Şimdi Ara

bilgisayarı daha ilk açmamla beraber işlemci direk %80'e fırlıyor ve 80-100 arası işlem yapıyor süre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4-5 gündür yaşadığım bir problem var işlemciyle ilgili..Birçok şey denememe rağmen bi çözüm bulamadım..Bir de sizin fikrinizi almak istedim..
    Problem şu; bilgisayarı daha ilk açmamla beraber işlemci direk %80'e fırlıyor ve 80-100 arası işlem yapıyor sürekli..bilgisayar bi süre açık kaldığında ve bazı programları açtığımda direk %100'e kitleniyor ve öle de kalıyor..
    Sistem iyi olmasına karşın çok kastırıyor tabi bilgisayarı ve birçok şeyi yapamıyorum..film bile zor izleniyor takıla takıla..
    Task manager'da en fazla cpu yiyen explorer.exe görünüyor 60 civarı ile..mozilla kullanırım bu arada explorer zaten açık değil..

Sorun böle, dediğim gibi birçok şey denedim..defalarca farklı virüs yazılımı kurup tarattım..hijackthis gibi programlarla sorun taraması yaptırıp düzelttik sonuç farketmedi..
    Fikri olan varsa çok makbule geçer açıkçası şu durumda ..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• explorer.exe zaten senin kastettiğin anlamdaki internet explorer programı değil. İnternet explorer programı iexplore.exe.
    explorer.exe windowsun kullandığı masa üstü, denetim masası vesire programlarla ilgili bir program. İlk bakışta virüs olayı gibi görünüyor, ama tabiki uzaktan bişey demek oldukça zor. Nod32 Smart Security ile bir taratmanı tavsiye ederim.
  • Yok dostum biliyorum öle olduğunu da, daha önce onu explorer'ın yerine koyanlar oldu o yüzden direk eliyim dedim o seçeneği :)

Benim de ilk düşündüğüm virüstü ama 4-5 defa full tarattım tertemiz şu an bilgisayar..Nod32 ile de tarattım, online kaspersky ile de ad-aware ile de hatta birkaç program daha indirip tarattım şimdi hatırlıyamadım adlarını..
  • gereksiz bir servisin çalışmasından kaynaklanıyor olabilir
    bu servis görev yöneticisinde de görünmeyebilir

bazı virüsler veya servisler windows sistemi ile aynı isimi paylaşabilirler, bu da bir çok programın gözünden kaçar

kullandığınız programlar pek işe yarar programlar değil
    trend micro gibi ağır programlarla taratın
    virüs var demiyorum fakat denemekte fayda var
  • Trend micro internet security pro'yu kurup full scan yaptırdım..2 saat sürdü, birşeyler bulup halletti ama sorun çözülmedi malesef..

Yardım etmeye çalışan bütün arkadaşlara teşekkürler bu arada..hala sorun devam ediyor ama, yeni fikirlere açığım yani..
  • peki, internet trafiğinizi kontrol ettiniz mi?gelen giden paket sayılarınbakabilir misiniz mesela?
  • Kontrol etmedim ama eğer sorun internetle ilgili olsaydı bağlantıyı kesince sorunun düzelmesi gerekmezmiydi?
    O da aklıma geldi bağlantıyı kesip bi süre uğraştım ama o da işe yaramadı..
  • sistemi hijack this programı ile tarayıp, log dosyasını yine teknik yardım altında, hijack this başlıklı konuya gönderebilir misiniz?
  • Onu da denedim dostum çoktan ama bi de siz bakın isterseniz..birazdan koyarım başlığa..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/mpage_181/key_//tm.htm#30913193

Attım dostum başlığa bi göz atarsanız sevinirim..
  • format atmayı denedinmi ? bendede böyle bir problem var. ama bende biraz farklı bende o exeler her hangi bişi çalıştırdığımda %80 lere geliyor bendede virüs yok gözüküyor. acaba yeni bir virüsmü çıktı bizde onun ilk kurbanlarımıyız anlamadım.
  • Yok henüz format atmadım..
    Aslında birazdan servise götürmeyi düşünüyorum bilgisayarı..
    Anarkartın slotlarında bi problem var asıl onun için götürcem ama gitmişken bunu da sorarım..
    İşlemcinin ısınması böle yapar dedi bazı arkadaşlar..
    İletken bi yapıştırıcı mı ne öle birşeyden bahsettiler..onu sürünce ısıyı daha iyi ilettiği için daha iyi bir soğutma oluyormuş halloluyormuş sorun..
    Ama aklım almıyor sağlam bi sistemim var sayılır, soğutma açısından bi problem yaşadığımı düşünmüyorum..ki bu birden ortaya çıkmazdı diye düşünüyorum..en azından bilgisayarı yeni açtığımda hemen olmazdı..
    Format sorunu giderir gibi geliyor ama birçok şey denedim emin olamıyorum artık :)
  • işlemcinin ısınmasıyla işlem yapması farklıdır
    eğer fan ile işlemci arasında termal macun yoksa veya temasta problem varsa o zaman ısınır ve kitlenmelere yol açar
    fakat işlemciyi %80 çalıştırmaz
    belki farklı bir şey demek istemişlerdir
  • benim en son deniyeceğim sey sistemi komple söküp temizleyip toplamak 6 senedir işlemciyi hiç ellemedim. ama p4 prescot işlemciler 70 derecelere kadar ısınıyor. ayrıca bu ısıyı görebilmek için everest programı kurup görebilirsin anakart ve cpu sıcaklıklarını anında okursun. ısıdan dolayı yapsaydı makinan kitlenmesi lazım ekranın donup kalması lazım.

bende hiç bir işlem yapma işlemci %0 da herhangi mesela firefox aç islemci %80 lerde geliyor 2 sn sonra %0 oluyor tekrar. bende anlık bir dalgalanma var ama oyun oynatmıyor tabiki. inş senin problemin çözülür. servistede pek urascaklarını sanmam yani ummalı bir çalışma olmuyor. bi format çakar gönderirler. kolaygelsin. sorunun çözülünce bana haberverirmisn özel mesaj ile. nasıl çözdüğüne dair bilgilendirirsen sevinirim.
  • Bende sanmıyorum ısıdan kaynaklandığını dediğim gibi..
    İşlemci %100'deyken biraz daha zorlarsam kitleniyor arada :)
    Mavi ekran çıkıp reset atıyor kendine..
    Serviste ağız aricam bu konuda zaten duruma göre davranıcam artık..formatta sorunu çözmezse o zaman başım dertte işte :)

Bu arada yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharktale -- 8 Nisan 2009; 13:33:11 >
  • öyleyse sistemi bot ve malware tarzı zararlılara karşı tarama yapmanızı öneririm.kaspersky,nod... genelde bu tür zararlıları bulmada yeterli olmuyor.malwarebytes ve antibot search and destroy programlarını önerebilirm. bir de sistem başlangıcında çalışan programları kaldırırsanız sisteme iyi gelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.