Şimdi Ara

Bilgisayar Yük Altında Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kendime yeni bir UPS aldım TUNCMATIK LITE II 650VA LINE diye bir ürün ve sadece bilgisayar kasasına buradan güç sağlıyorum. Oyuna girdiğim zaman bir süre sonra sanki elektrik gitmiş gibi ses çıkartıp kendini kapatıyor. Eğer ALT+TAB yapıp masaüstüne dönersem ses kesiliyor ve kapanmaktan kurtarıyorum makinayı. Acaba fazla mı güç çekiyor oyun sırasında? PSU da zorlanıyor olabilir mi? Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Saolun arkadaşlar.

• Bilgisayarınızın donanım özellikleri ne?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU: AMD FX 8350
    GPU: AMD R9 290 Tri-X
    RAM: 8GB DDR3
    PSU: 750Watt 80+
    Sıvı Soğutma: Cooler Master Seidon 120XL

Hesaplamalarını yapmıştım pek sanmıyorum ama PSU yetersiz kalıyo olabilir mi? :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3nTon -- 13 Eylül 2014; 18:53:20 >
  • PSU yeterli görünüyor, ana kartta onboard ekrankartı var mı? Ekran kartını söküp bir de öyle deneyin. Onboard çıkış yoksa, bir
    Nin güç kaynağını o zor gelirse ekran kartını takarak deneyin,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler dediklerinizi yapıp sonucu yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: V3nTon

Merhaba arkadaşlar. Kendime yeni bir UPS aldım TUNCMATIK LITE II 650VA LINE diye bir ürün ve sadece bilgisayar kasasına buradan güç sağlıyorum. Oyuna girdiğim zaman bir süre sonra sanki elektrik gitmiş gibi ses çıkartıp kendini kapatıyor. Eğer ALT+TAB yapıp masaüstüne dönersem ses kesiliyor ve kapanmaktan kurtarıyorum makinayı. Acaba fazla mı güç çekiyor oyun sırasında? PSU da zorlanıyor olabilir mi? Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Saolun arkadaşlar.

ups olmadan deneyin. düzelirse ups yeterli gücü veremiyor
  • Aldığını güç kaynağı size 650w güç vermez üzerindeki650 va volt amper güç verebilir sistem yazdıklarınıza bakılırsa güçlü.750 PSU 80+ güç bunlar aldıkları sertifikalara göre bronze ,gold ,titanium güç dönüşümlerine sahiptir .yani demek aynı motor misali yük yokken rölantide maksimum gücünün çok çok altında ççalışırlar. Fakat yük fazla ise maksimum güce pek çıkmazlar çünkü gücü en fazla etkileyen işlemci özelliklede ekran kartıdır. Bu yüzden 650 VA size 390 v gibi güç verir güvenlik sebebiyle 300-350w gibi değerlere inebilir. Bu yüzdenki upsler limitlerinin üstüne çıkılmasını engellerler. Yani PCkapandığı zaman için fiş takılıyken bile belli bir gücün üstüne çıkamazlar.tasarım ggereği ve yazılım gereği böyle olmak zorunda. Size tavsiyem 1000va ve üstü UPS kere bakmanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.