bir parçanın anakarta uyup uymadığını nasıl anlarım yada parçaların birbirleri ile olan uyumunu?
sana tavsiyem teknik yardımda 1-2ay konuları takip etmen ve devamlı araştırma yapman
nette pdfler var donanımlarla ilgili onlarda yardımcı olur bide tam anlamıyla öğrenmek istiyosan alcaksın eski parçaları toplucaksın bu şekildede öğrenebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: dan-ger
sana tavsiyem teknik yardımda 1-2ay konuları takip etmen ve devamlı araştırma yapman
+1
ayrıca benim de bi eklemem olacak. donanımların incelemelerini oku sürekli. anakart olsun ekran kartı olsun özelliklerini oku ve ne işe yaradıklarını öğren. bi anakart özelliklerini okuyosun diyelim. bilmediğin bi özellik var açıklamalarında. hemen google a yaz onu ve öğren. böyle böyle geliştir kendini
İLk önce kendi bilgisayarımı korkmadan tamamiyle söküp taktım. Power, Reset kablolarını yanlış takmışım onu da anakartın kullanma klavuzundan bakıp çözmüştüm ondan sonra yaklaşık 25 civarı bilgisayar topladım.
Kısaca aktarayım:
öncelikle;
anakart'ta; fsb hızına, hangi ve ne tür işlemcileri desteklediğine bak. örneğin kaç pin olduğuna bak çünkü ona göre işlemci seçeceksin.ayrıca anakartta ram yuvasına dikkat et ben sana şu zamanın teknolojisiyle drr3 ram destekleyen anakartları takip etmeni öneririm.çünkü hız istiyorsan ddr3 ram tercihin olmalı. ayrıca anakart bakarken asus, gigabyte ve msi dan başka anakartlara pek bakma.
İşlemcide ise; en önemli etken işlemcinin cache belleğidir yani ön bellek. bu şöyle geçer işlemcilerde örneğin L1 cache 512 kb, L2 cache 1mb, L3 cache 6mb gibisinden. Şu zamanın teknolojisiyle iyi bir masaüstü pc toplicaksan 6mb cache bellek olanların altındaki işlemcilere pek bakma. tabi pin sayısına görede anakartla uyumlu olmak zorundadır. ayrıca 2.8 yada 3.0 Ghz gibisinden değerlerde işlemcinin saniyede yaptığı işlemi gösterir. ama önemli olan dediğim gibi fsb hızı ve cache bellek tir.
Ram'da; önemli olan ramin bellek boyutu değildir. benim 4 gb ramim var die sevinme. neden dersen önemli olan ramin hızıdır. yani kaç mhz olduğudur. saniyede kaç mhz veri aktarmasıdır. mesela 4gb ddr2 ramin vardır. bunların hızı 667 mhz dir. boyutu ne kadar yüksek olsada pek bi işe yaramaz. Ama şu zamanın teknolojisiyle 2GB bi ramde bile 1600 mhz hızında olması yeterde artar bile. hele bide 4Gb 1600 mhz diye düşünsen süper olur. bunlar ddr3 olur zaten. ve 2 ram birden takacak olursan dual olanlara bak. yani çiftli satılan ramlare bak. daha uyumlular ve ona göre performans verirler. soğutuculu olmasıda iyi olur.
ekran kartı; pc de en özenmen gereken parçalardan biri. ekran kartında Gbit değerine dikkat et. yani 128 bit yada 256 bit olması gibi. Asıl önemli olan ramdede olduğu gibi boyutu değildir. Hızıdır. yani 512 mb, 1Gb, yada 256 mb olması pek bişi ifade etmez. Önemli olan bit değerine bakmandır. ve ekrankartının da kendine ait işlemcisi ve rami vardır. onların hızlarına dikkat et. bunlara dikkat edersen, doğru sonuca ulaşıcaksın.
Gelelim hard diske, fazla bir şey anlatmaya gerek yok zaten. önemli olan boyutudur. ama alırken ön belleğinede dikkat et. ona göre hard diskin hızlı olur. yani 16mb yada 32 mb ön bellek olması gibi. 32 mb ön bellek li hdd tavsiyemdir.
Kasa seçerkende kasanın içindeki powersubly e dikkat et yani yüksek performanlı makineler için 490, 500, yada 650 W kasalara bak. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. ne kadar güç o kadar elektrik gerektirir.
Bu verdiğim bilgileri dikkate alırsan herzaman güzel makineler ortaya çıkarabilirsin. Biraz olsun yardımım olduysa ne mutlu bana. kolay gele...
rock_me111 durumu çok güzel özetlemiş. Teşekkürler
Bence sistem toplamak istiyorsanız , parçalardan anlamak istiyorsanız açıkçası teknik yardım bölümünden çok sistem tavsiyeleri (http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm) bölümünü takip etmenizi , konuları incelemenizi tavsiye ederim , sorularınızı da konular üzerinde sorarsanız cevaplarız ve çok kolay öğrenirsiniz 1 aya kalmadan , mesela anakartlar intel soket 775 oluyor , anakart soket 775 olunca işlemcinin de soket yapısının 775 olması gerekiyor , bu şekilde seçim yapılıyor uyuşması için , belleklerde de frekansa bakılıyor uyuşmasına , ve benzeri şeyler.Aklınıza takılan şeyleri sorun , yani öğrenmek istediklerinizi sorun , sistem tavsiyeleri bölmünü de takip edin kısa sürede anlarsınız donanımdan.
quote:
Orijinalden alıntı: Mertcan.
Bence sistem toplamak istiyorsanız , parçalardan anlamak istiyorsanız açıkçası teknik yardım bölümünden çok sistem tavsiyeleri (http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm) bölümünü takip etmenizi , konuları incelemenizi tavsiye ederim , sorularınızı da konular üzerinde sorarsanız cevaplarız ve çok kolay öğrenirsiniz 1 aya kalmadan , mesela anakartlar intel soket 775 oluyor , anakart soket 775 olunca işlemcinin de soket yapısının 775 olması gerekiyor , bu şekilde seçim yapılıyor uyuşması için , belleklerde de frekansa bakılıyor uyuşmasına , ve benzeri şeyler.Aklınıza takılan şeyleri sorun , yani öğrenmek istediklerinizi sorun , sistem tavsiyeleri bölmünü de takip edin kısa sürede anlarsınız donanımdan.
Merhaba.Sistem tavsiyeleri bölümüde sistem toplama hakkında fakat ona yarayacak bilgilerin orada olduğunu sanmıyorum.Burada genellikle bazı konuları bilmeyen arkadaşlar küçük çaplı sorunlarını konu açarak çözüme kavuşturmak istiyorlar.Bizler aracılığıyla bu sorunları halletmeye çalışıyoruz.Burada neler gibi sorunlardan hangi durumlar ortaya çıkar bunları sağlıyoruz.Burada öğrenmesi bence daha mantıklı.Sistem tavsiyesi bölümü kullanıcıları biraz daha profesyonel.
Merhaba.Sistem tavsiyeleri bölümüde sistem toplama hakkında fakat ona yarayacak bilgilerin orada olduğunu sanmıyorum.Burada genellikle bazı konuları bilmeyen arkadaşlar küçük çaplı sorunlarını konu açarak çözüme kavuşturmak istiyorlar.Bizler aracılığıyla bu sorunları halletmeye çalışıyoruz.Burada neler gibi sorunlardan hangi durumlar ortaya çıkar bunları sağlıyoruz.Burada öğrenmesi bence daha mantıklı.Sistem tavsiyesi bölümü kullanıcıları biraz daha profesyonel.
Ben sistem toplamayı filan oradan öğrenmiştim de ondan öyle dedim , hani orada olayın uzmanları var onları sorup kolay öğrenebilir filan diye düşünmüştüm.Burası daha çok oluşan sorunları çözmek için yapılandırılmış bir bölüm ve sistem tavsiyelerinde toplanan sistem örneklerini görür diye öyle dedim.
herkeze yorumlarından dolayı çok teşekkürderim özelliklerde rock_me111 arkadışımıza çok yardımcı oldunuz sağolun...
quote:
Orijinalden alıntı: --Kemalist--
quote:
Orijinalden alıntı: Mertcan.
Son cümlenle kendini elevermişsin
rica ederim ejderfunk ön diil herzaman yardımcı olmaya çalışırım. çağlayan Sende bilgilerini paylaştığın için teşekkürlerimi sunarım..
öncelikle merak-heves olmalı şahsen uzun süredir tv izlemez oldum xtremeoverclock.com-dh-hwa-hwmn v.b. forumları takip et ..
ve kırarım ederim demeden elinden geldiğince pc ler le haşır neşir ol çevrenden yardım almakdan çekinme forumlar bu açıdan ALTIN değerindedir
birebir işin içinde olan insanlar vardır
ya denme yanılma +google amca + teknik yardım bu üçünü yap tabi işe yeni bi pc ile başlama eski dandik bişi olsun yani yanlış yaparsan fazla para gitmesin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme