2 hafta önce ttnet'in 3'lü fiber internet kampanyasına dahil oldum. Bu kampanyaya bildiğiniz gibi 20mbps kotasız internet,tivibu ev ve konuştukça öde telefon dahil.İnternet bağlantısında bazen sıklıkla kopmalar yaşıyorum. Ancak bu kopmalar tivibu da internete bağlı olmasına rağmen olmuyor sadece pc de oluyor.bazen gün içinde 1-2 kere bazen 1 saat içinde 2 dk.da bir. Ve bildiğiniz gibi bu çok sinir bozucu bi durum.TTneti aradığmda gerekli kontrolleri yaptılar ve pcden kaynaklandığını söylediler. Sorum; pcden kaynaklanan sorun ne olabilir ?
(win7 ultimate 64bit işl. sistemi virüs taramsı yaptım ksapersky ile virüs yok kablo ile bağlanıyorum dns kullanmıyorum driverlar yüklü ve güncel)
şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: falci89
arkadaşlar merhaba,
2 hafta önce ttnet'in 3'lü fiber internet kampanyasına dahil oldum. Bu kampanyaya bildiğiniz gibi 20mbps kotasız internet,tivibu ev ve konuştukça öde telefon dahil.İnternet bağlantısında bazen sıklıkla kopmalar yaşıyorum. Ancak bu kopmalar tivibu da internete bağlı olmasına rağmen olmuyor sadece pc de oluyor.bazen gün içinde 1-2 kere bazen 1 saat içinde 2 dk.da bir. Ve bildiğiniz gibi bu çok sinir bozucu bi durum.TTneti aradığmda gerekli kontrolleri yaptılar ve pcden kaynaklandığını söylediler. Sorum; pcden kaynaklanan sorun ne olabilir ?
(win7 ultimate 64bit işl. sistemi virüs taramsı yaptım ksapersky ile virüs yok kablo ile bağlanıyorum dns kullanmıyorum driverlar yüklü ve güncel)
şimdiden teşekkürler.
Modeminiz Air 5650TT modeli ise aynı sorun bende de vardı çözüm için aşağıdaki yolu izleyin.
Bknz:
Ama biraz uğraşlarım sonucunda aşağıdaki sonuca vardım.
Yukarıdaki sonuca ulaşmak için yaptıklarımı açıklayayım; Modem ayarlarım: Bilgisayardaki wifi ayarlarım: Yapılandırı tıklıyoruz, Sürücüyü güncelleştirdim, Aşağıdaki ayalarım: 2.4 bandı için 802.11n Kanal Genişliği: Otomatik 802.11n Modu: Etkin Aygıttan Aygıta Kanal 802.11b/g: 11 Aygıttan Aygıta QoS Modu: WMM etkin Bluetooth(R) AMP: Etkin Geniş Kanal İçin Uyumsuz: Etkin Gezinme Zorlaması: En Yüksek Kablosuz Mod: 802.11b/g Karışık mod koruması: CTS-to-self etkin Yayın gücü: En yüksek
Daha sonra 2-3ms sonucuna ulaştım! Konuyla ilgili Airties destekle konuştum onlarda değerlerimin yüksek olduğunu söylediler kontrol edilmesi için göndermemi istediler. Fakat yukarıda da söylediğim gibi ben sorunumu sürücü güncelleştirmesi yaparak ve yularıdaki ayarları yaparak sağladım.
Ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım herkese sorunsuz bağlantılar diliyorum...
ApoCaLYpSe_35
kullanıcısına yanıt
Ayrıntılı açıklama için teşekkürler ancak modemim huweiHG630a, sorunum halen devam etmekte yardımcı olursanız sevinirim
quote:
Ayrıntılı açıklama için teşekkürler ancak modemim huweiHG630a, sorunum halen devam etmekte yardımcı olursanız sevinirim
Bilgisayarınızın wifi ve lan sürücülerini güncellemeyi deneyin. Ben sorunumu yukarıdaki anlattığım şekilde hallettim sizde aynı şekilde halledebilirsiniz.
Anladığım kadarıyla sizin internet ile ilgili değil modemle aranızdaki bağlantının kopmasından dolayı sıkıntı yaşıyorsunuz doğru anlamış mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: ApoCaLYpSe_35
quote:
Bilgisayarınızın wifi ve lan sürücülerini güncellemeyi deneyin. Ben sorunumu yukarıdaki anlattığım şekilde hallettim sizde aynı şekilde halledebilirsiniz.
Anladığım kadarıyla sizin internet ile ilgili değil modemle aranızdaki bağlantının kopmasından dolayı sıkıntı yaşıyorsunuz doğru anlamış mıyım?
3 ay önce aldık modemi hiber internet 3 lü kampanyadan.İlk 2 ay sorun yoktu sonra 1 ay üni bitti diye eve döndüm 1 ay sonra modemi açtığım 2-3 gündür sürekli belli aralıklarla kopmalar yaşıyorum.Ttnet sağolsun dh den başvurdum o gün dönüş yaptılar hattınızda sorun yok modeminizde sorun var dediler.Şimdi senin dediğin ayarları yaptım bakalım ne olacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme