Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı açıyorum ama daha sonra ekran gidiyor daha sonra tekrar geliyor daha sonra tekrar geliyor. Detaylı anlatırsam; Power tuşuna basıyorum. Bilgisayar açılıyor. İlk ekran (anakartın markası ve modeli) açıldıktan 1,5 saniye sonra ekran gidiyor. Sonraki ekrana geçtiğinde tekrar 1,5 saniye sonra kapanıyor. En sonunda Windows başlatılıyor ekranına gelince tekrar 1,5 saniye sonra kapanıyor. Hoş geldiniz yazısından sonra 1,5 sonra yine kapanıyor. Daha sonra ekran hiç gelmiyor. Siyah ekran yok olmuyor. Kısacası ekran atladıkça kapanıyor. Bu sorunu hayatımda daha önce hiç görmemiştim. Açılıştaki bip sesi 1 kere ötüyor. Bunun bir sorun olmadığını belirttiğini sanıyordum. Sorun çok ayrı bir şey. Açılışta del tuşuna basarak BIOS ekranını açıyorum açıldıktan 1,5 saniye sonra yine gidiyor. BIOS ekranında ekran siyahken F10' a basıyorum(kaydedip çıkma tuşu). Bilgisayar olması gerektiği gibi tekrar başlıyor ama yine aynı sorun, siyah ekran. Böyle bir kısır döngü oluyor. Bilgisayara herhangi bir yazılımsal müdahale yapamıyorum. Donanım olarak bir sorun olduğu her halinden belli oluyor. Ekran kartını çıkarıp taktım, soketini temizledim. Kabloları kontrol ettim, RAM' i çıkarıp taktım, oranın da soketini temizledim. Bilgisayar pilini takıp çıkardım, oranın da soketini temizledim. Ama hiç bir sonuç elde edemedim. Lütfen bana yardım edin. Bilgisayarımın çöpe gitmesini istemiyorum!!!
bi psu na baktır derim
Ya da PSU nun çıkışındaki kablolarda bir problem veya eksiklik olabilir mi?
elinde eski model ekran kartı varsa onunla bir dene derim.. psu yada ekran kartında olabilir sıkıntı.. ekran kartından monitöre yaptığın bağlantı kablosunda sıkıntı olabilir mi ? HDMI'dan fln bağlarsan monitöre sıkıntı yapabiliyor.
Evet. Elimde eski model ekran kartı var. Onunla deneyeceğim. Ekran kartı ile monitör arasındaki kabloda bir sıkıntı yok. HDMI değil VGA olarak bağlı. PSU' ne gibi bir sorun olabilir? Fazla elektrik veya elektrik yetersizliği?
Exmaid
kullanıcısına yanıt
Hocam bence suçu psuda değil mönitör ve ekran kartında aramak lazım.Ekranı on board olarak bağlayın aynısı yapıyorsa farklı bir mönitör deneyin.Evde lcd televizyon varsa vga ile ona bağlanabilirsiniz veya bir arkadaşınıza kasayı götürün onun mönitöründe deneyin hala sorun deniyorsa diğer donanımlarıda test etmeniz gerekecek.
bnym97
kullanıcısına yanıt
Onboarddan denediğim zaman ekran hiç gelmiyor bu sefer.