Şimdi Ara

EGE BİLGİSAYAR MÜH. BIRAKTIM SORULARI ALAYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiden belirteyim bu konu bilgisayar mühendisliğinden soğutmak için AÇILMAMIŞTIR.

Arkadaşlar iyi akşamlar veya günaydın artık hangi zamanda okuyorsanız. Ege Bilgisayar 2017 girişliyim 1 sene hazırlık okudum yarım dönem eğitim gördükten sonra bana göre olmadığını fark edip bölümü bıraktım. Bu sene EA'dan sınava girdim 24K yaptım. Memnunum sıralamamdan bana yetiyor yani.

Bölüm hakkında merak ettikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım.
    Eğer bir kaç alternatif arasında kaldıysanız da niye yazıp yazmamanız gerektiği konusunda da elimden geldiğimce yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• endüstri ve bilgisayar arasında kararsızım sıralamam 160k. bu sıralama ile yazılan endüstriden pek hayır gelmez gibi ama bilgisayar için kendi çabalarımla gelişirim o yüzden bilgisayar yazacağım sanırım. sence doğru mu düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba yardımınıza ihtiyacım var. itü ehb ve diğer ünilerde bilgisayar müh. arasında kaldım elektronikle uğraşmak istemiyorum. matematik ve mantık seviyorum bilgisayarlara aşığım
  • Yani bizim bölümün klasik yalanı "kendimi geliştiririm"dir. Endüstri hakkında en ufak bir fikrim yok ama bilgisayar mühendisi o sıralamada endüstriye göre gelişime daha elverişlidir. Bu meslek tamamen ilgiye bakıyor matematik ve fizikten hayatın boyunca nefret ettiysen kendine başka bi meslek bak derim. Birkaç tane bilgisayara giriş dersi izle ilgini çekecek mi bi ölç derim.

• Giderken ne düşünüyordun sonra ne farkkettinde bıraktın?

• quote:

Orijinalden alıntı: talhaduman5

merhaba yardımınıza ihtiyacım var. itü ehb ve diğer ünilerde bilgisayar müh. arasında kaldım elektronikle uğraşmak istemiyorum. matematik ve mantık seviyorum bilgisayarlara aşığım
    Az önce dediğim gibi ara kaldıysan tekrar gözden geçir ve internetteki derslerin bir kaçını izle derim.

• Tmde 24kya ne yazmayı düşünüyorsun hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi ben 11den beri tm düşünüyordum. Hocalar ve aile baktı senin dersler iyi sen sayısalcı ol dediler. Bi tıp baskısı, haliyle gelmeyince bilgisayara ilgin var hadi bilgisayar yaz havasıyla gittim ama bir türlü sevemedim. Benim yapımla alakalı seven insan için gerçekten güzel bir bölümdür.

• EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    Psikoloji düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Bey

Psikoloji düşünüyorum
    Bende bu sene ytü elektrik müh bıraktım(2018 girişliyim) istanbul ya da marmara hukuğa geçmeyi planlıyorum ,7k geldi

Bölümü sevmedinmi okumak adama işkence gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EZİKMAN -- 26 Temmuz 2019; 23:55:31 >
    Emin ol her sabah lanet ede ede kalkıyordum. Çok zor bi durum hele şu beklemek daha da öldürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Bey

Emin ol her sabah lanet ede ede kalkıyordum. Çok zor bi durum hele şu beklemek daha da öldürüyor.
    Aynen hocam, seni en iyi ben anlıyorum
    Zamanında eşeklik edip hayatımı aileme göre belirledim, ama sonunda kafama dank etti

İnşallah seneye bunu da bıraktık diye konu açmayız başka bişey demiyorum :D

• En azından biraz daha erken yaşta kurtulmuşsunuz gençler sizin adınıza sevindim sevmediğin bir bölüme başlamak ayrı bitirmekse daha büyük işkence tecrübeyle sabit ne yazık ki. Ne kadar erken kurtulursan o kadar iyi.
  • Neler oldu, hangi olaylar seni birakmaya itti?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Tamamen kendimle alakalı özet geçmem gerekirse sevmedim. Bölümün sağlam para olanakları olmasına rağmen az para kazanayım ama sevdiğim işi yapayım düşüncesi itti beni bu yola. Benim gibi ömrü hayatı boyunca fizik sevmemiş algoritmaya ısınamamış birinin yapabileceği bir meslek değil. Ama azıcık bir ilginiz varsa gerisi çorap söküğü gibi geliyor. 7 senede de bitirsen zevk alıyorsun fakat ben bir dönem zor dayandım.

• Hocam pc müh ile fiziğin ne alakası var ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek hedefim Ankara'da, 50 bin ve üstü bilgisayar mühendisliğine girip en kötü +3 ortalama yapıp savunma sanayine girmekti. Savunma sanayiine en iyi şekilde böyle hizmet edildiğini düşündüğümden bu yolu seçtim bilgisayarlara da ilgim var, bölümü gittiğimde uygun olmadığını anlayıp bırakır mıyım? Zira o zaman 1 sene kalmamın anlamı kalmaz bu sene de gitmek mantıklı olur.
  • Ortak mühendislik dersleri. Ayrıca bilgisayar mühendisliği şimdi olmasa bile yavaş yavaş fiziğe kayıyor ileride çok alakası olacak. Ee bu meslekte de "kendinizi geliştirmek" için sürekli araştırmanız gerekli. Sadece Python C# ile olmuyor.

• yksoldier kullanıcısına yanıt
    Valla kardeşim bu meslekte kilit ders matematik. Matematiği sevmese bile ilgi duyan adam çalışmayı seven adam bu mesleği yapar. Kendini savunma sanayi diye şartlama bu meslekte bir ton fırsat var. Zaten önünde en az 5 sene var 500 kere değiştir çalışmak istediğin yer.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.