Şimdi Ara

bilgisayarı cd'den boot edemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayara xp kuracağım. açılışta setup'tan girip, cd'den açılması için ayarlayıp, kaydettim ve çıktım. cd'yi takıp, bilgisayarı yeniden başlattım. direk hdd'den başlıyor. cd sürücüyü okumuyor bile. ama bilgisayar açıldıktan sonra cd sürücü tanınmış, hiç bir sorun yok. içeriğini filan görebiliyorum. ne yapabilirim? teşekkürler.

bir de cd'den başlamadığı için normal başlatıp, xp cd'sinin içeriğini masaüstüne kopyaladım ve kurulumu oradan başlattım. kurulum, aygıtları tanıma aşamasına geldiğinde reset atıyor. bilgisayar da açılmıyor yani şimdi. açılınca direkt olarak kuruluma geçiyor, sonra da reset atıp, yeniden başlayarak tekrar kuruluma geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmalt1 -- 1 Temmuz 2008; 23:46:44 >

• biosa gir boot kısmından sadece cd rom u seçip diğerlerini kaldır xp kurduktan sonra düzeltmeyi unutma
  • XP Cdsi bootable mi? Başka bir xp cdsi ile dene istersen bir de
  • sp2'li, sp-3'lü bir de ilk çıktığı haliyle olan 3 cd var. hepsiyle denedim. açılışta dvd sürücünün ışığı yanmıyor, okumuyor.
  • Dostum elinde başka bir cd rom var mı? ve biostan first boot olarak cd rom seçeneğini seçip ardından f10 a basıp Y ye basarak kaydettiğinden emin misin?
  • BIOS'a reset atıp tekrar dene... BIOS'a reset atmak için Clear CMOS ya da CMOS jumper'ını kullanabilir ya da BIOS pilini çıkartıp 15 dakika kadar bekleyebilirsin. Daha sonra yine First Boot Device olarak CD-ROM seç ve tekrar dene. Hadi kolay gele...
  • elimde başka bir cd-rom yok ama, takılı olan rom düzgün. zira bilgisayar açıldıktan sonra, takılan cd ya da dvd'yi görüyor, içeriğine ulaşmama izin veriyor. bir de first boot cd-rom yaptım. diğerleri hdd. kayıt ettiğimden de eminim. başlangıçta cd-rom'dan başlasa sorunum hallolacak. kurulum sırasında aygıtlar yüklenirken kalan süre 35 dakikada kalıyor. aygıtları yüklemeyi kesiyor ve reset atıyor. bu da ayrı bir sorun mu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Isınma sorunundan dolayı da reset atıyor olabilir. Sıcaklık sorunu olup olmadığına bak varsa düzelt. Bunun dışında elindeki Windows CD'si bozuk olabilir ama başka da var onlarla da denedim demişsin. Tekrar sağlamından bir format atıp dene. Dediğim gibi BIOS sıfırlamayı da dene.. Dene işte "olmuyor olmuyor" deme ittire ittire olur...
  • bilgisayar baldızımın bilgisayarı. yarın öğlen gidip, ittire ittire uğraşayım. :) şu pil meselesi belki çözer sorunumu. herkesin yardımına teşekkürler. bu arada başka fikirleri olan arkadaşlardan da cevap bekliyorum. yarın öğleye kadar vaktim var.
  • belleklerinde de sorun olabilir
  • arkadaşlar, dediğiniz gibi, önce pili söktüm, bellekleri söküp, silgiyle sildim ve yerine taktım. 20 dakika sonra pili takıp, bilgisayarı başlattım ve setup'a girdim. birinciyi cd-rom yapıp, diğerlerini disable yaptım. bilgisayarı başlattım. cd'den önyükleme... diye başlayan cümle yine görünmedi. önceki sürüm xp'yi kurtarmayı başardım. nasıl olduysa kurulumu tamamladı. ama temiz yükleme yapamıyorum cd'den başlamadığı için. şu anda bilgisayarda sorun yok. çalışıyor. ancak bir şey dikkatimi çekti. windows sitesinden update yapamıyor. istediğim sayfayı görüntüleyemiyormuş. sonu B harfiyle biten bir hata buldu. registry kayıtlarındaki düzensizlikten solayı bu hatayı verirmiş. şu cd'den başlatmayı bir yapabilsem hallolacak. başka ne yapabilirim cd'den başlatmak için?
  • Birisinin daha başına bu sorun gelmiş. Ondan alıntı yaparak çözümünü veriyorum

quote:

Arkadaşlar,akşam evde tekrar PC nin başına oturdum. Tüm seçenekleri denedim, yine olmadı.Tam ümidimi kesmişken yine BIOS ayarlarına girdim ve master slave 0, master slave 1 gibi bişeyler yazıyordu. Orada sadece 2 harddiskim görünüyordu. Galiba benim anakart CDROM u tanımıyordu. Ben ayarlarla oynarken "detecting hard drive" diye bir yazı çıktı.Ondan sonra CDROM da göründü.Sonra yeniden başlattığımda CD den başladı ve formatımı hayırlısıyla yaptım. Yardımını esirgemeyen tüm arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum.
  • arkadaşlar, çok uzattım ama, forumdaki, bir arkadaşın da benzer sorunu varmış. onun bilgisayarı da hdd'yi görmüyormuş.resim de koymuş. orada farkettim. benim bilgisayarın biosunda ide bölümlerinde sadece secondary slave olarak hdd görünüyor. orada cd-rom yok. cd-romu biosta nasıl göstertebilirim?
  • millet adama cevap vererek boşuna yorulmuşsunuz adamın bal gibi cdsinde sorun. Benim başıma 1000 kere geldi normal boot ekranında çıkan cdden kurulum için bir tuşa basın diyen bir cdyi neroda yeni bir cdye yazın yeni yazdığınız cdyi takın bu arkadaşın dediği gibi cdiyi okumaz atlar .... Ne yapıp ediyosa cdinin içindeki BOOT.İNİ dosyasını bozuyomu artık ne yapıyor. Boot ekranında cdyi görmeden iptal oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif44 -- 12 Aralık 2008; 14:57:56 >
  • bios'da cdrom u first boot yapıp diğerlerini disable yaptıktan sonra kaydedip çık ve bilgisayar yeniden başlayınca tekrar bios'a gir bak bakalım az önce bıraktığın gibi mi duruyor.. eğer cdrom yine firstboot olarak duruyorsa elindeki xp cdsinde sorun var demektir
  • anakartın XP den önce mi Xp den sonra mı?

Xp den önce ise bunu başka bir yolla halletmelisin. anakarıtn modelini yazın . işlemciniz nedir?_
  • benimde başıma böle bişi gelmişti ama xp cd sine göre bios değişiyor seninki boot lumu ki ben kendi cd-rom u mu auto felan bişilerle tanıttım harddiskleri iptal ettim secondary primary den öle tanıttım işim bitti geri eski haline getirdim bitmiş oldu
  • Dostum hemen hemen aynı sorunu şuan bende yaşıyorum. Benimkisi adım gibi eminim boot cd den kaynaklanıyor. Çünkü başka cdleri görüyor.

Konu açıp sormuştum ama henüz cevap gelmedi. Burdanda sorayım belki sanada yardımcı olur. İnternetten indirdiğim .iso uzantılı XP dosyasını boot edip cdye yazdırdım ancak bilgisyar inatla bu cdyi gördmüyor. Acaba XP boot cd yapabilmek için indirdiğimiz dosyanında desteklemesi gerekiyormu?
  • temmuz 2008 de açılmış bu konu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.