Şimdi Ara

Bilgisayar toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aşağıdaki gibi bir bilgisayar toplamak istiyorum.
    https://store.donanimhaber.com/f6/de/f8/f6def8139f6b4a08b601feb7fad7613b.PNG

Bu konuda görüş ve önerilerinizi merak ediyorum. Mümkünse performansı fazla düşürmeden fiyatı aşağı çekmek istiyorum. Acaba fiyatı aşağı çekmek için hangi donanım ya da donanımlardan biraz kısmak daha mantıklı? Ayrıca şunu sormak istiyorum: Kasa ve anakart uyumluluğunda sadece kasa tipi mi (atx, mini itx) önemlidir? Birde kasa seçerken hangi özelliklerine dikkat etmek gerekir?
     Bilgisayar toplama

• ssf87 S kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer o ekran kartını alacaksan Fx-8320ye gerek yok, işini Fx-6300 yada Fx-6350 de görür. Bir de Rami 4gb yapabilirsin. Bunların dışında güzel sistem olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackdanger_99

Hocam eğer o ekran kartını alacaksan Fx-8320ye gerek yok, işini Fx-6300 yada Fx-6350 de görür. Bir de Rami 4gb yapabilirsin. Bunların dışında güzel sistem olmuş.
    Başka bir anakart ya da ekran kartı önerisi olan arkadaş var mı acaba?
    İntel i5 4590 işlemci + Gigabyte h81ms2pv anakart + bütçe varsa r9 270x

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssf87

Başka bir anakart ya da ekran kartı önerisi olan arkadaş var mı acaba?

Alıntıları Göster
    Kasayı daha ucuza alabilirim gibi geliyor. Bu anakarta uyumlu başka hangi kasa alabilirim?
    Hangi anakarta?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssf87

Kasayı daha ucuza alabilirim gibi geliyor. Bu anakarta uyumlu başka hangi kasa alabilirim?

Alıntıları Göster
    bence de çok iyi parçalar toplamışsın. En güzeli zaten kendin parçaları alıp toplamak. Piyasada satılan pc'lerin belli bir süre sonra mutlaka bi yerinde sorun çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama PC 2000TL
    10 yıl önce açıldı
    izmirde bilgisayar toplama????
    20 yıl önce açıldı
    İzmir'de bilgisayar toplama
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetzengin

bence de çok iyi parçalar toplamışsın. En güzeli zaten kendin parçaları alıp toplamak. Piyasada satılan pc'lerin belli bir süre sonra mutlaka bi yerinde sorun çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Anakart GIGABYTE 970A DS3P AMD AM3+ DDR3 hocam.
    corsair carbide sesrisi 200r 550 watt bu daha geniş ve kablo yönetim sistemi var hava akışı çok iyi bunda benve uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Herkese aynı sistemi öneriyorsun. Aslında bu konu hakkında i4590 kullanıcılarından fikir almak gerekir.
  • tiamu27 kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz kasa vatan bilgisayarda daha pahalı görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

quote:

Herkese aynı sistemi öneriyorsun. Aslında bu konu hakkında i4590 kullanıcılarından fikir almak gerekir.

Alıntıları Göster
    Ben günlerdir i4590 ile fx8320 arasında kıyaslama yapıyorum. Forum dh harici forumların büyük bir kısmı (rus, italya ve portekiz siteleri dahil) fx 8320 yi öneriyor.

Gelelim neden fx-8320 önerdiklerine ve Bizim forumda neden i4590 bu kadar rabet gördüğüne?

-8320'nin oc aralıgının yüksek olması ve gerekli görüldüğünde @4.7GHz lerde stabil çalıştırılması mümkün
    -Günümüz oyunlarında her ne kadar intelin gerisinde kalsada, gelecekteki oyunların 6 çekirdekli ve üzeri sistemleri destekleyeceği öngörülüyor.
    -Render, çizim, tasarım işlerinde açık ara önde olması

Forumumuzda i4590'nın rabet görmesinin tek nedeni kullanıcıların büyük bir çoğunluğu kısa vadeli oyun için sistem topluyor ki
    burası çok enteresan ben bi sistem önerisi istedim oyunun "o" su konumda geçmiyorken tavsiye listesinde herkes neden belirtmeden i4590'nı tavsiye etti.

Aslında asıl sorulması gereken soru bence şu. Kullanıcı sistemden ne bekliyor?

Benim tavsiyem;
    1-2 yıl içerisinde sistemi değiştiricekseniz,
    Bilgisayarı sadece oyun amaçlı kullanıp herhangibir grafik çizim için kullanmayacaksanız,

**intel i4590 a yatırım yapın.

Veyahut,

Kuracağım sistem beni 4-5 yıl rahat bir şekilde sırtlamalı.
    6 yıl sonra çıkan oyunu desteklemeli, iyi kötüde olsa çalıştırmalı yani
    Uzun vadeli düşünüyorsanız,

**Fx-8320 yi öneririm.

• quote:

quote:

Forumda fx 8320-8350 den i5 4590-4690 geçen çok sen fx diye tutturuosunda burda yanlış olan ben değilim
  • quote:

quote:

quote:

Forumda fx 8320-8350 den i5 4590-4690 geçen çok sen fx diye tutturuosunda burda yanlış olan ben değilim

Gerekli açıklamayı yukarıda yaptım. Kullanıcının isteği doğrultusunda öneride bulunulur. Sabit fikirlerle cut-paste ile değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gerekli açıklamayı yukarıda yaptım. Kullanıcının isteği doğrultusunda öneride bulunulur. Sabit fikirlerle cut-paste ile değil

Ben senle uraşamam sen sabit fikirlisin fx serisine takmışsın hem intel hem amd sistem kullanmadan bu kadar rahat konuşmayacaksın kendine alınmasını istiosan al copy+paste olayı sende var rus sitelerine bakarak bu işleri anlayamazsın birbirine eşit amd ve intel cpularla online bf3 cs go tarzı oyunları oynaman gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 16 Eylül 2014; 14:15:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben senle uraşamam sen sabit fikirlisin fx serisine takmışsın hem intel hem amd sistem kullanmadan bu kadar rahat konuşmayacaksın kendine alınmasını istiosan al copy+paste olayı sende var rus sitelerine bakarak bu işleri anlayamazsın birbirine eşit amd ve intel cpularla online bf3 cs go tarzı oyunları oynaman gerek

İyi bir okursanız yukarıdaki yorumumu tekrar okumanızı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak ben arkadaşa bi öneride bulundum benim mesajlarıma saygısızca yorumlar atma copy paste sabit fikirlisin falan diyerek bana intel fanboyu trolu muamelesi yapma ben snn fx8320 alcam deyince bi önceki konunda saygı duydum tmm ne almak istiosan al dedim orda sana herkes çoluk çocuk ayağı çekti konunun linkini atıyım istersen saygılı ol olay bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 16 Eylül 2014; 14:32:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak ben arkadaşa bi öneride bulundum benim mesajlarıma saygısızca yorumlar atma copy paste sabit fikirlisin falan diyerek bana intel fanboyu trolu muamelesi yapma ben snn fx8320 alcam deyince bi önceki konunda saygı duydum tmm ne almak istiosan al dedim orda sana herkes çoluk çocuk ayağı çekti konunun linkini atıyım istersen saygılı ol olay bu

Sinir stres yapmaya gerek yok. Bilgisayarın b sinden anlamam dedim zarf attım, yorumlarda teknoloji mühendisi kesilen üyeler oldu.. Çoluk çocuk diyenlere gerekli cevabı yapılan testlerle, haber aldıkları kaynakların güvenilirliğiyle cevap verdim, yorum yapma cesaretinde bulunan olmadı, her neyse konumuz bu değil.

Benim amacım insanlara yardımcı olmaya çalışırken verdiğimiz tavsiyeler arasında arz-talep bağlantısı oluşturmak.

Bizler direk amd al on numaradır yeva direk intel al süperdir diyebiliriz ancak neye göre süper olduğunu açıklayamazsak insanların kafasında soru işareti bırakmış oluruz.

İyi forumlar

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Sorun burda saten sana testte atsak intel fanboyu diyorsun bu site tak olayı kapatıosun. Şu bir gerçek amd 8 çekirdek destekleyen oyunlarda bile i5 4590-4690 a 10-15 fps atabilceğini mi sanıosun gene i5 performansını çıkarır yani günü kurtarır i7 4790 a falan yetişceğini düşünmüosundur umarım.Ayrıyetten o cpuyu 4.7 ghz atmak için 990 chipsetli 350-400 TL lik anakart almalısın + 100 tllik işlemci soğutucusuyla onu soğutamassın daha etkili bişeyler alman lasım.Ayrıyetten i5 4690 a göre ekran kartsız sistemde fx8350 60-70 W fazla tüketiyor bu gerçek ve fx8350-8320 nin stok fanı ocsiz soğutur gene ama 6000-7000 rpm lerde döner ses yapar.Sen fx8350 ye 4.7 ghz oc yapsan anca 8 çekirdek kullanan oyunlarda i5 seviyesine gelirsin gene 1-2-3-4 isteyen oyunlarda geride kalır bunlar gerçekler fx8320 diye tutturmanı anlamıyorum. Bütün siteler fanboy olcak hali yok 50 sitede fx8350 fazla tüketiyor oc de güç tüketimi artıyor stok fanı sesli i5 oyun performansı yüksek diosa bunu bi dikkate alamassın aralarında dünya tanınan sitelerde var.O yüzden sistemi kurmadan bir daha nette araştırmaya dal eldeki verilerle ona göre hareket et. Senin gösterdiğin passmark tesleri i5 ten iyi oldugunu göstermez onlar sentetik testler mesela bazı amd kartları shaderleri fazla oldugundan muadili nvidia kartlarına göre snn gösteriğin tarzı programlarda amd fazla puan alır ama oyuna bi girersin nvidia önde o yüzden o testlere kulak asma Bf3-bf4-cs go gibi multiplayer da işlemciye deli gibi yük bindiren oyunlarda işlemcilerin performansını baz almış testleri incele baya bi bilgi edin bnm bi üst sokağımda i5 3330 lu hd7850 li sistemli internet kafeler var bnm sistemimde aşağıdaki imzada dandik amd cpu değil bendeki fx8150 yi bile solluo bazı oyunlarda ama orda bakıyorum özellikle bf3 multide sadece hd7850 ile r7 260x ile ki %30 performans farkı değil işlemcininde minimum fps ye ve oyun akıcılığına etkisini ben gözümle gördüm.Sana uzun uzun yazdım çünkü uzunca araştırman gerekiyor ilerde her oyunun 8 çekirdeğe gelcek diyede bir gerçek yok 4 çekirdeğe gelebilir bunları gözden geçir ona göre seçim yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 16 Eylül 2014; 15:15:37 >

yok ben 294 tl ye aldım başka sitelerde bakyom 354 veya 340 veya 314 tl vatanda daha uygun bence tabi başka sitede uygun bulursan nie olmasın ordanda alabilirsin ama güvenilir mi o önemli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.