Şimdi Ara

BİLGİSAYAR PİYASASI HK.LÜTFEN OKUYUN...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar,benim kafama takılan bişey var,bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum,şimdi buraya bilgisayar almak isteyen,pc bozulan yani pc ile ilgili her türlü sorun ve yradım almak için 1000 lerce insan giriyor,şahıs bir bilgisayar alcak,diyoki eee arkadaşlar bana bir bilgisayar lazım bana ne önerirsiniz yada şu paraya aldım pahalımı almışım diye soruyor,burdaki ona yardımcı olmak isteyen arkadaşlar şunu al bunu al ayrıca fiyatta yüksek şu paraya var diyor(BUNU DA DİYEN BÜYÜK İHTİMALLEDE BİLGİSAYARCI OLUYOR).Şimdi arkadaşlar her bilgisayarı bozulan burdaki diğer arkadaşlar tarafından yardım aldı ve bilgisayarcıya gitmeden cebinden 1 lira masraf etmeden işini halletti,PEKİ CAN ALICI NOKTAYA GELİYORUM.Her bilgisayarı bozulana bu şekilde işini hallederse,her bilgisayar ihtiyacı olan tanıdığı veya burda diğer arkadaşlar sayesinde alacağı makinayı son kullancı fiyatlarına tabi kalmadan bilgisayar alırsa,dükkan açıp eleman parası veren,devlete vergi veren,şuan yazmadığım bir ton masrafı ödeyen esnaf nasıl para kazanıp çoluğuna çoçuğuna ekmek götürcek arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrr....!Kısacası bilgisayar ve bilgisayar piyasası ayaklar altına düştü,makinada 2 vida sıkan,bilgisayarının kapağını açan ben bilgisayarcıyım diyor,tamam kardeşim bilgi paylaşımı güselde siz biraz olayı abartmadınız mı,lütfen ya bu kadar olmaz,ben 2 tane bilgisayar firması açtım,abi dükkanda iş yok,bakıyorum,kendini bilgisayarcı zanneden 3-5 şahıs 500$ a makinayı maletmiş 520$ satıyor,neden mi çünkü 20 $ o adam için çok para ve akşama kadar çatır çatır bilgisayar satıyor,eeeeee garibim esnaf ne yapsın kardeşim,20 $ dan günde 3 makiana satıp hangi masrafını ödeyecek bana söylermisiniz,yeter ama yaaa yazık çok yazıkkkk...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOPRAK0212 -- 8 Ekim 2006; 16:13:22 >

• 2 Firma açtım dedim ya onuda açıklama gereksinimi duydum yanlış anlarsınız diye,1. firma açtım 1 sene dayanabildim ve kapattım,sonra ekmek teknem mesleğim dedim tekrar 2. firmayı açtım ve yine netten 10$ karı görüp bilgisayar satan insanlar yüzünden firmayı tekrar kapatmak zorunda kaldım...! ne güsel dimi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOPRAK0212 -- 8 Ekim 2006; 16:25:25 >
  • Bilgiyi paylaşmanın neresi kötü. İnsanlar sıfır bilgisayar almadan nasıl ikinci el piyasası oluşsun. İşine geeln tabiiki tavsiyeler doğrultusunda gidip bilgisayarcıdan ürün alıyor. Ancak bilgisayarcıların bu kadar uyanık olduğu günümüzde tüketicinin de bilinçli olması şarttır ve forum da buna katkıda bulunmaktadır. Bilgisayarcıya gidip ben şunu istiyorum dediğinizde , yav nabacan onu bu da aynı işi görür diye elinde kalan parçayı satmaya çalışan, çıkma parçayı sıfır diye takan bir sürü bilgisayarcı var. Tabiiki işini hakkıyla yapan, dürüst insanlar da var. Bence böyle bir piyasada insanların tavsiye almaları, araştırma yapmaları çok akıllıca.
  • Eyvallah bende belirtimişim zaten yazımda iyi okuduysanız görürsünüz bilgi paylaşımı konusunu,iyide kardeşim sen bilgisayarcı olsan,20 ytl servis verip dükkanın kirasını ödemeye çalışırken,bilgisayarı bozulan arkadaşlar şu sorunum var bana yardımcı olurmusunuz diyip sorununu çözerse bilgisayarcı nasıl para kazancak onu söylermisiniz bana,eyvallah ben halen bilgisayar piyasası içindeyim neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum,2.el parçayı sıfır diye satan karaktersiz çok esnaf var ama ben onu değil,badolyanın ömür yüzünü anlatmaya çalışıyorum,tabiki insanlar burda bilgilerini paylaşcaklar ama ben diyorum ki bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmamak,yok etmemek lazım bunu ima etmeye çalıştım,farkındaysanız forumlarda vs. yerlerde bilgisayar ile şeyler konuşulmasın demedim anladınız...! İyi pazarlar
  • hocam sizinde kendinize göre haklı olduğunuz yerler olabilir ama internet ortamında bilgi paylaşımının olması bence bilgisayar sektörüne zarar vereceğini düşünmüyorum asıl paylaşılmaması tüketiciye zarar verir bence tüketici bilinçlenmeli. örnek vermek gerekirse adamın makinasında cok ufak bir sorun var ve bilgisayar konusunda hiç bilgisi yok. adamın makinayı tutup bilgisayarcıya götürüp hiç yoktan yere 20 lira servis ücretimi vermesi mantıklı yoksa internette araştırıp başkalarından yardım alarak hem birşeyler ögrenip hemde kesesine zarar vermeden bu işi halletmesi mi mantıklı? şunuda söylemek gerekir insanlar her zaman internet ortamında aradığını bulamıyor o zamanda iş sizlere düşüyor adam makinasını kapıp geliyor yani kısmetse gelir size yaptırır burda ki bilgi paylaşımının sizin işinizi etkilediğine hem fikir değilim yani...
  • insanların cehaletini kullanarak para kazanmak, para kazanmak değildir.asıl para kazanmak bilinçli tüketiciye hizmet vererek olur.
  • bir pc tamircisinin 2,5 sene evvel benden ses karı driverını yüklemek için 25 ytl istediği aklıma geldikçe sana hak veremiyorum toprak0212.
    iş yapamıyosan kapat gitsin dükkanı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki mesajdan anladığım: "Bu forumlar ve bilinçlenen kullanıcı yüzünden ben artık insan kazıklayamıyorum bu yüzden de geçinemiyorum. Hep sizin gibiler yüzünden"
  • bilgisayar işi yapmak bilgisayarı çok iyi bilmekle 3-5 format atmakla olmuyor. ben şu ufak dükkanımda onu gördüm. benim metrodan 260$ a aldığım monitörü forumda birisi bana 220$ a sattı sıfır kutusunda. kendisine 217$ a geldiğini söylüyor ve metronun cirosu daha yüksek olduğu için o monitörü 200$ civarına aldığını söylüyor. karışık işler yani. burayı çözdünmü iş bitiyor. satacak adam hayli hayli bulursun. sonra bitane teknik eleman canavar gibi her işi yapar.
  • benim pc(daha dogrusu dizüstü) bozulmustu. hardiskinden süpheleniyordum. az cok neresinde hata var bilirim ve yapadabilirim. neyse ben yinede aldım pcyi götürdüm bakırköye. bu pcnin hardiskin sorun var ama yinede siz daha iyi bilirsiniz tabiki ben bilgisyarcı olmadıgım için yanılıyoda olabilirim.

bilgisayarcının biri buna önce 80 dolar servis ücreti alırız. daha sonra ise 50 dolara bir hardisk takarız. etti sana 130 dolar. ben bu parayı verecek kadar ne zenginim nede cömertim.
    kurtun ensesi kendi işini kendisi yaptıgından dolayı kalınmıs dedim. aldım laptobu gittim kadiköye. kardes bana hardisk lazım dedim. önceki hardiskim 5 gb idi. ben 20 gb hardiski 45 YTL ye aldım. böyle bilgisayarcılar batsınn kardesim. kucuk bir işlem icin adamı soyup sogana ceviriyorlar. mesela gittim ben sunu takacagım dedim ne kadar takarsınız 15 ytl dedi. lan 4 kabloyu takacaksın bir sistem toplamayacaksınki. gittim 4 kabloyu ben taktım..
    benim öyle sokak basında kösede kucuk bilgisayarcılara hic guvenim kalmadı ve o bilgisayarcılar hakkında hic iyi dusunmem. nerde daha fazla vatandaşı soyabilirim diye düşünüyorlar.

bizim bir arkadasta bir bilgisayarcıya pc toplatmıstı. işletim sistemleri filan kurarken pc ye format atmak lazım geldi. format atıldıktan sonra 40 gb hardisk oldu sana 20gb. ne oluyo diye bakarken garantiyi boş verdik kasayı actık. ne görelim 40 gb hardisk gercekte 20 gb mış. uzerinde yazıyordu.

kardesim ben boyle bilgisayarcılar hakkında hic iyi dusunurmuyum. bir vida icin vatandastan olmadık paralar alan bilgisayarcılara

ben sana sende boylesin demiyorum ama böyle olanlar batsın. zatende batıyorlar....

• quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

insanların cehaletini kullanarak para kazanmak, para kazanmak değildir.asıl para kazanmak bilinçli tüketiciye hizmet vererek olur.

Maymunkral bu sefer dört dörtlük bir cevap vermişsin diyebilirim. Konuyu tam olarak açıklığa kavuşturuyor.

Yani şu var farzı mihal ben bir keresinde (daha ilk bilgisayarımı alalı 1 ay olmuştu bu arada) merakla bios ayarlarını kurcalamıştım internetteki OC lere bakıp neden olmasın dedim sonuçta makine açılmadı. (Ram gecikme değerlerini değiştirmiştim) Paniğe kapıldım dedim işte yaktın makineyi dedim kendime anlayan bir arkadaşa sordum fişi çıkar 10 dakka bekle tekrar tak çalışır dedi. (tabi ben nerelere girdiğii anlattım o zamanlarda zor bulunan bilgisayardan anlayan kişilerden biriydi) Şimdi ben servise götürsem hiç bir şey almasalar 20YTL hava parası keseceklerdi. Halbuki bilgisayar onlara geldiğinde hiçbir sorunu kalmamış olacaktı. Ve benim 20 YTL lik ödeyeceğm mebla servisin Güç düğmesine verilmiş olacaktı. Şimdi bilgisayarcılar iş yapsında 6 saniyelik iş için o kadar para nedir yani. Birinin bilgisayarına virüs girer götür teknik servise çökmüş format gerekiyor der oysaki bilgisayara yüklenecek basit bir antivirüs sorunu çözecektir. Şu da var eğer sen bir ürünü 10 liraya satan yer varken ben almam oradan gider 20 liraya alırım diyerek aynı ürünü 29 liraya alırım diyorsan hiç bir şey demiyorum. şahsen kadıköyde bir çevirici aparata ilk girdiğim yer 9 lira dedi 15dk dolaştım ve aynı ürünü 4 liraya buldum.

• biz burda insanlara bilgisayar oneriyoruz onlara bilgisayar satmıyoruz. sen isinde iyiysen, online satisin varsa, teknik ve musteri hizmetlerin iyiyse ve en onemlisi fiatların iyiyse onerdiimiz malları gelip senden alirlar.... bu kadar basit... biz toplayip toplayip satmiyoruz burda heralde :D
  • Uyanıklıkla iş yapılmaz bu devir türkiyede bitti ne yazıkki sen en iyisimi emeğinle para kazanabileceğin bir sektöre geç.Bilgi ve deneyimin + madiyatın bu sektöre yetecek güçte değil gibi..ayrıca günde 4 pc demişsin 20 dolardan 80 dolar.Milet 380 ytl maaşla çalışıyor sen 3500 ytl yi beğenmiyon ayda..İşini doğru yap o 6000 de olur..
  • Hangi bilgisayarcı bilgisayardan anlıyor ki? Ben bugüne kadar bilgisayardan anlayan bilgisayarcı görmedim kırşehirde (bitanesi dışında. zaten oda parasını kazanıyo). tabiki kazanamazlar. Kaçtanesi anakart bozulunca, kartı bi eline alıp acaba neymiş diye bakabiliyo? kaçtanesi lehim yapabiliyo. Kaç tanesi anakart üzerindeki kondansatörü değiştirebiliyor? Kaçtanesi PSU tamir edebiliyo. Kaçtanesi dvd sürücünün içini açıp nerenin bozuk olduğuna bakabiliyo. Söylediklerimi tüm bilgisayarcılara söylemiyorum. Zaten bu işten anlayanlar da parasını kazanabiliyor.
    Kırşehirde 6-7 tane bilgisayarcı var. hepsiyle muhabbetim oldu. hiç biri bişey bilmiyor. eskiden kimse bilgisayarın ne olduğunu bilmediği için bilgisayarcılar azıcık bilgiyle iş yapıyordu. Şimdi iş yapamıyorlar tabiki.

Ya adamlar linux kuracam deyince "önermem" diyorlar. linuxun ne olduğunu bilmiyorlar.

EĞER BİR İNSAN İŞİNİ İYİ YAPABİLİYORSA HERZAMAN PARASINI KAZANIR.

Örnek: TERZİ. Bugün altınyıldız kumaşı olan bir hazır ceket alsanız 250 ytl dir. Ama terzi bunun kumaşını alıp dikerse 300 e satar. ama eğer iyi dikebilirse 300e değil 500e bile satabilir.Ve herzamanda müşterisi olur. (Babam terziydi ordan biliyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 9 Ekim 2006; 19:43:08 >

• İşini adam akıllı doğru düzgün yapan her zaman ekmek parasını çıkartır kardeşim o akadarrrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: forious

İşini adam akıllı doğru düzgün yapan her zaman ekmek parasını çıkartır kardeşim o akadarrrr

• bu forumda bilgisayarcıyım diye geçinen insanlardan daha çok bilgiye sahip arkadaşlar mevcut insanlara yardım etmek şunu alma şunu al bu böyle şu gibi özelliği var demek kazıklanmaktan kurtarmak bilgisayarcıların işlerini kesiyor yoksa artık kullanıcı bilinçlendi kazıklayamıyoruz diye mi işleri kesildi acaba sözüm her bilgisayarcıya değl tabiki işini düzgün şekilde yapanlar vardır onlara lafım yok saygılarr
  • quote:

insanların cehaletini kullanarak para kazanmak, para kazanmak değildir.asıl para kazanmak bilinçli tüketiciye hizmet vererek olur.

10 numara konuşmuşsun kardeşim helal sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slayer_

quote:

10 numara konuşmuşsun kardeşim helal sana

+1 ama bizdeki esnaf bilinçli tüketiciyi sevmez.ben ara sıra pc marketlerde dolaşırken başta ilgili davranan satıcı birşeyler bildiğini gördüğü zaman ilgisiz davranmaya ve senden kurtulmaya çalışıyor buna çok şahit oldum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekobravo

Bilgisayarcıya gidip ben şunu istiyorum dediğinizde , yav nabacan onu bu da aynı işi görür diye elinde kalan parçayı satmaya çalışan, çıkma parçayı sıfır diye takan bir sürü bilgisayarcı var.

Teßrik ederim dostum , en can aLıcı noktaLara değindin !.. SAYGILAR !..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.