Şimdi Ara

BILGISAYARDA 1 SANIYELIK ANLIK DONMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dell Inspiron 7559 B70D128W81C marka/model Notebook kullanmaktayım. Cihazı alalı 1 hafta oldu. Cihazla ilgili iki problemim var. Birincisi cihazda 1 saniye veya biraz daha kısa süreli donma oluyor. youtube da dizi izlerken bu 5 ila 10 dakikalık periyotlarda oluyor. Spotify Desktop programında aynı problemle karşılaşıyorum. Sebebi ne olabilir? Cihaz herhangi bir darbe almadı bırakın darbe almayı her gün silip temizliyorum :). İkinci problem ise aldığım günden beri ekranın alt tarafında aşırı rahatsız etmeyen ama göze batan ışık sızması var. Sizce bir müddet cihazın tadını çıkarıp mı garantiye göndermeliyim yoksa direk mi göndermeliyim? Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum. İyi forumlar.

• işlemci yüklenmesinden dolayı oluyor. cpu anlık olarak %100 olunca donma yapar. güç tasarrufu modunda kullanmayı deneyin.
  • nitroslive kullanıcısına yanıt
    ilgilendiğiniz için teşekkürler fakat işlemciyi bu kadar çalıştıran ne olabilir ? ve bu olay bir kerelik değil sanki ayarlanmış belirli periyotlarda gerçekleşiyor .
  • umutcertel U kullanıcısına yanıt
    işlemciyi yoracak programlar kullandığınız zaman sıkıntı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitroslive

işlemciyi yoracak programlar kullandığınız zaman sıkıntı olur
    Öncelikle yeni bir yazılım ve uygun sürücülerin kurulması gereklidir. HDD ye test işlemi yapılması, herhangi bir sorun yok ise ekran kartı arızası olabilir garantiye göndermen daha yararlı olur.
  • nitroslive kullanıcısına yanıt
    sadece spotify veya youtube açıkken oluyor bu problem
  • VBlg V kullanıcısına yanıt
    yazılım veya güncellemeyi nerden kontrol edebilirim son olarak hdd test nasıl olacak bilgilendirirseniz sevinirim
  • Disk sorunu ssd disk denediniz mi
  • omarom kullanıcısına yanıt
    zaten ssd var 128 gb sistemin kurulu olduğu ne gibi bir problem olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutcertel

zaten ssd var 128 gb sistemin kurulu olduğu ne gibi bir problem olabilir ?
    programdan demicem ben ssd varsa svchost .exe budur başka bişe olucanı sanmıyorum vindovsun olmassa olmaz programı ama onun yüzünden kasmalar olur
    galiba vin7 kullanıyorsun vin 10 gecersen sorun cözülür
    ama ben zaten win 10 kullanıyorum diyorsan ekrankartı olamaz cünkü bende 2 tane leptap var ekran kartı nasıl yakılır iyi bilirim digeri tamirde gelince bu gidecek ekran kartı olamaz muhtemelen sen leptabın fanlarını temizlemedin termal macun sürmedin .. eger onuda yaptıysan leptaplar icin kaliteli termöal macun alabirsin 53 tl vatanda
    Xİ-3 HDT bu termal macunu al ısınma ortadan kalkıcak sorun cözülecek bunları dene gene olmassa gene cözüm buluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: omarom

programdan demicem ben ssd varsa svchost .exe budur başka bişe olucanı sanmıyorum vindovsun olmassa olmaz programı ama onun yüzünden kasmalar olur
    galiba vin7 kullanıyorsun vin 10 gecersen sorun cözülür
    ama ben zaten win 10 kullanıyorum diyorsan ekrankartı olamaz cünkü bende 2 tane leptap var ekran kartı nasıl yakılır iyi bilirim digeri tamirde gelince bu gidecek ekran kartı olamaz muhtemelen sen leptabın fanlarını temizlemedin termal macun sürmedin .. eger onuda yaptıysan leptaplar icin kaliteli termöal macun alabirsin 53 tl vatanda
    Xİ-3 HDT bu termal macunu al ısınma ortadan kalkıcak sorun cözülecek bunları dene gene olmassa gene cözüm buluruz

Alıntıları Göster
    hd sentinel programını indir bide hdd nin ömrü nekadar kalmış ona bak heat önemli olan o hdd canı oyunda mana olurya :D onun gibi bişey

• quote:

Orijinalden alıntı: omarom

hd sentinel programını indir bide hdd nin ömrü nekadar kalmış ona bak heat önemli olan o hdd canı oyunda mana olurya :D onun gibi bişey

Alıntıları Göster
    sorun işlemcide değilse chipsete soğutucu temas ediyormu ona bi bak arada boşluk varmı thermal macun iyimi falan bendede oluyordu aynı hata işlemciyi değiştirmek zorunda kaldım olmadı bi baktım chipset soğutucu arasında boşluk varmış parmak kadar metal soktum araya düzeldi :D iyi yandan bakmak lazım olaya önceden 1 işlemcim vardı şimdi 2 oldu :D yedek..
    başkan cihazi 16 Eylül 2016 tarihinde aldım :D
  • scap1 kullanıcısına yanıt
    cihaz 12 günlük cihaz şefim misafirlikteyken cihaz 1-2 güncelleme yaptı yeniden başlattım ondan sonra başladı bu durum. dell in kendi sistem testi ile test yaptım sorun yok gözüküyor ve çok anlamsız birşey cuma ve cumartesi günü öğleden akşama kadar LOL oynadım hiç sorun yok cumartesi yine sabahtan gece nerdeyse 12 ye kadar oynadım sorun yok ama ertesi gün bi uyanıyorum cihazda böyle bir durum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcertel -- 28 Eylül 2016; 9:31:32 >
  • quote:

cihaz 12 günlük cihaz şefim misafirlikteyken cihaz 1-2 güncelleme yaptı yeniden başlattım ondan sonra başladı bu durum. dell in kendi sistem testi ile test yaptım sorun yok gözüküyor ve çok anlamsız birşey cuma ve cumartesi günü öğleden akşama kadar LOL oynadım hiç sorun yok cumartesi yine sabahtan gece nerdeyse 12 ye kadar oynadım sorun yok ama ertesi gün bi uyanıyorum cihazda böyle bir durum var
    usta yeni cihaz valla sen on u yeniden işletim sistemi kur dene bişeyler denemelisin veya garantiye götür donma var de sıfır garantili cihaza siz illem yapmayın cd si varsa yeniden kurulum yapın deneyin sogutucusuz oyun da oynama leptap ta sıcaklık düşmanıdır bilgisayarın
    İnanması zor belki ama cihazda ısınma hissedilmeyecek kadar az. Bir çözümü varsa halledeyim diye düşünüyorum 2. haftadan cihazı garantiye götürmek üzüyor beni.
  • quote:

İnanması zor belki ama cihazda ısınma hissedilmeyecek kadar az. Bir çözümü varsa halledeyim diye düşünüyorum 2. haftadan cihazı garantiye götürmek üzüyor beni.
    onu speed fan indirip kasanın iç sıcaklıgından anlarsınız anca hangi işletim sistemi kurulu
    yani cözülmeyecek bişey deyil bilgisayar üzerinde testler yapmanız lazım sıfır ürün de olsa arıza verebilir ü
    daha önce ben o sorunu masa üstü bilgisayarda yasadım aynı seyden bahsediyorsak tabi müzik dinlerken müzik takıntı yapıyordu
    kekeliyordu resmen bu hardiskten cıktı gayet saglık durumu iyi bir disk ti ama içten içe arızalı cıktı sende ssd disk var hep arızalı olsa teneke diskten iyi çalısır
    dolasıyıyla ben işlemcin ısınıyor %100 le çalıştıgı zaman donma kasma yapıyor düşünüyorum
    görev yöneticisinden bakarsan işlemci % de kaçla calısıyor adım adım sorunu bulabilirsin
    biz burdan yardımcı olmaya çalısıyoruz ama bir sürü nedeni olabilir

görev yöneticisinden spotify veya youtube açıkken denedim işlemci %8 i anca görüyor zar zor oda. Windows 10 kurulu evet bahsettiğin gibi 1 saniyeye yakın bir süre kekeleme yapıyor. yanlız aldığımdan beri böyle değil pazar gününden itibaren böyle yapmaya başladı. ve şimdilik tespit ettiğim kadarıyla flash player destekli uygulamalarda oluyor yanılmıyorsam spotify desktop da flash üzerine geliştirilmiş bir uygulama yanlışsam düzeltin tabi. öncelikle donanımdaki parçaları tek tek veya aynı anda test edebileceğim uygulama önerin var mıdır ? belirttiğim gibi lol yada CSGO oynarken en ufak takılma almadım
  • Bak sürücü hatası olabilir virüs bulaşmış olabilir sen temiz bir vindovs kur önce ekran kartını kur güncel driver leri sitesinden kur bios ubdate yapmalısın yeni bios vardır sitesinde cpu-z den maınboard bölümünde biosunu görebilirsin sitedekiyle karşılaştır bütün sürücüleri siteden kur temiz kurulum yap ama diski formatlarken diski biçimlendir böyle dene tekrar buraya dön NOT BİOS GÜNCELLEMESİ BİLMİYORSAN BİLEN BİRİYLE YAP !!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omarom -- 28 Eylül 2016; 12:29:39 >
    tamam o zaman ilk olarak windows 10 keyimi not alayım daha sonrasında temiz bir win10 bulayım sonra bios update arkasına bi format gömeyim peki vay efendim sen kafana göre format atmışsın backup filan silmişsin diye garantide sıkıntı çıkartırlar mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.