Bilgisayardan Uzaktan Kumandalı Araba Kontrolü yapan varmı arkadaslar, bu proje yi aldımmda. programın yazılımı elımde mevcut suanda. fakat devre semasını bulamadım
Aslında şöyle bir soru sorsam bugüne kadar bilgisayar ile herhangi birşeyi kontrol ettiniz mi. Örnek veriyorum LED.
Çünkü bu projeyi aldıysanız bence hakkınızla yapmanız gerekiyor. Yanlış anlamayın benim lafım size ya da başkasına değil. Ama internetten bulmak yerine tavsiyem. Basit bir RS232 ile PIC haberleşmesi yaparsanız gerisi de çok kolay. Size kolaylık olsun diye birazcık C# çalışmanızı tavsiye edebilirim. Çok kolay bir dildir. Yarım saat çalışmayla istediğiniz projeyi elde edebilirsiniz ;)
ben c# biliyorum. hatta unıversıte ogrencısıyım. bılgısayar bolumu 2. sınıftayım. fakat farklı proje olsun diye bunu aldım, yanı yapan arkadaslr varsa ellerınde bu konuya aıt dokuman varsa paylasırlarsa sevınırım
Elinizdeki programa göre devre aramak bana biraz abes geldi. O programı yapan kişi kendi yaptığı devreye göre yazmıştır. Yani öncelikle devrenizi yapmanız ve devreye göre program yazmanız gerekir. Tabi hazır proje kullanırsanız durum değişir Uzaktan kumandalı aracı öncelikle neyle kontrol etmek istediğinizi belirleyim. RF (Radyo Frekans) ilemi yoksa IR ilemi (Kızılötesi, TV kumandasındaki gibi). Uzaktan kumandalı bir oyuncak arabanın kumandasındaki yön tuşlarına bir transistör bağlarsan o transistörleride bilgisayarın LPT portundan tetiklersen işin çok kolay olacaktır. Hem paralel portu kullanacaksın ki programlaması en kolay olan porttur. Hemde hazır kumanda devresine basit bir ek yapacaksın.