Şimdi Ara

BİLGİSAYARIMDAN YANIK KOKUSU GELİYOR ACİL YARDIIIIIIIIIIIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün bilgisayarımdan yanık kokusu gelmeye başladı bende korktum hemen kapattım içini açtım değişik yanmış bişi göremedim zaten fazlada anlamıorm bilgisayardan neyse bu sabah tekrar açtım gene yanık kokusu gelmeye başladı ne yapayım arkadaşlar bilgisayarın neresi yanıyo neden yanıyo bunu nerden anlayabilirim bi yardım edin

• kasa acıkken calıstırıp koklama yontemiyle bulabilirsin
    kablolardan birinde bi sorun olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelksk -- 12 Mart 2006; 19:18:41 >
  • psu nun arkdasını kokla biraz belki o gidicidir...Ama kimse görmeden birşey diyemez bence...
  • güç kaynağın eski ve kalitesiz ise ondan gelebilir koku
  • Benim eski PIII de de böyle bi şey başıma gelmişti, durup dururken plastik yanık kokusu geldi...Bende senin yaptığın gibi kapattım, kokuyu takip ettim güç kaynağından geliyordu...Güç kaynağını söküp içini açtım ve devre plakasının ortasında bi renk değişimi vardı...Neyse buna rağmen ben bütün tozu kiri temizledim, bazı dar yerlere kulak temizleme çubuğu çok işe yarıyor denemelisin...Sonra da taktım ve çalıştırdım...Şu anda kardeşim hala aynı güç kaynağıyla PIII sistemi kullanıyor...Demek istediğim eğer koku güç kaynağından geliyorsa açıp temizlmelisin, kaybedeceğin bi şey yok...
  • Bana da olmuştu. Feci yanık kokuyordu. En sonunda kendi kendini resetliyordu. Fan mefta oldu,başka şeyler yanmadı Allah'tan.
  • KAVURMA OLMASINA IZIN VERME TEKNIK SERVISE GONDER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benimde hard disk rahmetli oldu o kokuyla kül oldu kül.
  • Allah korusun.
  • anlayan bırını yanına la ve kontrol edın bence bole sorunlar genelde psu yada fanlardan oluyoooo
  • arkadaşlar güç kaynağı bilgisayarın neresinde bulunuyor temizlemeye çalışıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: scarycanary

arkadaşlar güç kaynağı bilgisayarın neresinde bulunuyor temizlemeye çalışıcam

güç kablosunu taktığın yerde olan kutu ,

anakartın veya psu un uçmuş...bende psu dan koku gelmişti , anakartın kuzey köprüsü uçmuştu...

• o kadar vahimmi durum yenisini ne kadara alırım
  • İlk önce kokunun nereden geldiğine bak. Belki suçlu psu deildir. Eğer psu ise kolay. 30$ vivarında fps nin 300-350w lık 12cm fanlı bir güç kaynağı alırsın. Güç kaynağı alırken ucuz olsun diye kötü birşey alma.
  • bilgisayar açılıyormuki.
    Bilgisayar sorunsuz çalışıyor ise anakartta muhtemelen sorun yoktur..
  • Ben bilgisayarı ilk alıp çalıştırdığımda aynı şey olmuştu.CD-RW yanmıştı benimde.tabi problemi başka yerde epeyce aradıktan sonra bulmuştum sonunda,hani bir bak yine de diye yazdım.Kolay gelsin
  • güç kaynağı bozuk, bir an önce değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanpac -- 13 Mart 2006; 17:37:16 >
  • bncede sorun power supply'da. elektrik hatlarindaki dalgalanmalari kaldiramayip sansa gore kasanin icindeki parcalari yakiyo veya yakmiyo. benim basima bilgisayar kapaliyken gelmisti, patlama sesiyle birlikte duman cikti power supply'dan. cok pahalida degilller
  • herşeyden önce kablolarda kısa devre yoktur umarım
    snrasında ise hata power suplly da görünüo
    başka bi power ile dene bnce
  • Anakart üzerindeki transistörler şişmiş olabilir. Stabiliteyi önemli ölçüde etkilemez aslında kendiliğinden bir süre sonra kesilebilir. Ama anakart çalışmazsa şişen transistörü değiştirmek gerekiyor ki basit bir teknik servis bile yenisini lehimleyebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.