Şimdi Ara

bilgisayarım 1 ay dır sürekli kitlenmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    toshiba satellete a200 1bp notebook um var
    4-5 yıldır kullanıyorum
    1 aydır hiçbişey yokken ya açılmadan ya da açıldıktan
    5 dk sonra ekran kitleniyor ne mouse ne de klavye hiçbir komut çalışmıyor
    sorun ne olabilir?

sürekli 15 20 dakıka yı geçmiyor bu süre hemen kitleniyor...
    basılı tutup yeniden başlatmam gerekiyor
    yine hep aynı şeyler
    oyun açıyorum pes2012 maç yaparken 2 dk sonra tak gidiyo ekran
    ama sadece oyunda deil linux da da mesala kurdum komut satırını açıyorum yine tak diye gidiyo
    hiçbişey yapamıyorum..

denemelerim
    hard disk sağlam __başka hard disk kullandım sorun yine aynı devam
    ram__2 tane wardı teker teker çıkarıp denedim sorun yine aynı
    cd den çalışan linux lar denedim aynı

başka neler deniyebilirim çözümm :)
    anakart mı arızalanmış olabilir
    maliyeti ne kadar dı

• Diz üstülerde bu problem genellikle tozlanmadan kaynaklanır. İşlemci fanını kontrol ettin mi? Fan sistemi çok tozlanmışsa eğer, fan çalışır ama işlemci yeteri kadar soğumaz, bu durumda işlemci hemen ısınır ve güvenlik açısından windows'u kilitler. Eğer kontrol etmediysen bir toz yuvalarına göz at. Tıkanmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 3 Ağustos 2012; 17:33:42 >
  • bir de o kadar ki artık format ta atamıyorum
    yarıda donuyor % 1 de %13 vs oralarda donuyor
    hiç başlamadan da donuyor
    öyle tıkanıyor hiç ilerlemiyor yuzde ve mouse da kitleniyor yani ekranı görüyon ama basılı tutmadığın yeniden başlatmadığın sürece çylece bekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: princelingtr

bir de o kadar ki artık format ta atamıyorum
    öyle tıkanıyor hiç ilerlemiyor yuzde ve mouse da kitleniyor yani ekranı görüyon ama basılı tutmadığın yeniden başlatmadığın sürece çylece bekliyor
    hocam bilgisayarı açtım içini dediğiniz gibi fan tozlanmıştı tabaka oluşmuştu fanda temizledim kapanan yerleri açtım bende dediğinizi yaptım
    sorun aynı işlemciyi açmadım işlemci de temizlenebilinir mi
    fan dan başka nerelerde ısınma olup işlemci kendini kapatıyor olabilir yardım edermisiniz
    1 haftadır kafayı yicem
  • quote:

bir de o kadar ki artık format ta atamıyorum
    ısındığı için olabilir normalde 15-20 dk kapaıp oyunda 2 dkda kapanıyorsa büyük ihtimal ısıdan kaynaklıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert-TR

ısındığı için olabilir normalde 15-20 dk kapaıp oyunda 2 dkda kapanıyorsa büyük ihtimal ısıdan kaynaklıdır

ya normalde de 2 dk ka da da kapandığı oluyor ....
    sorun ısı olabilir ama linux da hiçbişey yokkken 3 dk içinde bi anda gidiyor
    hani hiçbir program çalışmazken neden ısın sın ki ?

birde işlemci %10 %70 %90 %4
    surekli değişip duruyor
    tam anlayamadım ısınma mı başka birşey mi
    çözüm nedir pek.?
  • quote:

quote:

ya normalde de 2 dk ka da da kapandığı oluyor ....
    sorun ısı olabilir ama linux da hiçbişey yokkken 3 dk içinde bi anda gidiyor
    hani hiçbir program çalışmazken neden ısın sın ki ?

birde işlemci %10 %70 %90 %4
    surekli değişip duruyor
    tam anlayamadım ısınma mı başka birşey mi
    çözüm nedir pek.?

Alıntıları Göster
    Aida 64 extreme edition programı ile sıcaklıklara bakabilirsiniz
    işlemci fanının ve ekran kartının etrafında tozları temizlemek deneyiminiz yoksa sökmeyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

işlemci fanının ve ekran kartının etrafında tozları temizlemek deneyiminiz yoksa sökmeyin

şu an bilgisayarım açılmıyor çünkü format atamıyorum yarıda kalıyor onun için herhangi bir program kuramam deniyemem

işlemci fanını temizledim çok sökmüşlüğüm var bilgisayarı mı :):)

anakart ımın sağlam olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? böyle birşey mümkün mü ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi princelingtr -- 3 Ağustos 2012; 18:08:54 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi bu tür sorunlar genelde tozlanmadan ve işlemcinin soğuyamayıp güvenlik açısından windowsu kilitlemesinden kaynaklanır. Senin de problemin bu sanırım. Sökme işini biliyorsan parçaları sök, teker teker temizle. Bilmiyorsan teknik servislerden yardım alabilirsin. Tabi sorunun başka bir şey de olabilir ama en yakın ihtimal bu gibi görünüyor. Ayrıca hiç bir şey yapmadığımda da kendi kendine kapanıyor diyorsun, ama sen hiç bir şey yapmasan bile bilgisayar alt bellekte neler yapıyor bir bilsen:) Bomboş dursa bile, sonuçta içeride çalışan bir fan var, bunu kontrol eden bir denetleyici, sonra ekrana görüntü uzaydan gelmiyor, anakart işlemci bu durumda da çalışır:) Sen bir kontrol et iyice bir temizle, sorun devam ederse yaz, başka çare bakalım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Blu_Ray

Dediğim gibi bu tür sorunlar genelde tozlanmadan ve işlemcinin soğuyamayıp güvenlik açısından windowsu kilitlemesinden kaynaklanır. Senin de problemin bu sanırım. Sökme işini biliyorsan parçaları sök, teker teker temizle. Bilmiyorsan teknik servislerden yardım alabilirsin. Tabi sorunun başka bir şey de olabilir ama en yakın ihtimal bu gibi görünüyor. Ayrıca hiç bir şey yapmadığımda da kendi kendine kapanıyor diyorsun, ama sen hiç bir şey yapmasan bile bilgisayar alt bellekte neler yapıyor bir bilsen:) Bomboş dursa bile, sonuçta içeride çalışan bir fan var, bunu kontrol eden bir denetleyici, sonra ekrana görüntü uzaydan gelmiyor, anakart işlemci bu durumda da çalışır:) Sen bir kontrol et iyice bir temizle, sorun devam ederse yaz, başka çare bakalım:)

hocam eywallah sagolasın...bu aksam tekrar dediğin gibi bütün parçaları söküp tekrar temizleyip deniyeceğim

inşallah olur ...

• quote:

quote:

hocam eywallah sagolasın...bu aksam tekrar dediğin gibi bütün parçaları söküp tekrar temizleyip deniyeceğim

inşallah olur ...

Alıntıları Göster
    bir de bu tüm işletim sistemlerinde geçerli heralde ?
    işlemcinin yanmaması için bilgisayarı kitleme..
    çünkü linux da da kitleniyor :):)

• quote:

quote:

inşallah olur ...

Alıntıları Göster
    yha böyle bi sorun bendede vardı bilgisayarın parçalarıyla alakalı olmaya bilir son yüklediğin şeyler(dosya,program) gibi şeylerdende kaynaklanıyor örneyin hamachi yükledigimde bilgisayarım sürekli kitleniyordu hamachi cleanupla sildim şimdi normal

• quote:

Orijinalden alıntı: karus62

yha böyle bi sorun bendede vardı bilgisayarın parçalarıyla alakalı olmaya bilir son yüklediğin şeyler(dosya,program) gibi şeylerdende kaynaklanıyor örneyin hamachi yükledigimde bilgisayarım sürekli kitleniyordu hamachi cleanupla sildim şimdi normal

benim sorunum tam o değil çünkü format attım yine ayni
    linux kurdum yine ayni
    tam çözemedim sorunu ?
    ısınma mı anakrt mı bilemiyorum ?
  • quote:

quote:

benim sorunum tam o değil çünkü format attım yine ayni
    linux kurdum yine ayni
    tam çözemedim sorunu ?
    ısınma mı anakrt mı bilemiyorum ?

Alıntıları Göster
    yetkili servise götür bence uğraşma diyorum ben çözemediysen işi

• quote:

yetkili servise götür bence uğraşma diyorum ben çözemediysen işi

son bir defa daha açıp temizlik yapıcam olmassa artık teknik servis yolu gözukuyor..
    onlarda bakar 100 den fazla maliyeti warsa depo ya kaldırıcaam TOSHİBA mı :
    ):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi princelingtr -- 3 Ağustos 2012; 21:55:03 >
  • quote:

son bir defa daha açıp temizlik yapıcam olmassa artık teknik servis yolu gözukuyor..
    onlarda bakar 100 den fazla maliyeti warsa depo ya kaldırıcaam TOSHİBA mı :):)

Harddiski ve RAM'i değiştirdiğini ve denediğni söylüyorsun. Bu durumda geriye zaten işlemci, anakart ve ekran kartı kalıyor. İşlemcinin (AMD veya INTEL olsun farketmez) bozulması neredeyse imkansızdır. Yani çok zor ihtimal. Ekran kartında da PC donma yapmaz, direk görüntü gider ama diğer parçalar çalışır.. Problem anakartta olabilir. Eğer işlemci soket yuvanı biliorsan, eş değer bir işlemci bulabilirsen, işlemci değiştirip deneyebilirsin. Bu durumda da kilitlenirse, anakart gitmiş demektir. Ama şöyle bir durum var; Teknik servise vereceksin, onlar tamir edecek, 2 ay sonra aynı problem bir daha nüksedecek, sonra yine yaptır, yine bozulsun.. Dizüstülerde durum hep böyledir, anakart gitti mi ya kaldırıp atacaksın, yada yeni anakart taktıracaksın. Tamir ettirmeyle işin altından kalkamazsın sanırım. Anakartı sıfır taktırmak istesen, zaten dünya para. Anakart gitmiş ise de laptopunu komple değiştir bence daha iyi. Çok geçmiş olsun, umarım problemini en kısa süre içinde çözebilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 4 Ağustos 2012; 4:01:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azal

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sorun büyük gibi görünüyor,format atmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nist

Sorun büyük gibi görünüyor,format atmanı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar yaptığım uygulamayı söylüyeyim

1-notebook u açtım fan ı ve yuvaları zaten önceden silmiştim tekrar bir tozunuu aldım (yoktu zaten)
    daha önceki yaptıklarımdan farklı birşey yaptım işlemciyi söktüm etrafını sildim tertemiz iki tarafıda
    sonra tekrar termal macun çekip monta ettim...ve

sonuç:mutlu son (1 günlük)
    format atamıyordum yarıda donuyordu bi güzel temiz formatladım pc yi
    pes 2012 yi kurdum sabah 12:00 civarı
    akşama kadar oynadım 7-8 e kadar sonra film izledim tekrar oyun oynamak istadim ki oynamaz olaydım
    tak tine eski hata ekran tekrar kitlendi..........

şimdi arkadaşlar sorun nedir işlemci mi ısındı macun da mı sorun var olay nedir donanımcı arkadaşlar yardım lütfen
    ne yapmam gerekiyor

sonuç
    1-teknik servise götürsem bu şekilde heralde bir çözüm sunacak bana 2 hafta sonra tekrar aynı haline döner heralde
    boşu boşuna götürmeyeyim demi?
    2-bir şeyi merak ediyorum ilk aldığım işlemcı 2.0 ghz olsun şimdi 4 yıllık pc nin hızı 1.0 ghz mı oldu anlamadım
    ilk aldığım pc 4 yıl kitlenmedi de neden şimdi kitleniyor..bunu merak ediyorum
    notebook ısınma sorunu oldu mu çöpe mi atmak gerekiyor 2.000 tl lik bilgisayarı
    ısınma sorunu zamanla oluşan ve zamanı gelince çözümü olmayan bir sorunmudur

• quote:

merhaba arkadaşlar yaptığım uygulamayı söylüyeyim

1-notebook u açtım fan ı ve yuvaları zaten önceden silmiştim tekrar bir tozunuu aldım (yoktu zaten)
    daha önceki yaptıklarımdan farklı birşey yaptım işlemciyi söktüm etrafını sildim tertemiz iki tarafıda
    sonra tekrar termal macun çekip monta ettim...ve

sonuç:mutlu son (1 günlük)
    format atamıyordum yarıda donuyordu bi güzel temiz formatladım pc yi
    pes 2012 yi kurdum sabah 12:00 civarı
    akşama kadar oynadım 7-8 e kadar sonra film izledim tekrar oyun oynamak istadim ki oynamaz olaydım
    tak tine eski hata ekran tekrar kitlendi..........

şimdi arkadaşlar sorun nedir işlemci mi ısındı macun da mı sorun var olay nedir donanımcı arkadaşlar yardım lütfen
    ne yapmam gerekiyor

sonuç
    1-teknik servise götürsem bu şekilde heralde bir çözüm sunacak bana 2 hafta sonra tekrar aynı haline döner heralde
    boşu boşuna götürmeyeyim demi?
    2-bir şeyi merak ediyorum ilk aldığım işlemcı 2.0 ghz olsun şimdi 4 yıllık pc nin hızı 1.0 ghz mı oldu anlamadım
    ilk aldığım pc 4 yıl kitlenmedi de neden şimdi kitleniyor..bunu merak ediyorum
    notebook ısınma sorunu oldu mu çöpe mi atmak gerekiyor 2.000 tl lik bilgisayarı
    ısınma sorunu zamanla oluşan ve zamanı gelince çözümü olmayan bir sorunmudur

Alıntıları Göster
    şu an yine eskisi gibi 2 dak 10 dak 30 dak da bir ekran tekrar kitleniyor

• quote:

şu an yine eskisi gibi 2 dak 10 dak 30 dak da bir ekran tekrar kitleniyor

Laptop'unun içini temizle.Temiz bir Windows 7 Ultimate kur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.