Şimdi Ara

Bilgisayarı Hızlandırmak İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım:
    İşlemci: i5 2400
    Ram: 4 GB
    HDD: 1 TB
    SSD: 120 GB Kingston V300

Sorun şu ki HDD'nin %90'ını doldurdum haliyle PC yavaşladı bende yeni bir SSD aldım taktım ama yeteri kadar hızlanmadı. Sizce bir de HDD'mi almalıyım?

Napmam gerekiyor karar veremedim. SSD kesmedi.

Photoshop ve DW kullanıyorum bundan dolayı Black serisinden mi alayımn sizce?

• hddnin doluluğuyla pcnin yavaşlaması arasında bşr bağ kuramadım açıkçası...bence sistemi yavaşlatan bir virüs var bilgisayarında...zira işlemcin ve ramin gayet yeterli hız açısından...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • V300'ün son zamanlardaki revizyonundan dolayı olabilir mi bilmiyorum ancak ssdnin birincil sata portunda takılı ve biosta ilk sırada olduğuna emin olun. Intel chipset kontrolcüsü ile mi bağlı ve sata driverı güncel mi onları kontrol edin.
  • Hddnin dolu olması, sadece hdd ile ilgili işlemlerde yavaşlatır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pertagos

Merhaba Arkadaşlar;

Bilgisayarım:

Sorun şu ki HDD'nin %90'ını doldurdum haliyle PC yavaşladı bende yeni bir SSD aldım taktım ama yeteri kadar hızlanmadı. Sizce bir de HDD'mi almalıyım?

hocam yavaş derken hangi konuda sıkıntı çekiyorsun pc nin açılmasımı disk arasındaki verilere geçerken donmalarmı yaşıyorsun yada oyun oynarken pc mi donuyor biraz ayrıntı verirsen iyi olur

• Şöyleki programlar hangi HDD'de listeleniyorsa orda yaptığın işlemler yavaşlar diye biliyorum ben. Örneğin DW'da çalışıyorsun work dosyalarında C'de. O dosylar sürekli çalıştıkça daha fazla boyut kazanıyor HDD'de yer varsa daha hızlı listeler ve yazar verileri. Doluysa işlem yavaşlar.
  • ghost recon advanced kullanıcısına yanıt
    SSD'yi alma nedenim PS, DW gibi PC'de açtığım programlar arası geçişin hızlanması sağlamaktı. Ama şu anda bir fark yok. Yaşadığım hız sorunuda bu zaten programlar arası geçiş yada bir programı açma aynı şekilde windows açılma süresi bunlar yavaş işliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

SSD'yi alma nedenim PS, DW gibi PC'de açtığım programlar arası geçişin hızlanması sağlamaktı. Ama şu anda bir fark yok. Yaşadığım hız sorunuda bu zaten programlar arası geçiş yada bir programı açma aynı şekilde windows açılma süresi bunlar yavaş işliyor.

hocam ssd diskin sata girişini hangi porta taktın bide anakartın sata 3 desteklemiyorsa ssd ile fark olmaz ?
  • Harddiskinizi tamamen söküp temiz bir kurulum ssd üzerinde yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 27 Nisan 2014; 10:49:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghost recon advanced kullanıcısına yanıt
    Benim anakartım SATA II destekliyor yani 350 yazma / okuma hızını destekler SATAIII'de bu hız iki katına yakın hızlanıyor.

Yani bildiğim karadı ile SSD etki eder ama SATA III'de olduğu kadar değil. Zaten benim SSD max 400-450 hızda okuyor ben 100 civarı bir hız kaybedecem e olsun o kadar.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar;

Bilgisayarım:

hocam 1 tb yi nasıl doldurdunuz ben 150 gbyi dolduramıyorum doldurmak için büyük bi arşiv felan olmalı

• İş yeri bilgisayarı abi günlük 100 GB'lık fotolar geliyor ya... Bu SSD BIOS ayarları yapıldı arkadaşlar, herşey tamam sizce %95 civarı dolu olan HDD yerine Black serisi bir HDD daha almalı mıyım? Ama şunuda bilelim benim motherboard max SATA II destekliyor. Black serisi gereksiz olabilir. Green yada Blue alabilirim. Ama sizce hızda etki eder mi? Sonuçta PS falan HDD dosya dizinlerindeki kapasiteden etkilenir diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Harddiskinizi tamamen söküp temiz bir kurulum ssd üzerinde yapın.

Ben sıfırdan bir kurulum yaparsam sistem dosyalarını yani Windows 7 kurulumunu SSD'ye mi yapayım diyorsunuz?

Peki kurulumdan sonra DW, PS, gibi yoğun kullanacağım programları da mı SSD üzerine kurmam lazım?

Sadece resim, müzik gibi verileri HDD'ye alayım ki bunlar benim depolamamın %80'ine eşit.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Harddiskinizi tamamen söküp temiz bir kurulum ssd üzerinde yapın.

Ben sıfırdan bir kurulum yaparsam sistem dosyalarını yani Windows 7 kurulumunu SSD'ye mi yapayım diyorsunuz?

Peki kurulumdan sonra DW, PS, gibi yoğun kullanacağım programları da mı SSD üzerine kurmam lazım?

Sadece resim, müzik gibi verileri HDD'ye alayım ki bunlar benim depolamamın %80'ine eşit.

Tabiki kurulumu ssd uzerine yapin programlarinixi da ayni sekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İş yeri bilgisayarı abi günlük 100 GB'lık fotolar geliyor ya... Bu SSD BIOS ayarları yapıldı arkadaşlar, herşey tamam sizce %95 civarı dolu olan HDD yerine Black serisi bir HDD daha almalı mıyım? Ama şunuda bilelim benim motherboard max SATA II destekliyor. Black serisi gereksiz olabilir. Green yada Blue alabilirim. Ama sizce hızda etki eder mi? Sonuçta PS falan HDD dosya dizinlerindeki kapasiteden etkilenir diye biliyorum.

Black serisi sata2de gereksiz olmaz. Çünkü black bile (hdd sınıfına göre) sata2nin en yüksek veri okuma yazma hızına yetişmiş değil. Ancak bu alınacak disk sadece daima depo olarak kullanılacaksa verilen yaklaşık 100 tllik fark (blue, green, baracudaya göre) gereksiz olacaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.