Şimdi Ara

Bilgisayarım 7/23 açık kalırsa bir sorun olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selam arkadaşlar bir sorum olacak ben bir online oyun serveri kuracagım param olmadıgından evimde kurucam ancak bilgisayarımın 7/24 degilde 1-2 saat kapatırm bir sorun olurmu sizce bilgisayarımın ozelliklerini yazayım:
    İşlemci: İntel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20 GHz
    Yüklü Bellek : 4,00 GB (kullanılabilir miktar 3,24 GB)
    Sistem Türü : 64 Bit İşletim Sistemi
    Ekran : ATI Readon HD 4600 series
    Ekran Bellek : 2421 MB
    Buyrun arkadaşlar sistem özelliklerim bu bilgisayarımı kendi çabalarım ile aldım bozulmasından korkuyorum saygılar...

• bir sorun olacağını sanmıyorum çocugumuzun bilgisyarı böyle açık sogutma sisteminde bir sorun yoksa birşey olmaz bence
  • Soğutma sistemi önemli...Yan kapağı açık bırakmak bir nebze çözüm olabilir. Ancak standart hdd ler bu amaçla üretilmemiştir. En çabuk arızalanacak parçanız hdd olacaktır. RAM ler üzerinde soğutucu yoksa sıra onlara da gelecektir. Hdd haricindeki tüm parçaları soğutma ile bir şekilde çözersiniz belki ama dediğim gibi hdd, bir süre sonra bad sector vermeye başlayacaktır. Bu amaçla üretilmiş SCSI/SAS diskler var ancak oldukça pahalı. Seagate in daha ucuz ve uzun ömürlü diskleri de var onlarda belki çözüm olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • hmm anladım yardım ve mesajlarınız için teşekkürler..
  • sogutma sistemin sağlamsa bi sıkıntı olmaz ama güc kaynaği da kullanmani tavsiye ederim
  • soğutma sistemin iyise bir sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elebele

Öncelikle selam arkadaşlar bir sorum olacak ben bir online oyun serveri kuracagım param olmadıgından evimde kurucam ancak bilgisayarımın 7/24 degilde 1-2 saat kapatırm bir sorun olurmu sizce bilgisayarımın ozelliklerini yazayım:
    Buyrun arkadaşlar sistem özelliklerim bu bilgisayarımı kendi çabalarım ile aldım bozulmasından korkuyorum saygılar...

Yan kapağı açıp bir fanla soğutma sağlayabilirsin

• Sorun olur. Kaç gün boyunca kalacağına bağlı.

Soğutmadan dolayı değil HDD den dolayı olur.

HDD yi üzüyor.

Diğer parçalarda soğutma iyise uzun çalışma onlara zarar vermez.
  • Kuracağınız online oyun nedir ? (mu online-knight-metin2-vs..)
    Ona Göre Bilgi Vereyim
  • yazın 2 ay biyerde staj yapmıştım. ordaki adamın pcyi kapattığını görmedim gece bile üstelik hiçbir gereği de olmamasına rağmen
  • bilgisayarın bakımını yaparsanız bi sorun olmaz ama güç kaynağı kullanırsanız daha iyi olur bence elektrik gelip gittikce zarar verebilir.
  • Çalıştığım otelde 6 aydır kapanmayan bilgisayar biliyorum. Hiç bir sorunla karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elebele

Öncelikle selam arkadaşlar bir sorum olacak ben bir online oyun serveri kuracagım param olmadıgından evimde kurucam ancak bilgisayarımın 7/24 degilde 1-2 saat kapatırm bir sorun olurmu sizce bilgisayarımın ozelliklerini yazayım:

hocam hangi oyun kuracaksın?
  • soğutucularına güveniyorsan sorun olmaz.Arada hdd nin sıcaklıklarını falan kontrol et
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.