Şimdi Ara

Bilgisayar Programcılığı Okuyacağım Tavsiye Bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an elektrik mühendisliği okuyorum. Fakat işin doğrusu zorlanıyorum. Burayı tercih ederken de piyasada genelde Bilgisayar Mühendisliği ilanlarında ortak alan olarak kabul edilmesi cezbetmişti. Okulun zorlaması dışında şikayetim yok. Fakat dediğim gibi benim en baştan amacım yine bilgisayar programcılığıydı. Hem ilgi duyuyorum hem de para kazanabileceğimi düşünüyorum.

Düşündüğüm alan veri tabanıyla bütünleşik uzak server üzerinden çalışan programlar yazmak. örneğin vergi hesaplama, muhasebe vb.

Nereden ve nasıl başlamalıyım? Atatür üniversitesinin uzaktan eğitim Bilgisayar Programcılığı okuyabiliyormuşum aslında onu düşünüyorum. Ama ders listesine baktım işe yarar bir tane bile ders yok. Tavsiye eder misiniz? Yoksa istanbul'da bir kursa mı gitmeliyim? Veya e-eğitim tutorial, train signal, linda gibi e- eğitimler i faydalı olur? hangi veri tabanını öğrenmekle başlamalıyım? Hangi geliştirme ortamını öğrenmeiyim?

Çok soru sordum ama yardımcı olabilirseniz çok dua ederim.

• bilgisayar programcılığının örgün öğretimine bile gitsen bu dediklerini tam öğrenemezsin herşey sende bitiyor dostum. ayrıca bilgisayar programcılıı bölümünü öyle basit 2 yıllık deme mühendislik bölümünün 2 yıla sıkıştırılmış hali. adamı haddinden fazla zorluyorlar. he birde saçlarına veda et :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: canbaba.fth

bilgisayar programcılığının örgün öğretimine bile gitsen bu dediklerini tam öğrenemezsin herşey sende bitiyor dostum. ayrıca bilgisayar programcılıı bölümünü öyle basit 2 yıllık deme mühendislik bölümünün 2 yıla sıkıştırılmış hali. adamı haddinden fazla zorluyorlar. he birde saçlarına veda et :)

Kaliteli bölümlerde doğrudur. Ama Atatürk Üniversitesi biliyorsunuz açık öğretim açtı. Ve bilgisayar programcılığı ön lisans bölümü var. Fiyat çok makul. Fakat dersler şunlar;
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11. Osman

quote:

bilgisayar programcılığının örgün öğretimine bile gitsen bu dediklerini tam öğrenemezsin herşey sende bitiyor dostum. ayrıca bilgisayar programcılıı bölümünü öyle basit 2 yıllık deme mühendislik bölümünün 2 yıla sıkıştırılmış hali. adamı haddinden fazla zorluyorlar. he birde saçlarına veda et :)

Kaliteli bölümlerde doğrudur. Ama Atatürk Üniversitesi biliyorsunuz açık öğretim açtı. Ve bilgisayar programcılığı ön lisans bölümü var. Fiyat çok makul. Fakat dersler şunlar;

dersleri göremedim ama genelde web tasarımı grafik animasyon wb dersler olur bizde oyledi

• Dersleri bulamadım ya pardon.İnternet siteleri dandik. geçen gün bulmuştum bugün bulamıyorum. ama c dersinden başka teknik ders yok gibiydi.

ben pek anlamıtyorum bu olaydan. mesela c nedir java nedir sql nedir filan ama girmem lazım bu işe.
  • quote:

Dersleri bulamadım ya pardon.İnternet siteleri dandik. geçen gün bulmuştum bugün bulamıyorum. ama c dersinden başka teknik ders yok gibiydi.

ben pek anlamıtyorum bu olaydan. mesela c nedir java nedir sql nedir filan ama girmem lazım bu işe.

c java programlama dilleri görsel programlama dilleri sql dedğin ise veritabanı dili yani en basiti siteye üye oldugunda kaydedilen yer. ama teknik ders olamaması şaşırtıcı doğrusu.
  • quote:

quote:

Kardeş Programcılığın Açık Öğretimle Okunmaması Gerektiğini Düşünüyorum.

• öğrenmek isteyen adam gerekirse alır Amazon dan kral bi tane kitap hatta önce adam gibi ingilezce öğrenir yoksa herkes yatış kafasında olsaydı ne C olurdu ne Java
  • quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

öğrenmek isteyen adam gerekirse alır Amazon dan kral bi tane kitap hatta önce adam gibi ingilezce öğrenir yoksa herkes yatış kafasında olsaydı ne C olurdu ne Java

Hazırlıktan çaktım. Ama öğreneceğim ister istemez. Programcılığı başarabileceğimi düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

öğrenmek isteyen adam gerekirse alır Amazon dan kral bi tane kitap hatta önce adam gibi ingilezce öğrenir yoksa herkes yatış kafasında olsaydı ne C olurdu ne Java

Hazırlıktan çaktım. Ama öğreneceğim ister istemez. Programcılığı başarabileceğimi düşünüyorum.

Programcılık azim işidir şahsen bana göre çalışırsan her türlü yaparsın kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.