Şimdi Ara

Bilgisayarım Çok Yavaş Açılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda bilgisayarım en az 5 dakikada açılmaya başladı, kendisine gelene kadar 6-7 dakikayı buluyor. Günlük 10-12 saat bilgisayarda oturan biri için bu sorun olmaz biliyorum fakat her zaman onu bekleyecek kadar vaktim olmayabiliyor acil işlerimde.

Ne denediysem sorunuma çözüm bulamadım.
    Format atacaktım fakat serial kodunu bulamıyorum.

Ccleaner kullanarak bilgisayardaki gereksiz dosyaları silmesini sağladım.
    Msconfigten açılışta sadece anti virüs programımı açmasını ayarladım.
    Tüm oyunlarımı sildim, anti virüs programıyla en az 5-6 kere tarama yaptım.

Donanımsal Özellikleri
    Intel(R) Core (TM)2 Duo CPU E6550 @2.33 GHz
    2GB RAM
    ATI RADEON HD 5670, 1GB RAM
    Windows 7 Ultimate 32bit

Bu bilgisayarı satın alalı yaklaşık 3.5 sene oluyor, özellikleride pek mükemmel değil fakat 6-7 dakikada açılacak bir bilgisayar olduğunu düşünmüyorum.

• bence fanlarınızı temızleyın ..ıslemcı fanını ozellıkle ve termal macunu yenıleyın .. muhtemelen sorun cozulecekdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

bence fanlarınızı temızleyın ..ıslemcı fanını ozellıkle ve termal macunu yenıleyın .. muhtemelen sorun cozulecekdır

Windows 3,5 yıllık değildir inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezeli

quote:

bence fanlarınızı temızleyın ..ıslemcı fanını ozellıkle ve termal macunu yenıleyın .. muhtemelen sorun cozulecekdır

aynen aklıma gelmemısdı arkadas haklı ..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mezeli

quote:

aynen aklıma gelmemısdı arkadas haklı ..

@nıggaa öneriniz için teşekkür ederim, uyguluyorum hemen.
    windows 3.5 senelik değil, önceleri xp kullanıyordum son 4 aydır windows 7 ultimate kullanıyorum.

• başlat-çalıştır-msconfig

Genel kısmında seçmeli başlangıç kutusu işaretli olsun

başlagıç kısmında pc de olmayan öğeler varsa kutudaki işaretleri kaldır

pc ni yeniden başlat
  • Geç Açılma Nedeni 2 Sebepten Dolayı Nükseder 1. Sebep Programsal Karışıklık 2. Sebep Harddisk Sorunu.

Programsal Değil Senin Sorunun Açıklamışsın. Muhtemelen Harddiskten Kaynaklı Bir Sorun Advanced System Care 5 i indirip derin tarama yap bakalım disk birleştirmeside yapacak belki bir hızlanma sağlarsın ayrıca orjinali xp olan bilgisayarlara windows 7 yüklendiğinde bilgisayarın açılış hızının yaklaşık 1 dk geciktiğini biliyorum ancak bu çok fazla
  • Dediklerinizin hepsini uyguladım, serial kodumu bularak bir formatta attım fakat 2 gün sonra bilgisayar gene geç açılmaya başladı.
  • O zaman hard diskiniz de takılma , sürtünme vs gibi bir problem olabilir.

Ek olarak içini açarak ramlerin de yuvalarıının gevşeyip gevşemediğine bakınız.

Aynı sorun bende olmuştu. Ramim biraz gevşek duruyordu. Biraz iterek yerine oturtturunca sorunum çözülmştü...

Tabi birde herhangi bir parçadaki yanık , bozuklık buna sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syphorx

O zaman hard diskiniz de takılma , sürtünme vs gibi bir problem olabilir.

Ek olarak içini açarak ramlerin de yuvalarıının gevşeyip gevşemediğine bakınız.

Aynı sorun bende olmuştu. Ramim biraz gevşek duruyordu. Biraz iterek yerine oturtturunca sorunum çözülmştü...

Tabi birde herhangi bir parçadaki yanık , bozuklık buna sebep olabilir.

Ekran kartım yanmıştı fakat yenisini aldım hemen. Yanık parça olduğunu düşünmüyorum.
    Şuan bakıyorum ramlere.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.