Bilgisayarda Oyunu Alta Alma Kısayolu
Bilgisayarda oyun oynarken, oyunu geçici olarak kapatıp masaüstüne geri dönmek isteyebilirsin. Bu işlem, "oyunu alta alma" olarak bilinir ve farklı işletim sistemlerinde farklı kısayollar kullanılarak gerçekleştirilir.
Windows Kısayolu
- Windows işletim sisteminde oyunu alta almak için Windows Tuşu + D tuşlarına aynı anda basabilirsin. Bu kısayol, tüm açık pencereleri gizler ve masaüstünü görüntüler.
Mac Kısayolu
- Mac işletim sisteminde oyunu alta almak için Command (?) + H tuşlarına aynı anda basabilirsin. Bu kısayol, oyun penceresini gizler ve masaüstünü görüntüler.
Oyunu Ekranı Alta Alma Kısayolu
Yukarıdaki kısayollar, oyunu tamamen kapatmadan alta almanı sağlar. Ancak bazı oyunlarda, oyunu ekranı alta almak için özel bir kısayol kullanılabilir. Bu kısayol genellikle oyunun ayarlar menüsünde belirtilir.
Sekmeyi Alta Alma Kısayolu (Tarayıcı Oyunları)
Tarayıcıda oynadığın oyunları alta almak için tarayıcının sekmesini alta alabilirsin. Bunun için çoğu tarayıcıda Ctrl + Tab kısayolu kullanılır.
PC'de Oyunu Alta Alma
PC'de oyunu alta almak için yukarıda belirtilen kısayolları kullanabilirsin. Bu kısayollar, oyun penceresini gizler ve seni masaüstüne geri döndürür.
Bilgisayarda Oyundan Nasıl Çıkılır?
Oyunu tamamen kapatmak için Alt + F4 kısayolunu kullanabilirsin. Bu kısayol, açık pencereyi kapatır ve seni masaüstüne geri döndürür.
Oyunu Alt Sekmeye Alma
Oyunu alt sekmeye almak için Ctrl + Alt + Tab kısayolunu kullanabilirsin. Bu kısayol, açık sekmeler arasında gezinmeni sağlar ve oyun penceresini alt sekmelere alabilirsin.