Şimdi Ara

BİLGİSAYAR PİYASASI HK.LÜTFEN OKUYUN...! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İŞ YAPAMIYORUM *BİLGİSAYAR İŞİ AYAĞA DÜŞTÜ DEMİŞİN....ANCAK SEN İŞİ BİLMİYORSAN MİLLET NE YAPSIN...
    BAKIN SİZE BİR ÖRNEK VEREYİM (gıda maddesi olmasına rağmen hep dikkatimi çekmiştir)::::KOCA KOCA MARKETLER ,SÜPERMARKETLER İŞTE CARREFOUR,METRO,MİGROSLAR VAR VEDE ÇOK DA UCUZA SATIYORLAR; ANCAK BAKKALLAR ONLARA GÖRE ÇOK PAHALI SATMALARINA RAĞMEN HALA ÇATIR ÇATIR SATIŞ YAPIYORLAR, yani herkes nasibini alır.. nette paylaşılan bilgilerde yada ucuza satan işi bilen bilgisayar firmalarında değlde; önce hatayı kendinizde arayın......
  • quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

insanların cehaletini kullanarak para kazanmak, para kazanmak değildir.asıl para kazanmak bilinçli tüketiciye hizmet vererek olur.

+1 konu kapanmıştır dağılabilirsiniz
  • bi adsl modem ayarını yapmak için 40 ytl istemişler arkadaşımdan bu da ticaaret mi buda mı emek bilgisayar piyasasına bişey olmamasını istiyorsanız insanlarla ilgilenilsin insanların sorunlarına hakkıyla yaklaşılsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhammetaksoy

bi adsl modem ayarını yapmak için 40 ytl istemişler arkadaşımdan bu da ticaaret mi buda mı emek bilgisayar piyasasına bişey olmamasını istiyorsanız insanlarla ilgilenilsin insanların sorunlarına hakkıyla yaklaşılsın

kesinlikle katılıyorum +1

• Arkadaşlar forumu büyük bir ilgiyle okudum.Foruma katılan arkadaşların çalışıp çalışmadıklarını , bir işgüç sahibi olup olmadıklarını da bilmiyorum.Onun için her ne kadar sürçü lisan ettiysem affola

Şu anda sadece Bilgisayar piyasası değil , Türkiyede bir insanın bir dükkan bir atelye bir büro açıp para kazanabileceği HİÇBİR MESLEK KALMAMIŞTIR.Acı ama gerçek bu arkadaşlar.
    Peki neden çünkü bir zamanlar sadece uzmanların yapabileceği , bu işin erbabından başka kimsenin yapamıyacağı düşünülen işler 3-5 kuruşu bir araya getiren alt tabaka cahil insanların bile yapabileceği bir hale gelmiştir..Neden ?
    Bu tür şahıslar asgari ücretle büyük olasılıkla sigortasız çalıştırdıkları elemanlarla '3 kuruş para kalsın yeter elemanın maaşı çıksın yeter ' zihniyetiyle iş yapmakta aklınca sürümden kazanmaktadır.Aslında hem kendine zarar vermekte hem de piyasada bu işi hakkıyla yapan insanlara engel olmaktadır.Sonuçta hem kendi batmakta hem de diğer fitrmaları batırmaktadır.Bküçük balıkların bu çekişmesinden kim mi karlıu çıkıyor?
    Size söyliyeyim bu işe milyarlar yatıran para babaları tabiki.Teknosa, hızlı sistem , Gold ,Mavi falan filan.....
    Büyük firmalar karına kar katlarken , Evine 3 kuruş para götürmek için köşebaşına dükkan açmış Ajmet abi, Mehmet amca dükkanını kapatıyor.Acı ama gerçek....
    Gidişat söyle arkaşlar......
    Yakın bir zamanda türkiyede bireysel olarak bi dükkan açayım bir iş kurayım diyebileceğiniz hiçbir meslek kalmayacak.Hepimiz amma büyük bir fabrikada , amma büyük bir mağazada, amma büyük bir alışveriş merkezinde maaşlı eleman olarak kalacağız.....ORTADİREK YOK olacak.....
    Tıpkı süpermarketlerin bakkallara , fabrikaların ufak atölyelere , yaptığı gibi küçük olan bitecek silinecek.Sonuçta ülkemiz sadece birkaç büyük ailenin , köşeyi döndüğü , diğerlerinin onların emirlerinde çalıştığı bir ülke olacak....

Eminim şu anda okulunda okuyan henüz üretime katılmamış gençler nediyor bu be diye birbirinin yüzüne bakıyordur.Zaten onlara lafım yok.Ama siz çalışan arkadaşlar beni anladınız sanırım....

İyi günler hayırlı işler

• Bunca yıldır bilgisayarla uğraşırım,
    1995 yılında çöken windows için 5 milyon para istediler,
    o zamandan sonra herşeyi kendim yapmayı öğrendim,
    ve çözemediğim donanım sorununu çözen bilgisayarcıda göremedim
    daha ne diyim...

birde bilgisayar almaya gidince AMD ler çok ısınıyor motorları iyi değil diyenini de duyunca ülkeyi terk edesim geldi
  • quote:

birde bilgisayar almaya gidince AMD ler çok ısınıyor motorları iyi değil diyenini de duyunca ülkeyi terk edesim geldi

sen çok yaşa emi aynı şey benim defalarca başıma geldi onu diyen bilgisayarcıların bilgileri 5 sene onceden kalmış hala kendilerini güncelleştirmemişler+ 5200 ekran kartını hala 256 mb bu yaa ucarsın oyunlarda elinde kaldı diye satmaya çalışan bilgisayarcı olmaz olsun emi
  • quote:

Orjinalden alıntı: forious

İşini adam akıllı doğru düzgün yapan her zaman ekmek parasını çıkartır kardeşim o akadarrrr

+
  • gülsem mi ağlasam mı anlamadım
    işini düzgün yapan kim varsa eninde sonunda kazanır hocam
  • Türkiyede yaşıyoruz Hukukçu dostum burada işini düzgün yapan değil parası çok olan kazanır.Bunu senin daha iyi bilmen lazım.
  • Bir kişi eğer, "ben bilgisayarcıyım, ben bilgisayar satıyorum abi" falan diyorsa ben ona güvenmem!! Bir araba satıcılarına, iki bilgisayar satıcılarına güvenmeyeceksin!! Çünkü çoğunun ana görevi bu işten anlamayan insanları kazıklamak!!

Daha önceki gün, İzmit --G-o-l-d-- bilgisayarda, kendisine "Bilgisayarcı" diyen bir sıfat ile gereksiz yere bir tartışma yaşadım, tartışma konusuda Nvidia 7900 serisi kartların SM4.0 - DX10 desteklemesi hakkında, adam bangır bangır konuşuyor, 7900 karta dx10 desteklidir diyor yahu, ATI yi napacan, 7900 dx10 destekli Vista çıkınca ekran kartın dx10 değilse performans yarı yarıya düşecek diyor, google a falan girip tezini ispat etmeye çalışıyor, bişey bulamıyor g.t olup kalıyor, bende iki laf söyleyip susturdum tabi!!

Sonuçta bu adamlar böyle, bilgisayarcı müsveddesi!!

Son sözüm, yaşasın Donanım haber gibi forumlar!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 9 Ekim 2006; 11:57:02 >

• Bilgisayar tamiri diye meslek mi olurmuş? Tabii batarsın kardeşim, 10 yaşındaki çocuklar artık pc toplar oldular. Şimdiden geçmiş olsun.
  • bu forum ve böyle forumlar yüzünden kullanıcılar bilinçlenmeye başladı kazıkçı bilgisayarcılarda iş yapamıyor diye gelip buraya forum yüzünden iş yapamıyorus topiği açıyorlar hayret birşey yaa
  • bilgisayarcıya ddr400 dualkit var mı diye soruyorum, o da ne diyor. Sonra ne olduğunu söylüyorum, adamda bana napcan 2taneyi ben sana 1 tane veriyim 2sinin toplamı ediyor diyor.
  • quote:

bilgisayarcıya ddr400 dualkit var mı diye soruyorum, o da ne diyor. Sonra ne olduğunu söylüyorum, adamda bana napcan 2taneyi ben sana 1 tane veriyim 2sinin toplamı ediyor diyor.

• Bu kadar zaman milletin bilgisiziliğinden faydalanıp kazandığınız paralar sizi ihya etmediyse,bundan sonra kazanılacak paralarda ihya etmiyecektir.Başka türlüde konuşurdumda forumdan atılmak istemiyorum çünkü hiç atılmadım.Ben çevrem için gönüllü bedava teknik servisim.Donanım haberdeki herkezde öyledir eminim.

Geçen öğrendiğim bir olay: p3 işlemcili bir bilgisayara güzel bir aopen kasa takıp birde LCD monitör giydirip bir "bayana" 1.5 milyara satan zihniyetin Allah tabiki belasını verecek.Tabiki gün gelecek sürünecekler.O bayan ne bilsin verdiği para ya değermi? ne bilsin p4 nedir p3 nedir.Belki bir doktor belki bir öğretmen kendisi,ilgi alanı işlemciler değilki.

ve konuyu açan arkadaş milletin bilinçlenmesi ve bilgi sahibi olması senin işine gelmiyor çünkü artık bir driver yüklemek için 40 ytl alamayacaksın yada fx 5200 kartı süper süper diye satamayacaksın.

• quote:

Bu kadar zaman milletin bilgisiziliğinden faydalanıp kazandığınız paralar sizi ihya etmediyse,bundan sonra kazanılacak paralarda ihya etmiyecektir.Başka türlüde konuşurdumda forumdan atılmak istemiyorum çünkü hiç atılmadım.Ben çevrem için gönüllü bedava teknik servisim.Donanım haberdeki herkezde öyledir eminim.

Geçen öğrendiğim bir olay: p3 işlemcili bir bilgisayara güzel bir aopen kasa takıp birde LCD monitör giydirip bir "bayana" 1.5 milyara satan zihniyetin Allah tabiki belasını verecek.Tabiki gün gelecek sürünecekler.O bayan ne bilsin verdiği para ya değermi? ne bilsin p4 nedir p3 nedir.Belki bir doktor belki bir öğretmen kendisi,ilgi alanı işlemciler değilki.

ve konuyu açan arkadaş milletin bilinçlenmesi ve bilgi sahibi olması senin işine gelmiyor çünkü artık bir driver yüklemek için 40 ytl alamayacaksın yada fx 5200 kartı süper süper diye satamayacaksın.

işte budur

• yorumların hepsi çok güzel hangisine +1 vereyim şaşırdım
    o yüzden hepsine haklısınız arkadaşlar diyorum
    ama en çok bana dokunan ve + ların yetersiz kaldığı yorum
    @yattara 61 in
    "+1 ama bizdeki esnaf bilinçli tüketiciyi sevmez.ben ara sıra pc marketlerde dolaşırken başta ilgili davranan satıcı birşeyler bildiğini gördüğü zaman ilgisiz davranmaya ve senden kurtulmaya çalışıyor buna çok şahit oldum. " bu oldu gözümde
    resmen sizden nefret eden bir yapıya bürünüyor çakal satıcı müsveddeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulent35220 -- 9 Ekim 2006; 15:26:28 >
  • iş yapamıyosan bilki bu senin basarısızlıgındır dostum. bizde bu işin içindeyiz. dışarıdan bakınca nekadar güzel gözüküyor degilmi. ohooo 1500 ytl lik bi bilgisayarda bu adam en az 500 kazanıyodur diye atlayın sektore sonrada aglayın yok bole bişi. giripte burda sizin yüzünüzden demeye hiç hakkın yok senin. kendi agzınla demissin. 20$a pc satıyo diye sende sat sende yürüt işini kardeşim. haa baktın yürümüyosa vurursun kilidi çeker gidersin bu piyasadan. bitti bilgisayar sektorunde 2 pc satayımda kendi yağımda kavrulayım devri dostum....
  • beni vuran nokta bu konuyu açan arkadaşın nereye varmak istediği! naapalım yani sen para kazanacaksın die insanlar bilgilerinini paylaşmasınmı? senin bildiklerini artık çoğu arta düzey kullanıcısı biliyorda ondan parakanamıyorsun. madem bildiklerin para kazanmaya yetersiz sende git daha çok şey öğren!ama yok, işte dönüp dolaşıp geldiğmiz nokta az yorulayım çok kazanayım yok olmadı bir iki "ekmek parası" demagojisi yaparım olur biter. yok ööle yağma! bide bunca aklı başında insanın bulunduğu foruma bu içerikte bi meşaj yazman hakikatten akıl almaz bi durum, ne demesini bekliyordun insanların? nasıl bir tepki bekliyordun bi izah et lütfen..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.