Şimdi Ara

Bilgisayardan Duman cıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Olayı en bastan anlatmak gerekir herhalde...Bilgisayardan cok anlıyan biri degilim özelliklede parçalardan hic anlamam ilgimide cekmez...

Bir hafta kadar önce baslıyan bir sorun vardı bilgisayarımda bilgisayarı actıgım zaman hani siyah bir fonda cıkan beyaz yazılarda bilgisayar özelliklerini gösteriyor ya orda ve bunun peşine xp penceresi cıkıyor birsey yüklüyor gibi oluyor işte birde orda bilgisayarımda donmalar meydana geldi ama yinede ben power dügmesine 5 sn basılı tutup tekrar actıktan sonra sorun geciyor ve bilgisayar acılıyordu bu sorunu ben önemsiz olarak niteledim bir zmn fakat sonra dün bilgisayarı actıgım zamn yine dondu tekrar res cektim ama yine acılmadı 5-6 kere denedikten sonra acılmıcagını düsündügüm icin biraz kasa ile ugrasmaya basladım ve arkadas bir dügme vardı onu hareket ettirdim ettirmemle birlikte pat diye bir ses cıktı ve şarter attı evde kötü bir koku olustu sorum su ilk sorun neden olusmustur ve sizce suanda bilgisayarımda ne kadar masraf olusmustur...Cevaplar İcin şimdiden tşkler...

Not:Olaydan Sonra bilgisayarı hic acmadım öyle kapalı bir sekilde bekliyor...

• Geçmiş olsun tahminimce güç kaynağını yaktın (iyimser tahmin) Bidaha anakartta elektrik varken orası burasıyla oynama makinanın. Donmalarının sebebide muhtemelen virüstü. Sen düğmeden aç kapa yapa yapa harddiskte bad sectorde oluşturmuşsundur. Eline düşeceğin bilgisayarcı dört köşe olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibexbilisim

Geçmiş olsun tahminimce güç kaynağını yaktın (iyimser tahmin) Bidaha anakartta elektrik varken orası burasıyla oynama makinanın. Donmalarının sebebide muhtemelen virüstü. Sen düğmeden aç kapa yapa yapa harddiskte bad sectorde oluşturmuşsundur. Eline düşeceğin bilgisayarcı dört köşe olacak

kesin milyoner olacak(ama eski TL bazında)

• guc kaynagının arkasındaki voltaj ayarı ile mi oynadınız acaba.eger boyle ise ya tum sistemi yaktınız ya da guc kaynagı biraz kaliteli ise sadece guc kaynagını yaktınız.ama tabi surekli kapatıp acmak hdd ye baya zarar vermiştir.telefonla sordugunuz o arkadas sizin guc kaynagını degistirsin anlıyorsa yoksa bilgisayarcıya giderseniz rahat bi 200 den fazla hesap cıkarır.cunku teknik servisten para kazanıyor onlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: SimoneKSK

guc kaynagının arkasındaki voltaj ayarı ile mi oynadınız acaba.eger boyle ise ya tum sistemi yaktınız ya da guc kaynagı biraz kaliteli ise sadece guc kaynagını yaktınız.ama tabi surekli kapatıp acmak hdd ye baya zarar vermiştir.telefonla sordugunuz o arkadas sizin guc kaynagını degistirsin anlıyorsa yoksa bilgisayarcıya giderseniz rahat bi 200 den fazla hesap cıkarır.cunku teknik servisten para kazanıyor onlar

voltaj dugmesi ile oynadım dogru 220 walt idi ve ben onu 135 e (sayılar tahmini) indirdim...Parcaları toplama aldım ama her parcanın ayrı ayrı garantisi var orayı aramayı dusunuyorum...

Telden sordugum arkadas bana güc kaynagını yakmıssındır 25-30 milyonluk bir parca dedi...

Birde bilgisayarım ayrı olarak bir güc kaynagı daha var acaba durum cok mu kötü

• quote:

Orjinalden alıntı: _CooL_

quote:

Orjinalden alıntı: SimoneKSK

guc kaynagının arkasındaki voltaj ayarı ile mi oynadınız acaba.eger boyle ise ya tum sistemi yaktınız ya da guc kaynagı biraz kaliteli ise sadece guc kaynagını yaktınız.ama tabi surekli kapatıp acmak hdd ye baya zarar vermiştir.telefonla sordugunuz o arkadas sizin guc kaynagını degistirsin anlıyorsa yoksa bilgisayarcıya giderseniz rahat bi 200 den fazla hesap cıkarır.cunku teknik servisten para kazanıyor onlar

voltaj dugmesi ile oynadım dogru 220 walt idi ve ben onu 135 e (sayılar tahmini) indirdim...Parcaları toplama aldım ama her parcanın ayrı ayrı garantisi var orayı aramayı dusunuyorum...

Telden sordugum arkadas bana güc kaynagını yakmıssındır 25-30 milyonluk bir parca dedi...

Birde bilgisayarım ayrı olarak bir güc kaynagı daha var acaba durum cok mu kötü

Bence sen o arkadaşı bir daha arama.. 25-30 milyonluk PSU kullanır onu da 220Volt'tan 110Volta indirirsen uçar tabi. Bilgisayarcıya gidip "yeni psu taktırcam" de. PSU'yu taksın (400Watt'tan az olmasın) açılırsa ne ala, açılmazsa saf ayaklarına yatıp "aaa neden olmadı?" de herif şaşalasın. Hiç yaktım maktım deme. Siz buna bişey mi yaptınız diye sorarsa renk verme "valla kardeşim oynadı açılmadı sonra bildiğim kadarıyla bir sorunu yoktu" de. Uğraşsın biraz. Yaktım dersen kafadan ittirebilir yeni parçaları. Belki bişey olmamıştır anakarta falan...

• güç kaynagını kendin de değiştirebilirsin.fazla donanım bilgisine gerek yok.yenisini aldıgın zaman eskisinden cıkanlara yeni kabloları takacaksın zaten hepsinin yuvası belli istesen de yanlıs takamazsın.bence kendin bi değistirmeyi dene.cunku servise gidersen 40-50 ytl lik aleti sana 100 e takarlar benden soylemesi.hele ki fazla anlamadıgını çakarlarsa

bu arada ornegin vatan gibi bir yere gidip 400 wattlık orta kalite bir psu istiyorum dedigin zaman sana yardımcı olurlar.fazla pahalı almana gerek yok.ama cok ucuzda alma.onlar soyler zaten ne alman gerektigini.

1 adet yıldız tornavida ile 4 tane vidayı sokup takacaksın bu kadar basit.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayardan gelen garip koku
    2 yıl önce açıldı
    TV DEN GELEN SIS SESİ
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi arkadaslar öncelikle ilgilendiginiz icin tşkler.Ben emin olmak icin tekrardan kasanın arkasına baktım ve 220 watt yazıyor...Şimdi benim 400 walt mı almam lazım yoksa 220 mi?

Birde ne kadar masraf cıkar sadece güc kaynagı yandı ise...Yani kazık yemek istemiyorumda
  • http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33377

bu guc kaynagı guzel bunu alabilirsin.ortalama 50 ytl diyelim.

220 max gucudur.sen 350 alırsan daha iyi olur ısınmaz.

edit:
    http://forum.donanimhaber.com/m_24675598/tm.htm
    yukarıdaki linkte guc kaynagının nasıl takılacagı hakkında bilgi mevcut.resimli olarak gorebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simone1912 -- 21 Temmuz 2008; 0:43:04 >

• Bilgilendirme icin tşkler yeni seyler ögrendim özelliklede bilgisayar acıkken asla arkası ile oynama gibi

Ama beni sasırtan nokta kaspersky anti virus programı olmasına ragmen üstüne bilgisayarda önemli dosyalar oldugu icin her hafta sonu taratmama ragmen bilgsayara virus girmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CooL_ -- 21 Temmuz 2008; 0:51:42 >
  • kaspersky iyi bir antivirus programıdır ama genede tam koruma saglayacagını garanti edemez.sadece bilgisayarı yavaslatır.ben nod32 kullanıyorum ve gayet memnunum.size de tavsiye ederim.ayrıca donma sorununun tek sorumlusu virus degildir.sistem dosyalarında olusan bir sorun da buna etki edebilir.guc kaynagı değiştikten sonra eger baska bi sorun kalmazsa donanım olarak yeni bir windows yuklemenizi oneririm.ya da yukleyebilen bi arkadasınızdan yardım isteyin gelip kursun 1 saat almaz zaten.
  • Tamamdır Nod32 ve windows u yeniden yükletmek...Keşke dondugu zamanlarda buraya yazsaydım.
  • bence harddisk yandi güç kaynagida olabilir ama bence harddisk oldu aynı şey benım başima geldi fakat şalter atmamişti tabii aynı anda ekran kartimda pufff oldu

geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

bence harddisk yandi güç kaynagida olabilir ama bence harddisk oldu aynı şey benım başima geldi fakat şalter atmamişti tabii aynı anda ekran kartimda pufff oldu

geçmiş olsun

tşkler inş dedigin gibi olmamıstır

• nerdesiniz bilmiyorum ama samdir_009@hotmail.com eklerseniz size yapmanız ve izlemeniz gereken yolları en azından anlatabilirim daha rahat olur kendinizde pc yi ayağa kaldırabilirsibniz tabi halen psu hariç sistem sağlamsa.
  • Bence sen hiç dokunma çok karıştırdım diyosun. Götür bi teknik servisci arkadaş nasiplensin. Şimdi nereleri yaktığında tam belli değil. Götür dediysekte heryere götürme ii bildiğin ve tavsiye edilebe git. En başta yazdığımada bakma...
  • güç kaynağı yada anakart yanmış olabilir
  • Benim bi arkadaşın başınada gelmiş bu çok pis kokuyomuş dumanıda 110 volta ayarlamışsın yüksek voltaj gelmiş prizlerimizdeki elektrik 220 volttur...
    Benden sana tavsiye mağdem bilgisayar kullanıyorsun onunla ilgili kitaplar fln oku insn kullandığı bilgisayarın içini bilmezmi ?
    Ayrıca Yazılımsal sorunu donanımsal çözmeye çalışmışsın bilgisayarın diğer parçalarıda zarar görebilirdi ..çok kızdım sana
  • ben de aynı şeyi okulda yaptım coğrafya odasında arkadaşla bilgisayarı açalım dedik işleri bom b*k ettik gerçi o düğme zaten 115volttaymış ondan fişi taktığım anda arkada bi kıvılcım çıktı pat diye bi ses geldi neyse o düğmeyi ne diye koymuşlar diye soranlara yanıt türkiyede şebeke gerilimi 230volt ABD.... gibi ülkelerde 115volttur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet mundar -- 22 Temmuz 2008; 11:01:14 >
  • Arkadaslar Bugun götürdüm bilgisayarı ve yaptırdım sadece power dügmesi yanlıs ve 25 milyonluk bir masraf cıktı.Bilgisayarcıya göre iyi kurtarmısım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.