Şimdi Ara

Bilgisayara iki farklı ses kartı bağlanabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bilgisayarımda 5.1 ses kartına bağlı olarak Edifier DA5000pro var. Film ve oyun da kullanıyorum. Lakin müzik dinlemek için bir de stereo ses sistemi almak istiyorum. Sorum şu ki istediğim zaman farklı ses kartlarını seçerek müzik ve film arasında geçiş yapabilir miyim?

• Evet yapabilirsiniz.

Stereo için harici bir usb dac (ses kartı değil) alırsınız. Müzik dinlediğiniz programda çıkışı usb dac olarak seçersiniz.

Oyun için de 5.1 bir ses kartı alırsınız. Windows'da varsayılan ses aygıtı olarak 5.1 olan ses kartı seçili olur. Bu sayede oyun oynarken pc sesleri 5.1 kart ile edifier'a yönlendirirken aynı anda müzik çalıp usb dac ile de müziği stereo sisteme aktarabilirsiniz.

Htpc'yi bir süre bu şekilde kullandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bildiğim kadarıyla DAC lar biraz pahalı cihazlar. Bütçenin çok üzerine çıkamayacağım. Müzik için aklımda Creative T20 yada T40 ( Muadil fiyatlarda diğer stereo sistemler ) bir de harici ses kartı vardı aslında. Ayırdığım bütçe maksimum 250 tl civarında. Dediğiniz gibi Dac ve stereo sistem bu fiyata alınabilir mi ?
  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Açıkçası elinizde edifier varken bir de benzeri bir cihaz daha almak çok mantıklı gelmedi bana. Şu an bende creative t20 var. Daha önce kullandığım edifier m3500'e göre biraz daha iyi. Sizdeki edifier benimkinin daha üst modeli olduğu için büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. Ki döviz arttığı için t20'i ancak 250 tl civarına alırsınız. Yine ses kartı yada dac'a bütçe kalmıyor.

Sizin yerinizde olsam eğer hala ses kartı almadıysanız 5.1 ses kartı alın. En azından edifier'ı hakkı ile kullanmış olursunuz.

Stereo bir sistem için de 1000tl civarı bir bütçeniz olduğunda t SINIFI bir amfi ve de bir raf tipi hoparlör alırsınız. Yine bütçe olursa da 2.el bir dac kovalarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Creative soundblaster SB1070 var idarelik bir ürün. Onu kullanıyorum lakin tam hakkını verdiğini söyleyemem. Sadece 5.1 ses almak için kullanıyorum denebilir. Sanırım daha kaliteli bir ses kartı ile işi çözebilirim. Multimedia sistemlerde müzik dinlemek bana farklı geliyor doğrusu. Stereo da aldığım tadı alamıyorum. Boşuna macera aramaya gerek yok o zaman. Güzel bir bütçe ayarlarsam amfi + raf tipi gibi bir set yapayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.