Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM BOŞTAYKEN BİLE DONUYOR EKRAN KARARIYOR MOUSE KLAVYE IŞIĞI SÖNÜYOR FAKAT KASA ÇALIŞIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen 5 2600
    Sapphire rx570 4 gb
    8 gb 3200 mhz cl16 ram
    asrock a320m hdv4 anakart
    500W psu
    240 GB SSD

Başlıkta belirttiğim gibi dün yeni işlemci aldım taktım fakat boştayken genellikle bilgisayar açılır açılmaz chrome açıp youtubeta bir şey izlemeye çalışırsam bir anda video duruyor yüklemeyi bırakıyor ve ekran kararıyor, karardıktan sonra klavye ve mouse rgbsi sönüyor ekran gidiyor fakat kasa fanlar çalışmaya devam ediyor ve basılı tutup kapatıp açmadan düzeltemiyorum bu problemi. Genellikle de Fortnite oynarken 15 20 dk sonra bazen 40 dk sonra ekran donuyor ve mavi ekran ''critical process died'' hatası alıyorum ve %0'da takılı kalıyor (Bazen tırrr şeklinde ses takılması yaşıyorum) mecbur kapatıp açmak zorunda kalıyorum.Ne yaptıysam düzeltemedim ekran kartını güncellemiştim fakat sorunlardan sonra 20.2.2 sürümüne tekrar düşürdüm. GPU ve CPU sıcaklıkları 60ı geçmiyor. Bi kere donduğunda msi afterburner üzerinde boşta iken 71 dereceyi gördüm ama pek inanamadım boşta bu sıcaklığa gelmesine. Bilgisayarımda virüs olduğunu düşünmüyorum içi nerdeyse bomboş sadece oyun discord chrome var. Tüm parçaları çıkarıp takmayı denedim. Bios pilini söktüm taktım düzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim

• Yaşadığın sorunun aynısını Ryzenmaster ve Msi afferburner ike gelen Rivatuner yüzünden yaşadım, sorunun anlamam yaklaşık 2 haftamı almıştı, bu iki programı silmeme rağmen sorunlar devam etmişti, temiz kurulum yapınca düzelmişti, 5 6 aydır sorun yok cok şükür

asrock b450m hdv 2600x sapphire rx590

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Merhaba temiz kurulum dediğiniz nedir. Benim internetim çok yavaş olduğundan dolayı bilgisayarı sıfırlayıp tekrar kurmak çok zoruma gidiyor. Daha önce 3-4 kere denedim fakat genellikle elektrik kesintileri sonrası dediğim % bölümü dolmayan mavi ekran hataları almaya devam etmiştim.
    Afterburner ve rivatuner bende indirdim sorundan sonra sıcaklıkları usage değerlerini görmek için. Problemimin yüksek ihtimalle ekran kartından düşük ihtimallede yeni aldığım 2. el işlemciden olduğunu düşünüyorum
  • Vural31 V kullanıcısına yanıt
    Temiz kurulum demek format atmak demek hocam.

• Bence stabilite sorununuz var. Bios guncelleyin yapabiliyorsanız.
    İşlemcinin ikinci el olduğunu sonradan söylüyorsun, pinlerde herhangi bir sorun var mı baktın mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hiçbir sorunu yoktu baktim kusura bakmayın unutmusum :D
    Islemci 17 ay garantili temiz duruyordu.

• Kanka işlemciyi değiştirmeden once bios günceldi. Tekrardan mi guncellemeliyim?

Peki hocam format atmak istiyorum ama ben komple windows dosyalarını vs ssdyi bomboş yaparak nasil format atabilirim? Crack windows kullanıyorum ben nereden indirmedi istersiniz windowsu?

64 bit Windows 10 indir, rufus ile flaş belleğe yazdır, YouTube üzerinde yüzlerce video var oradan bakarak yaparsın rufusa yazdırma işini, bellek takılı iken pc açılırken f10 tuşuna bas gelen ekrandan uefi flaş belleği seç örneğin uefi : Kingston gibi

kuruluma başlar, yönergeleri takip edip kurulumu gerçekleştirirsin, ilk defa yapacaksan birkac saat YouTube üzerinden izle ki acemilik cekme, sonra sürücüleri kurarsın kurulum tamamlanır.

Kurmayı biliyorum hocam çok teşekkür ederim sormak istediğim hangi siteden indirip usbye atmamı istersiniz

ozel mesaj attım, link orada, okundu olarak gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

ozel mesaj attım, link orada, okundu olarak gözüküyor.
    Hocam linki banada atabilir misin, bende de formatlık durum var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci ve anakarti bir adet AMD fanboyuna sat Intel geç en temiz çözüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.