idare edermiş. Şöyle yap böyle yap vs vs... Sonra benim epey birşey bildiğimin farkına varınca "sen donanımhabere falan mı takılıyon?" diye sordu. E kardeşim madem bilginin kaynağını biliyorsun sen neden faydalanmıyorsun oradan? Yoksa başka art niyetlerin mi var bana karşı?...

Üstümdeki mesaja cevaben; çok haklısın. Herkesin güvendiği başı sıkıştığında gidebileceği bilgisayarcı olmalı. Benim müşterisi olduğum bilgisayarcı 40lı yaşlarda ve donanım yazılım açısından bilmediği şey yok. Program yazıyor, donanım tamir ediyor vs vs. Çözebildiğimi çözüyorum (aldığım pc parçalarını kesinen kendim kuruyorum arızalandığında kaynağı kendim tespit ediyorum ve onu götürüyorum) Eğer ben bilgisayarcıyım diyorsanız ya bu tür işleri öğrenin ya da bir site açıp diğer firmalar gibi internetten satış yapın. Öyle azıcık bilgiyle dükkan açıp sonra ordan alıp burdan satıp kar etmeye çalışmayın bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuGhAn -- 10 Ekim 2006; 11:17:26 >

• 2002 de 20 milyona windows kurdurdum geçen sene de 30 liraya splitter aldım.Bu iki olay içime dert oldu.Tabi akıllanınca heriflere gidip yaptıkları hayvanlıkları yüzlerine vurdum.
  • benimde geçenlerde termal macuna ihtiyacım oldu elimde hiç olmadığı için gittim girdim bi pc dükkanına kavanoz içinde macunlardan var adam bana 12 ytl dedi benimde saf anıma denk geldi tuttum verdim 12 ytl yi adam sora eve geldikten sora ulan dedim sen manyakmısın yaw kavanozdaki macun 12 ytl edermi yani adam taş catlasa 3 ytl lik malzemeyi bana 12 ytl ye kakaladı ben onun 3 ytl olduğunu bildiğim halde saf anıma denk geldi alıverdim ya bilmeyenler ne yapsın adam herkese 12 ytl fiyat çekip satıyorsa haram zıkkım olsun ona
  • sözüm ona bilgisayarcıyım diye gezinenlere !!!!!!!!!! derdinizin çaresini bu forumda aramayın zira bu forumda bulamazsınız

gidin başbakanlıgın onune pc nizi yere atın
  • quote:

Orjinalden alıntı: grotesque

2002 de 20 milyona windows kurdurdum geçen sene de 30 liraya splitter aldım.Bu iki olay içime dert oldu.Tabi akıllanınca heriflere gidip yaptıkları hayvanlıkları yüzlerine vurdum.

30 liraya splitter mi? Eminmisin? O kadar da olmaz ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

quote:

2002 de 20 milyona windows kurdurdum geçen sene de 30 liraya splitter aldım.Bu iki olay içime dert oldu.Tabi akıllanınca heriflere gidip yaptıkları hayvanlıkları yüzlerine vurdum.

driver yüklemeye 30ytl alıyorlarsa bu inanılmayacak bişi diil, en azından elinde somut bişi oluyo

• quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

quote:

driver yüklemeye 30ytl alıyorlarsa bu inanılmayacak bişi diil, en azından elinde somut bişi oluyo

ya adam splitteri açsa baksa bir ikitane bobin,transformatör,kondansatör ya. sonra alıcı adam gidip kafasına çalmaz mı "bumudydu splitter dediğin" diye. hadi driverin ne olduğu bilmeyen çok kişi var. bir iki yazı yazsan.kod yazıyomuş gibi. 3 dört defa ram'i işlemciyi felan çıkarıp takarsın felan. adam kanar gider ama splittere 30 ytl verme olayı bence abartı.

• Bana düşermi bilmiyorum ama genede yazayım:

quote:

Topik heralde amacına ulaştı.

ANA FİKİR: Bilgisayarcılar genelde kazıkçı oluyolar ve bişey bilmiyolar. O yüzden para kazanmayı haketmiyorlar. Zaten de kazanamıyorlar. Bu yüzden lütfen para kazanamıyoruz diye yakınmayın.

İnşallah bu konu altında kimse kırılmamıştır. Burada kesinlikle tüm bilgisayarcılar kastedilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 10 Ekim 2006; 23:36:33 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

quote:

ya adam splitteri açsa baksa bir ikitane bobin,transformatör,kondansatör ya. sonra alıcı adam gidip kafasına çalmaz mı "bumudydu splitter dediğin" diye. hadi driverin ne olduğu bilmeyen çok kişi var. bir iki yazı yazsan.kod yazıyomuş gibi. 3 dört defa ram'i işlemciyi felan çıkarıp takarsın felan. adam kanar gider ama splittere 30 ytl verme olayı bence abartı.

Gerçekten verdim 30 lirayı.En saftirik anlarımdan biriydi galiba Pazarlık etsem 25e alırdım

• Şu yukarıda yazılanlardan şunu anlıyorum ki Ülkemizde bilginin hiç kıymeti yok.
    Windows yüklemeye 20 ytl aldı Driver yüklemeye 30 ytl aldı gibi laflar...
    Bu işler bilgi ve tecrübe işidir ki eğer o adama gidip bu işlemi yapmasını istiyorsan sen windows yüklemeye driver yüklemeye cesaret edemiyorsan hakkıdır.İstediği fiyatı çeker.Pazarlık yap.uymazsa oraya yaptırma.

İş donanım satışına gelince serbest piyasa ekonomisi vardır ki araştırıp en uygun fiyata olanı alın diye
    Zaten pahalı satan piyasada tutunamaz.

Aslına bakaılırsa da Cebinde biraz parası azcıkta bilgisayarla ilgilenmiş olan vatandaş anaaa hemen bilgisayar dükkanı açayım köşeyi döneyim mantığı ile dükkanı açar.Sonra kendi cahilliği sebebiyle Kıçına bakarak dükkanı kapatır kaçar.

Ne satıcı bilinçli ne de kullanıcı.
  • dostum sana bazı konularda katılıyorum ama bu forumlrda bilgi paylaşımı yapılmazsa dükkana bir sürü bilinçsiz müşteri geliyor....onlara iyi bir bilgisayarın atfini yapana kadar üç müşteriye daha bakarım....bence bilinçli müşteri herzaman iyidir...önemli olan senin müşteri karşısında duruşun ve satış kabiliyetinle beraber dürüstlüğün.....ben açıkçası ne alacağını bilen bir bilgisayar müşterisi geldiğinde içim rahatlıyor çünkü anlatırken yada satarken zorlanmıyorum....geliyor alıyor gidiyor.....ama ucuzcu olmaya da karşıyım...benimlede rekabet eden üç frma var yakın çevrede ama nedense benim işlerim daha iyi...ürünlerimin fiyatı onlardan biraz yüksek olsada....neden acaba......::)
  • Bende bir dükkan açıyorum arkadaşlar artık kazıklanmayacaksınız dışarıda 30 ytl olan windows kurma bende 28,5 driver yüklme dışarıda 20ytl bende 18 hadi yaşadnız
  • driver yükleyipte para alan mı var yauu.ben yardımsever vatandaş olarak ben önüme gelen driverı bedavaya yüklerim hep .
  • Sende bilinçli tüketici ol kazıklanma kardeşim..
    Her sektörde bilinçsiz tüketiciye dayarlar, sırf bilişimde diilki...
    Kazıklayan kadar kazıklanandada var az biraz kabahat. Herkes anasının karnından bu işleri bilerek mi çıkıyor
  • arkadaşın bu konuyu açması bence düşünmeden yapılmış bi hareket..en basit sorunlarını bile gidipte soyulmak pahasına halledip gelen arkadaşları burda yardım alıyo...bunlardan biride bendim evet..zamanında gidip ekran kartımı değiştiricem diye birine güvenipte 5200 alıp eve geldim...ama nooldu..burda öğrendimki işe yaramaz.. ama nooldu en azından burdaki arkadaşlar sayesinde bunları ve daha pek çok şeyi öğrendim..sistem alırken de burdaki arkadaşlara danışıcam..konuyu açan arkadaş gibilerine gidipte bana bi sistem toplayın iyi oyun oynamak istiyorum devri bitt..bence bu konuyu bu şekilde değilde insanlar artık bize gelipte sorunlarını sormuyor bari bizde bişewyler öğrenelim aynı yerden bize dönsünler olmalıydı..bunu diyemediğine göre burdaki kişiler kadar bile bilgin yok...o zaman dükkanını kapatmaya mecbursun..çünkü artık keriz sayısı azalıyo...en azından ben gittim bitane azaldı

• bu kesin milleti bilgilendirmeyi milleti kazıklıyamıorm diye baslayan sacma topie cvp bile yazmıodm niye bu kdr uzattınız...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.