Arkadaşlar dün gece bilgisayarımda pes 2011 acarken bı anda ekran karardı pc den agır bır yanık kokusu geldı bılgısayarı kapattım bılgısayarı suan acabılıyorum normal wındows modunda calısıyor ınternetı msn vs kullanabılıyorum yalnız onceden rahat bır sekılde oynadıgım oyunları ve yukske grafıklerı acmaya calıstıgımda ekran kararıyor belırlı sure sonra kasadan sureklı bıppp sesı gelıyor bılgısayarın kasasını actım bır seferde reset atarken ekran kartı uzerınde bır ates gordum kısa devre gıbı yalnız bılgısayar calsıyor sadece yukse grafıklere gıremıyorum ornegın direct3d sınaması yaptım direct 7 goruntuluyor 8 ve uzerını acmayaı denedıgımde ekran kararıyor pc ye reset atmak zorunda kalıyorum kasa acık ınceledım 4 fan var ve 4 de calısıyor suan bılgısayar acık normal modda acılıyor dedıgım gıbı sadece yukske grafıklı uygulamalrda oyun pes2011 gıbı ekran kararıyor
Ekran kartı bellek modülünde sıkıntı olduğu belli dışardan müdahale haricinde sorun düzelmez servise gönderin.
ekran kartı yanmış galiba anladığım kadarıyla
Ekran da olabilir Anakart üzerindeki slottan da olabilir. Elinde test edebileceğin yedekler olması lazım.
daha önce okudugum bir arkadaşın sorununda eğer ekran kartı yanarsa monıtorden hıc goruntu alınamayacagı yazıyordu ben görüntü alıyorum ayrıca benım ekran kartının fanı suan çalışıyor bilgisayarın kasasını açtım garantiside bitmiş oldu böylece servise gitmekten başka yapılabilcek bir şey yoqmu acaba ayrıca durup dururken neden böyle bişi olur ki anlamış değilim
şimdi şöyle bişey yapalım önce bilgisayarınız markalı bi bilgisayarsa kasasını açınca garanti si biter ancak markanın garantisi biter parçaların garantisi değil ama toplama bi makina ise zaten marka garantisi olmaz parçaların garantisi yine devam eder
ekran kartınızı söküp üzerindeki entegrelerde yanık veya pile benzeyen parçalarda (kondansator) lerde bi şişme filan varmı bunu denetleyin eğer öyle bişey varsa ekran kartını drek servisine yollayın
zeki bey bilgisayarı özel olakra parça parça topladı yaklasık 1.5 senedirde sorunsuz kullanıyordum diyebilirim dediğniz gibi üstünde firma garantisi bitsede parça garantisi dvm eder yazıyor ama sundan emın degılım acaba sorun ekran kartındamı bunda emın degılım ben elimden geldikçe durumumu anlatayım şuan ekran kartı çalışıyor fanı donuyor ve normal bir şekide görüntü alıyorum sorunu sadece yüksek grafikli bir uygulama açtığımda alıyorum yüksek grafikli oyunlar gibi elımdekı ekran kartı Zotac gtx 275 amp bildiginiz üzere bu ekran kartları diğer ekran kartlarında baya transistör şişmesi felan diğer koartlara nazaran daha zor anlaşılır sanırım ayrıca kablo bağlantılarıda fazla diğer ekran kartlarına nazaran anlamadıgım nokta şu normal goruntu verırken ve dxdiag da direxx 7 de goruntu verırken 8 veya ustunde monıtor kapanıyor bılgısayar kıtlenıyor sorun kesın ekran kartındanmıdır acaba msj nızı beklıyorum ayrıntıl bılgı vermek ısterım sıze
arkadaslar ekran kartını soktum ufacık bir yerinde kararma(yanma)var buna rağmen ekran kartını fanı çalışıyor ve goruntu alabılıyorum servise gitmesinden başka çözümü yok gibi bu şekilde kullanamaya dvm etsem sorun daha büyürmü acaba yoqsa böle kalır mı
servise yollayın belliki donanımsal bi sorun var elektronikte hata zincirlemedir muhtemelen bi başka yerede zarar verir bu şekilde kullanmak
eğer garantisi varsa hiç kurcalamadan garantiye verin sonra servisle uğraşmayın.
Kartı zorlayıp belleğini veya gpuyu yakmış olabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: acemi_user
Kartı zorlayıp belleğini veya gpuyu yakmış olabilirsin.
yoq kardes bilgisayarı açtım pes 2011 oyununa tıkladım bı anda ekran karardı yanık kokusu geldı normalde benım kartlarda baska zamn 2 yuksek oyunu acsan yıne sorun olmuyodu ayrıca ekran kartı zaten asırı yuksek bırde amp diyorlar neden boyle bısı oldu anlamıs degılım bnlık bısı yoq bıldıgım kadarıyla durup dururkende yanabılıyormu acaba bu gpu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme