Şimdi Ara

Bilgisayarı açınca internet kesiliyor (Karışık biraz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evde bir adet zyxel modem var,
    bu modeme kablosuz erişimde 2 adet notebook, 2 adet cep telefonu var.
    Bu şekilde internet erişimi konusunda hiç bir sorun yaşamıyoruz.

Fakat bir adette masaüstü bilgisayar var ki; (modemin tek kablo portuyla internete bağladığımız) düşman başına...
    Sistem özelliklerine değinmeyeceğim, fena bir makina değil.

Sorun şu ki : masaüstü bilgisayar devreye girdiğinde (açıldığında) modemin adsl sinyali ve kablosuz bağlantılarmız kopmamış olmasına rağmen internete erişemiyoruz. Tabii ki masaüstü bilgisayar da internete bağlanmıyor. Deepfreeze'i deaktif edip sistemi yeniden başlattığımda internete giriyor, herhangi bir sorun da gözükmüyor (ip, dns, lan bağlantısı v.s.) neyse diyorum herhalde sorun yok şu an, deep freeze'i aktif edip ayrılıyorum başından. Birkaç saat sonra peder bey pc'yi açıp internete girmek istediğinde odada benim notebook ve telefonum muhakkak ki internete erişemez oluyor, aynı şekilde kardeşiminkiler de... Peder bey'in pc'de...

Anlam veremiyorum bu olan bitene. Aklınıza herhangi bir fikir gelirse, yardımlarınızı dört gözle bekliyor olacağım.

Teşekkürler.

Ekleme (Denediklerim)
    : Masaüstü bilgisayara wifi adaptör takarak kablosuz'dan bağlamayı denedim, aynı durum gerçekleşti.
    4 portlu access point'i hub olarak araya aldım kabloyu ap'ye taktım yine girmedi.
    Kablosuz adaptörü ap'nin sinyaline bağladım yine girmedi.
    Son çare olarak da yarın format atmayı planlıyorum ama düzeleceğinden yine şüpheliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZlatanAhmedovic -- 25 Kasım 2014; 22:58:52 >

• ipleri elle vermeyi denediniz mi? ip çakışması olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukcuce

ipleri elle vermeyi denediniz mi? ip çakışması olabilir

Gayet tabi denedim, maalesef çözüm olmadı.
    Sanki gizli, bulunamayan bir virüs var masaüstünde, adeta interneti çalıştırmamak adına kodlanmış.
    Paranoyak oldum, her ihtimali düşünüyorum çünkü bezdirdi beni.
  • Hocam o zaman bilemiyorum kolay gelsin size
  • masa üstü pc nin dns ip ayarları ne?
    diz üstülerinki ne
    şunun için soruyorum telekomun sanırım artık kullanmak zorunda bıraktığı ip ve dns adresleri dışına çıkıldığında bu oluyor.
    Başka birindede yandex dns leriyle sorunsuz gezerken ttnetin yasakladığı siteye erişim sağladığı an net gidiyordu.
    başımıza geldi ondan biliyorum bizimki hemen değil ama bir süre sonra kopuyordu.Günde 2-3 kere modemi kapatıp açmak zorunda kalıyorduk.
    Modemin ışıkları stabil her iki durumda da varmış gibi görünüyor bağlantı fakat ağı kullanan bütün cihazlarda net olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arenasss -- 26 Kasım 2014; 4:47:48 >
  • Birde bazı modem ya da router ayarlarında maximum bağlantı diye bir seçenek var mesela bu 4 ise 5. bağlantıda aynı şeyi yapıyor.
    niye sadece 5 e izin vermiyor bilemiyorum komple net kapanıyor modem ışıkları stabil ama net olmuyor.
    Bu da başıma gelmişti.
    Bir virüsün buna sebep olacağını pek sanmıyorum.
  • @arenasss hocam teşekkürler, kendi bilgisayarımda open dns kullanıyorum iptal edip deneyeceğim bakalım. Bu arada şu an format yeni bitti güncellemeleri kuruyor masaüstü. Hem o hem ben bağlıyız nete. Ayrıca modemi de kontrol ederim max. bağlantı gibi birşey söz konusumu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZlatanAhmedovic

@arenasss hocam teşekkürler, kendi bilgisayarımda open dns kullanıyorum iptal edip deneyeceğim bakalım. Bu arada şu an format yeni bitti güncellemeleri kuruyor masaüstü. Hem o hem ben bağlıyız nete. Ayrıca modemi de kontrol ederim max. bağlantı gibi birşey söz konusumu...

Aynı sorun bende de var. Masaüstü açtığım da wifi ye bağlı tüm cihazlarda(laptop, telefon vs.) internet gidiyor. Wifi ye bağlı fakat internet sayfalarını açamayacak kadar az download hızına düşüyor. Çözüm nedir?

• Bilgisayarı taktığınız pirizde topraklama varmı,parazit nedeniyle kesinti oluşabilir.monitör beslemeniz güç kaynağınız bile parazite neden olabilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.