arkadaşlar bilgisayara format atıyorum 1 ay falan düzgün çalışıyor sonra oyun oynarken veya dosya açarken bir anda donuyor hızlı bi şekilde mavi hata ekranı geliyor ve bilgisayar yeniden başlıyor sonra windows açılırken donuyor ve bu gün format atarken yükleme kısmına geçerken kuramadım yine dondu anlayamadım acaba uyumsuzluk mu var ekran kartını değiştirdim belki ondardır diye ama olmadı yardım ederseniz çok sevineceğim şimdeden teşekkürler..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Hdd den ses geliyor mu bu donmalara sırasında? Eğer geliyorsa hdd de bad sector oluşmuş olabilir. Bende de böyle oluyordu. Bir süre sonra artmaya başladı. Sorun bad sectordü.
Mavi ekran hataları bazen ekranda belirir ve de hemen kapanır dur şu hatayı not edeyim derken kapanarak hata kodunu göremememize yol açar bu sorunu ordan kaldırıp aşağıdakileri uygularsanız mavi ekran hatasını görebilirsiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp ; Özellikler > Sistem Özellikleri > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma bölümünden "Otomatik olarak yeniden başla" kutusunu boşaltın. Tamama basın bu kadar.
Nedenine gelince; bazen Sürücüler (Driver) üzerinden kaynaklanır, yazılım yada program kaldırma çare olmayabilir. Mavi ekranda verilen; hata kodu ve bilgiler, yardım edebilmemiz için daha faydalı olacaktır. Bir daha ki seferde mavi ekran hatasını kaydedecek zaman bulacaksınız. Bu hata kodunu bizimle paylaşırsanız, makul cevaplar alabilirsiniz.