Şimdi Ara

Bilgisayar sürekli kapanıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde celeron 1.7 işlemcili 133mhz lik bir makina var.Ne yaptıysam bir tülü kapanmasını önleyemedim.Virüstendir diye format çektim ama yine olmadı..Bi yerde okumuştum güç kaynağından olabilir diye..Onuda deneyeceğim.Bu konuda başka fikri veya tecrübesi olan varmı?Donanımsal bir hata gibi görünüyor.Mesala kapanınca bazen açılmıyor pc.Rami slottan çıkarıp takınca açılıyor..Ne yapacağım?

• nasil kapaniyor ?
    - durduk yere kendi kendinemi kapaniyor ?
    - yoksa windows mu kendini otomatik kapatiyor ?
    - veya 60 sanıye sonra pc'nız kapanacak diye uyarimi veriyor ?

tam olarak detay verirsen daha net yardimci oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

nasil kapaniyor ?
    - durduk yere kendi kendinemi kapaniyor ?
    - yoksa windows mu kendini otomatik kapatiyor ?
    - veya 60 sanıye sonra pc'nız kapanacak diye uyarimi veriyor ?

tam olarak detay verirsen daha net yardimci oluruz.
    çalıştığı yerde bir anda kapanıyor.Uyarı falanda vermiyor.Ayrıca kapanınca öle açmakta kolay olumuyor.Rami çıkarıp takıyorum öyle açılıyor.Bazende çok beklemem gerekiyor açılması için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_man

çalıştığı yerde bir anda kapanıyor.Uyarı falanda vermiyor.Ayrıca kapanınca öle açmakta kolay olumuyor.Rami çıkarıp takıyorum öyle açılıyor.Bazende çok beklemem gerekiyor açılması için.

Alıntıları Göster
    Bilgisayarınızın sıcaklı durumu nedir? Bu tür kapanmalarda akla ilk gelen şey ısınma problemleridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalnotdead

Bilgisayarınızın sıcaklı durumu nedir? Bu tür kapanmalarda akla ilk gelen şey ısınma problemleridir.

Alıntıları Göster
    Yok ısınmayla alakası yok.Çünkü bazen ilk açılışta yapıyor bunu.Yani açıyorum pc yi 5 dakka geçmeden hemen kapanıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalnotdead

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

aynen katılıyorum krdsm bence senin islemcin ısınıyor ve kapandığı zamanda soğuyana kadar açılmıyor (böyle olması gerek zaten) sende rami çıkararak bios un güvenliğinin önüne geçiyorsun bu şekilde makinan açılabilior sonra tekrar kapanıyor İŞLEMCİ FANI ve Anakartının üzerinde varsa eğer Yani sistem fanı fanlara bi bak ikiside çalışıyormu çalışıyor fakat yavaş diyorsan onların bi bakıma temizlenmeye yağlanmaya ihtiyaçları vardır...
    bu yazdıklarımla çözümleyemediysen farklı bi anakartta deneme şansın varsa onu bi dene derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xandel -- 4 Aralık 2008; 18:19:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xandel

quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

aynen katılıyorum krdsm bence senin islemcin ısınıyor ve kapandığı zamanda soğuyana kadar açılmıyor (böyle olması gerek zaten) sende rami çıkararak bios un güvenliğinin önüne geçiyorsun bu şekilde makinan açılabilior sonra tekrar kapanıyor İŞLEMCİ FANI ve Anakartının üzerinde varsa eğer Yani sistem fanı fanlara bi bak ikiside çalışıyormu çalışıyor fakat yavaş diyorsan onların bi bakıma temizlenmeye yağlanmaya ihtiyaçları vardır...
    bu yazdıklarımla çözümleyemediysen farklı bi anakartta deneme şansın varsa onu bi dene derim...

Alıntıları Göster
    değerli kardeşim işlemcinin aşırı ısınması için 10 saniye yeterli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xandel -- 4 Aralık 2008; 18:22:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xandel

değerli kardeşim işlemcinin aşırı ısınması için 10 saniye yeterli...

Alıntıları Göster
    Hımm...O zaman benim işlemciyi temizlemem veya değiştirmem lazım...Bi deneyeyim..Sağolun arkadaşlar..
  • quote:

Hımm...O zaman benim işlemciyi temizlemem veya değiştirmem lazım...Bi deneyeyim..Sağolun arkadaşlar..

Alıntıları Göster
    Sevgili @Xandel kardeşim benimde sana bi sorum olacak.
    madem işlemcinin ısınması için 10sn yeterli peki dakikalarca resetlemeden nasıl çalışıyo bu makine??
    bo sorunun yanıtını verirsen çok sevinirim.
    @elektro hocam anakartın bi kasadaysa çıkart sistemi uzay die tabir eedilen şekilde kasadan bağımsız çalıştır problemler devam ediyomu bi bak.
    bunun duışında anakartı en ince noktasına kadar incele. kondansitörler şimişmi/patlamışmı kontrol et üzerinde darbe çizik varmı bi incele.

elinde başka güç kaynağı varsa bide onunla dene sonucu buraya yazarsın. sana kolay gele.

• quote:

Orijinalden alıntı: xXx_xXx

madem işlemcinin ısınması için 10sn yeterli peki dakikalarca resetlemeden nasıl çalışıyo bu makine??
    @elektro hocam anakartın bi kasadaysa çıkart sistemi uzay die tabir eedilen şekilde kasadan bağımsız çalıştır problemler devam ediyomu bi bak.
    bunun duışında anakartı en ince noktasına kadar incele. kondansitörler şimişmi/patlamışmı kontrol et üzerinde darbe çizik varmı bi incele.

elinde başka güç kaynağı varsa bide onunla dene sonucu buraya yazarsın. sana kolay gele.

Alıntıları Göster
    İşlemci fanına baya toz girmiş olmalı. Fanı temizleyin ve tekrar deneyin

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşım genelde kapanması psu dandır. Psu nun kablolarını kontrol et elime seninkisi gibi bir makina gelmişdi 20 pinin bir ucu tam temas etmiyordu güzelcene soktum düzeldi. İlk psu yu deneyerek başlamanı tercih ederim. İşlemci kolay kolay bozulmaz bilgisayar biosa kadar girerse oradan işlemci ısısına bak çok ısınsa donmalar meydana gelir. bence işlemcinden değildir.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

ben vereyim yanıtını 10 sn içinde ısınan işlemci ısısı kendini bu ısıda korur işlemciye yüklenildiği zaman işlemci ısısı artmaya başlar ve fan bu ısıyı dengeler işlemci fanı çalışmazsa istem 80 hatta 90 derecelere ulaşarak kendini kapatır.

• quote:

ben vereyim yanıtını 10 sn içinde ısınan işlemci ısısı kendini bu ısıda korur işlemciye yüklenildiği zaman işlemci ısısı artmaya başlar ve fan bu ısıyı dengeler işlemci fanı çalışmazsa istem 80 hatta 90 derecelere ulaşarak kendini kapatır.

Dostum sorum sana değil.

ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim. o ısıyı koruyan işlemcinin üzerindeki fan dönmese arkadaşım bunu farketmezmiydi??

yada @muratdm dında dediği gibi o ısıyı koruyan cpu resetden önce donma-lar yapmazmıydı??

hadi onuda geçtik 133 bi celeron 85 lere ulaşmak için kaç dk çalışması gerekli bi fikrin varmı??

neyse hepsini unut bırak sorularıma sorduklarım cvp versin.

• quote:

quote:

Dostum sorum sana değil.

ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim. o ısıyı koruyan işlemcinin üzerindeki fan dönmese arkadaşım bunu farketmezmiydi??

yada @muratdm dında dediği gibi o ısıyı koruyan cpu resetden önce donma-lar yapmazmıydı??

hadi onuda geçtik 133 bi celeron 85 lere ulaşmak için kaç dk çalışması gerekli bi fikrin varmı??

ben senin soruna genel cevap verdim sonucunda cpunun ilk açılışta ben 10 derecelerde olduğunu görmedim ortalama 40 civarında oluyor bu demektirki en iyi sitemde yaklaşık 1 dakikadan daha kısa bi sürede açıldığını düşürünürsek kısa zamanda bu ısıyı elde ettiğini görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdagim -- 4 Aralık 2008; 23:41:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: herdagim

ben senin soruna genel cevap verdim sonucunda cpunun ilk açılışta ben 10 derecelerde olduğunu görmedim ortalama 40 civarında oluyor bu demektirki en iyi sitemde yaklaşık 1 dakikadan daha kısa bi sürede açıldığını düşürünürsek kısa zamanda bu ısıyı elde ettiğini görürüz.

Alıntıları Göster
    Hocam sırf forudma bilgi olsun die yazıyorum kendi denemerlimde resetsiz bi 5~10dk arası çalıştı.

• quote:

quote:

Dostum sorum sana değil.

Fan dönse nolur işlemciye temas etmiyorsa ısınır dolayısıyla yine kapanır(konnektör bağlıysa yinede çalışır.).Bak bakalım heatsink işlemciye temas ediyormu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Albatros

Fan dönse nolur işlemciye temas etmiyorsa ısınır dolayısıyla yine kapanır(konnektör bağlıysa yinede çalışır.).Bak bakalım heatsink işlemciye temas ediyormu.

Alıntıları Göster
    bu soru sanırım arkadaşa ama bende bildiğimi yazayım.
    temas olmadığında bios hddleri tarama sırasında yada öncesinde kapar kendini.
  • quote:

bu soru sanırım arkadaşa ama bende bildiğimi yazayım.
    temas olmadığında bios hddleri tarama sırasında yada öncesinde kapar kendini.

Alıntıları Göster
    Yardımlarınız ve değerli bilgileriniz için teşekkürler.Hem cpu hemde psu değiştirdim.Arıza yine devam:( Anakart dolayısıyla ram ve cpu yu yenilemekten başka çarem yok.Zaten bu pc kardeşimin.O yüzden asus m2n mx se anakart amd 5600 işlemci birde 1gb ddr2 800mhz işlemci takıyom en sonda psu yeniliyom.Geriye ne kaldı??:D 300 e çıkıyo makina..

• Dostum systemi kasadışında denedinmi??
    anakartında bi problem olduğunu düşünüyorum tabi ram da olabilir. ama belirtiler anakartı gösteriyo.
  • quote:

Dostum systemi kasadışında denedinmi??
    anakartında bi problem olduğunu düşünüyorum tabi ram da olabilir. ama belirtiler anakartı gösteriyo.
    Denemedim.Bu arıza bi şekilde bana bahane oldu.Çok eski bi sistemdi.Değiştireceğim anakart, işlemci ve rami..Birde psu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.