Şimdi Ara

Bilgisayarı kasınca kapanma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 yıl önce topladığım bi sistem var yalnız power baya eskiden kalma a open z300-a sistem uzun zaman stabil çalıştı şimdi de herhangi bi kasma olmadıkça stabil çalışıyo fakat pes 13 falan açtığım zaman bi yarım saat gidiyo sonra işlemcinin sıcaklığı 85 90 civarına çıkıyo çat bilgisayar kapanıyo. işlemcinin fanında bi sıkıntı yok kasanın kapağını açınca biraz daha uzuyo bu süre 5 10 dk falan sonra yine kapanıyo sistemim

AMD Athlon II X2 250 36 °C
    Regor 45nm Teknoloji

3,00 GB İkili-Kanal DDR2 @ 334MHz

Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA74GM-S2 (Socket M2)

GeForce 9800 GT

313GB SAMSUNG SAMSUNG HD322HJ ATA Device (SATA)

Bide şu ramlerde çakışma olabilir mi acaba nerden bakabilirim aydınlatırsanız çok sevincem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkansgt -- 17 Şubat 2013; 22:07:24 >

• Bence muhtemelen sorun güç kaynağı yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bir ihtimal de ramlerde sorun olabilir..
  • Arkadaşın dediği gibi ram sorunu yada aşırı yüklenmeden dolayı psu yetersiz kalınca elektriği kesiyor olabilir.
  • psu baya eski bende ondan diye düşünmüştüm ama ne kadar götürdüğüm bilgisayarcı varsa sorun psu değil diyo sorun ne diyorum toz temizliyorlar format atıp gönderiyolar açıyorum aynı sorun. Sizce değiştirmeli miyim psu'yu ve değiştirirsem bu sisteme nası bi psu lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bysagopa94

psu baya eski bende ondan diye düşünmüştüm ama ne kadar götürdüğüm bilgisayarcı varsa sorun psu değil diyo sorun ne diyorum toz temizliyorlar format atıp gönderiyolar açıyorum aynı sorun. Sizce değiştirmeli miyim psu'yu ve değiştirirsem bu sisteme nası bi psu lazım ?

Niye öyle yapıyor? Para kazanmak için.. Her bilgisayarcının dediğine inanmayın. Deneyecek bir PSU bulup deneyin, sorun düzelirse yenisini alırsınız. Tabi wattı biraz yüksek olacak şimdikinden ve gerçek değeri olacak..
  • quote:

Yaklaşık 2 yıl önce topladığım bi sistem var yalnız power baya eskiden kalma a open z300-a sistem uzun zaman stabil çalıştı şimdi de herhangi bi kasma olmadıkça stabil çalışıyo fakat pes 13 falan açtığım zaman bi yarım saat gidiyo sonra işlemcinin sıcaklığı 85 90 civarına çıkıyo çat bilgisayar kapanıyo. işlemcinin fanında bi sıkıntı yok kasanın kapağını açınca biraz daha uzuyo bu süre 5 10 dk falan sonra yine kapanıyo sistemim

Regor 45nm Teknoloji

GeForce 9800 GT

Bide şu ramlerde çakışma olabilir mi acaba nerden bakabilirim aydınlatırsanız çok sevincem :)

Hocam biosta işlemci ısı sınırı var. Aşırı ısınmada senn tabirinle "çat kapanır"
    Sebebi işlemcin yanması diye
    Fan değilde bakır-alüminyum neyse artık soğutucuya bakacaksın kımıldama yapıyormu. İntelin işlemci soğutucularında sıkıntı oluyor
    Tam otutturamama sorunu.Baktın sorun yokmu. O zaman termal macun alacaksın.Sorun hallolur.
    Şimdi 90 derece oluyorsa yazın pes 13 girdikten 5 dk içinde kapanır.Belik girmeden kapanır.Orası yaşadığın yerin iklim koşullarına kalmış
    Dediğim gibi kapanması fazla ısınmadan dolayı.Sorun soğutma sisteminde

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

psu baya eski bende ondan diye düşünmüştüm ama ne kadar götürdüğüm bilgisayarcı varsa sorun psu değil diyo sorun ne diyorum toz temizliyorlar format atıp gönderiyolar açıyorum aynı sorun. Sizce değiştirmeli miyim psu'yu ve değiştirirsem bu sisteme nası bi psu lazım ?

Niye öyle yapıyor? Para kazanmak için.. Her bilgisayarcının dediğine inanmayın. Deneyecek bir PSU bulup deneyin, sorun düzelirse yenisini alırsınız. Tabi wattı biraz yüksek olacak şimdikinden ve gerçek değeri olacak..

Peki kaç watt bi psu denemeliyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin1910

quote:

Yaklaşık 2 yıl önce topladığım bi sistem var yalnız power baya eskiden kalma a open z300-a sistem uzun zaman stabil çalıştı şimdi de herhangi bi kasma olmadıkça stabil çalışıyo fakat pes 13 falan açtığım zaman bi yarım saat gidiyo sonra işlemcinin sıcaklığı 85 90 civarına çıkıyo çat bilgisayar kapanıyo. işlemcinin fanında bi sıkıntı yok kasanın kapağını açınca biraz daha uzuyo bu süre 5 10 dk falan sonra yine kapanıyo sistemim

Regor 45nm Teknoloji

GeForce 9800 GT

Hocam biosta işlemci ısı sınırı var. Aşırı ısınmada senn tabirinle "çat kapanır"
    Sebebi işlemcin yanması diye
    Fan değilde bakır-alüminyum neyse artık soğutucuya bakacaksın kımıldama yapıyormu. İntelin işlemci soğutucularında sıkıntı oluyor
    Tam otutturamama sorunu.Baktın sorun yokmu. O zaman termal macun alacaksın.Sorun hallolur.
    Şimdi 90 derece oluyorsa yazın pes 13 girdikten 5 dk içinde kapanır.Belik girmeden kapanır.Orası yaşadığın yerin iklim koşullarına kalmış
    Dediğim gibi kapanması fazla ısınmadan dolayı.Sorun soğutma sisteminde

Soğutma sisteminde bi sıkıntı yok gayet güzel otutturdum yerine hele termal macunu bi ben sıktm götürdüm bilgisayarcı sıktı sıkmayan adam kalmadı en son bilgisayarcı sürdü bidaha dokunmadım artık işlemcinin her tarafına fışkırtasım geliyo termal macunu :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Peki kaç watt bi psu denemeliyim ?

500-600 watt psu deneyebilirsiniz, bakalım psu dan dolayımı bunu anlamış olursunuz

• high power eco 600 watt denemenizi tavsiye ederim.
  • İslemci isinmasiyla psu yetersizligi arasinda bir baglanti goremedim. Ona saglam bir zalman fan alin, islemciyi sogutsun, kapanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

İslemci isinmasiyla psu yetersizligi arasinda bir baglanti goremedim. Ona saglam bir zalman fan alin, islemciyi sogutsun, kapanmaz.

Aynen bende onu diyorum. İlk defa duyuyorum power yetmiyor diye işlemcinin ısındığını
    Soğutmada bi sorun var yada işlemci gidik powerla bi alakası yok.Neyse karar sizin. İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.