Arkadaşlar merhaba, Benim şirkette kullandığım laptop'um var ve açılışta username ve password ile beraber aşağıda ağı seçtiğim bir ikon oluyordu. Ben bu bilgisayarı evde kullanırken de o seçili olan ikon(PROD diye bi şey) aynen kalıyordu ve sorun çıkmıyordu. Ancak bugün evde iki laptop arasında ağ kurarken ağ kimliği bölümünde yanlışlıkla ''Bu bilgisayar ev kullanımı için ve bir iş ağının parçası değil'' ibaresini seçtim ve bilgisayarı restart yaptım şimdi password'umu kabul etmiyor ve o aşağıda olan ikon da gözükmüyor yani sanki ağdan çıkmış gibi davranıyor. Ne yapmam gerekli yardım edin lütfen.(Not: Admin şifresini bilmiyorum...)
pc yi güvenli kipte aç kullanıcı hesaplarından şifreni sil sonra yeniden başlat açılması lazım
bende işe yaramıştı
Dediğini anlamadım ama şifresini unuttuğun bir bilgisayarı açmak için bir yöntem var. Umarım kötü emellerine alet etmek için uydurmamışsındır bunu.Yoksa çok vicdan azabı çekerim. Şimdi konumuza dönelim:
Bilgisayarını açtıktan sonra, bios ekranı geçecek. Windows'u yüklemeye başlamadan hemen önce F8 yapıyosun. Güvenli Kip (Safe Mod) ile bilgisayarını açıyorsun. "Administrator" olarak giriş yapıyorsun. Kullanıcı Hesapları (User Accounts) seçeneğinden normalde giriş yaptığın hesabın seçeneklerinden şifreyi iptal ediyorsun. Sonra dışarda 20 dakika dinlendirip soğuduktan sonra garnitürle süsleyerek servisini yapabilirsin... Kolay gelsin......
Arkadaşlar saolun ama sonunu okumamışınız administrator şifresini bilmiyorum. Şöyle bi muhabbet doğru mu bu laptopun ekran kartı pilini söküp tekrar takarsam işe yarar mı şifreler resetleniyor mu?
quote:
Orjinalden alıntı: coolme112
Arkadaşlar saolun ama sonunu okumamışınız administrator şifresini bilmiyorum. Şöyle bi muhabbet doğru mu bu laptopun ekran kartı pilini söküp tekrar takarsam işe yarar mı şifreler resetleniyor mu?
Biri sana şaka yapmış olmalı. Ekran kartının pilini sökersen yalnızca ekran kartının pilini sökmüş olursun. Admin şifresi varsaa.... Yoktur yaaa.... Ben hiç Admin şifresi görmedim.. Neyse...
o ekran karti pili değil bios pili şifre ekranı geldiğinde ctrl+alt+del yap kullanıcı adına administrator yaz şifreyi boş bırak enter yap