Şimdi Ara

Bilgisayarım anlık donuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımı çalıştırdıktan sonra rastgele bir biçimde (5 dakika sonra, 5 saat sonra gibi ..) donmalar yaşıyorum. Bu donmaların sebebini açıkçası çözemedim ve sizlerin yardımını istiyorum. Donma şekilleri aynı, Skype ile arkadaş görüşmem devam ediyor fakat mouse ve klavye tuşlarını kullanamıyorum. Ekran tamamiyle donuyor ve bu donmadan sonra ya da önce mouse şekili standart halinden çıkıyor. Bu çıkma yanii standart mouse değil de ekran büyütmek için ki halini alıyor. (İki yana uzayan mouse işareti) Bir yanı sıra da sık sık olmasa da mouse imlecinin rengi pembe, sarı ve mavi renk oluyor 3lü bir biçimde.

Virüs programı olarak Kaspersky 2013 kullanıyorum, taratmalarım sonucunda bir bulgu olmadı. Disk temizlemeyi haftada birkez ya da ayda bir kez muhakkak yaparım. Format atalı daha 2 ay oldu. HDD hata çözümleyicisini de yaptım fakat oradan da bir yanıt gelmedi. Acaba bu sorun ne olabilir?

Yardımlarınızı bekliyorum, iyi forumlar ..

• çok oyun yüklemiş olabilirsin ve aynı zamanda dosya klasör v.s boşu boşuna açık bırakma ve ya norton eset gibi virüs programları kullan virüs vardır belki olmadı yetkili birine danış
    formatı anladığım karadıyla yeni atmışsın yine atmanı söylerdim ama ben olsam atmazdım lazım sana şu an ama üst üste yapmanı önermem bence daha dikkatli kullan yaşlı mı pc ondanda olabilir ve ya c diski dolu olabilir d de gereksiz şeyleri sil ve fotoğraflar ve videolarda en çok kastıran şeylerdendir ctrl+alt+del görev yöneticisi fln yap yapa başa çıkmayı dene

yardımcı olduysam ne mutlu bana....
    ama yinede birine danışmayı unutma sorunu çözemeszen
  • Bilgisayarım güçlü; i7-2600K, 8 GB RAM v.s. derecede. Dosya düzenimde iyidir onluk bir sorun yok bilgisayarımda. Maximum kullandığım RAM 3 GB'yi buluyor zaten. Güç tasarruf modunda da Yüksek Performans olarak ayarlardım.
  • bence buna ram yetersizliği sebep olabilir yeterli ram yok ise ramden arka plan uygulamalarının verilerini silip yeni açtığınız/geçiş yaptığınız programın verilerini ram e yükler sebep bu olabilir diye düşünüyorum.
  • İşlemci çok ısınıyo olabilir buna işlemcinin üzerindeki toz birikintiside sebep olabiliyo.
  • Format at geç ..
  • ekran kartı ve işlemci fanlarını kontrol etmeni öneririm ekran kartını taktığın yeride temizlersen iyi olur ben o şekilde çözdüm aynı sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oncelikle her turlu sistem bakimini yapmani tavsiye ederim, disk temizleme ve disk birlestirici gibi

Eger sorun donanimsal ise buyuk ihtimal islemci cok isiniyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary Bell

bence buna ram yetersizliği sebep olabilir yeterli ram yok ise ramden arka plan uygulamalarının verilerini silip yeni açtığınız/geçiş yaptığınız programın verilerini ram e yükler sebep bu olabilir diye düşünüyorum.

RAM yetersizliği mevcut değil bilgisayarım da, var olan RAM'in %40 civarını kullanıyorum günlük.

Bilgisayar okuduğum için donanım temizliğine çok önem veriyorum, toz olarak bir sıkıntı mevcut olamaz. İşlemci sıcaklığım ise en fazla 53 dereceyi gördü oda 4,30 Saat GTA IV oynadığım zamandı.
  • Gerekli Programları kullandıysan Format yolu gözükmüştür sana zaten HDD den ses geliomu ona arkadaşımında boyle bi sıkıntısı vardı HDD ve anakart değişti formatta sonra düzelmezse
  • quote:

Orijinalden alıntı: SP@WNeR

Gerekli Programları kullandıysan Format yolu gözükmüştür sana zaten HDD den ses geliomu ona arkadaşımında boyle bi sıkıntısı vardı HDD ve anakart değişti formatta sonra düzelmezse

SSD kullanıyorum ben, bir ses sıkıntısı yok. Zaten önceden böyle bir sorun da yoktu ama şimdi olmaya başladı. Formatlamak bir çözüm değil gibi gözüküyor bana göre.
  • Hımmm SSDyse dicek bişey yok yazılımsalda değil diosan :/
  • Sorunum sık sık olmasa da devam ediyor, Bad Sector taraması yaptım ve temiz çıktı. Mavi ekran hata kodum 0x00007A. Bu donmanın sebebi ne olabilir acaba? Bilgisayarı baştan aşağıya detayına kadar iyice temizledim dün ve hala devam ediyor. Dediğim gibi bazen bilgisayarı açtıktan 5 dakika ya da 5 saat sonra oluyor ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.