Şimdi Ara

bilgisayarım donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımın ozellikler;

Core2Quad Q9550@2.83 Ghz
    4 GB DDR3 Bellek
    Ati 4850 Ekran Kartı
    Kasa Coolermaster (modeli bilmiyorum)

Bilgisayarımda herhengi bir zamanda her hangi bir işlem yaparken donuyor.

Hic bir islem yapamıyorum tekrar calısmam icin bilgisayarı acıp kapamam lazım

ozaman normal calısıyor. Bazen 2 gun boyunca hic yapmıyor bazen de 1 gunde 3 kere yapıyor

ve hepsinde restart atmak zorunda kalıyorum.

Hele bazen Megui programı kullanmam gerekiyor ozaman islem uzun surdugu icin kalkıp gidiyorum

geri dondugumde ise ornegin %35 te takılmıs.

Bu sorunun nerden olabilir? Yazılımsal mı donanımsal mı?

Donanımsal ise benim bir iki tahminim var (ram yada fan - kitlenmelerin genelde bu ikisinden kaynaklı oldugunu okumustum)

Ram yada fan kaynaklı oldugunu hangi program ile ogrenebilirim?

ve hangi program ile bilgisayarın yuk altındaki degerlerini olcebilirim?

Cunku yuk altında boyle bir sorun olabilecegini dusunuyorum. (Megui 3 kere calıstırdım hepsinde bilg. dondu - belki bugune ozel tesadufi bir durumdur bilmiyorum)

Yardımlarınızı bekliyorum

• 1)donanımsal olduğunu düşünüyorsan fanın çalışmasını kontrol et belli bir süre sora fan duruyorsa bilgisayar otomatik olarak kitliyor olabilir
    2)ramlerde problem olduğunu düşünüyorsan ramlerin slotlarını değiştir olmuyorsa başka bir pcde dene
    3)yazılımsal bişeyse muhtemelen virüstür benim fikrimde büyük ihtimal virüs herhangi bir antivirüs programına tarat
    umarım yazılımsaldır format atar geçersin umarım yardımcı olabilmişimdir çünkü benimde başıma gelmişti daha sonra virüs içinde yüzdüğümü farkettim :)
  • PSU'nun kaç watt olduğunu yazmamışsın, böyle bir ekran kartına uydurma bir güç kaynağı yetmeyecektir.
  • 1-Tek ram kullan başka hiç değişiklik yapmadan dene.
    2-İşlemci ısısını kontrol et.
    3- Formatı çak.
    4-Psu watı yeterlimi araştır.
  • -Coolermaster düşük psu kullanmıyor.
    -Problem virüsden kaynaklanabilir ama bazı zamanlar oluyor diyorsun sanmıyorum
    -Sanırım ısınmadan dolayı oluyor;
    Çünkü bazı zamanlar oluyor diyorsun. Çok kullandığın zamanlar Makine ısınıyor Kitliyor .
    Isınmayı Nasıl Engellerim Diyorsan;
    Kasayı açarak fanı temizle
    Philips kırmızı başlıklı(yağ) üründen sık.
    Kasa çalışmıyorken içi çok tozluysa süpürgenin en düşük ayarında ürünlere değdirmeden temizle(sıvı vb kullanma)
    Halıya yakın koyma toz çeker
    Kasanın kapağı açıkken 2 kişi biriniz makineyi kullanın biriniz kasayı kontrol etsin. fan duruyor vb oluyorsa fan la ilgili olabilir.
    -Ram olacağını pek sanmıyorum
    -İşlemcinden dolayı olabilir. İşlemci ısınıyor ve kitliyor olabilir. Ama reset atması gerek makinenin ama buda ihtimal konusu.
  • Bu kadar yeni bir sistemin tozdan donacağını düşünmüyorum. Fakat bir temizlemeyi dene. Bir de, kaspersky veya son güncellemeleri yapılmış bir nod32+spyware terminator ile tarat sonuçları yaz, bir bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erol Tevfik -- 17 Mayıs 2010; 17:54:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duracell01

Herkese iyi günler

Bilgisayarımın ozellikler;

Core2Quad Q9550@2.83 Ghz
    4 GB DDR3 Bellek
    Ati 4850 Ekran Kartı
    Kasa Coolermaster (modeli bilmiyorum)

Bilgisayarımda herhengi bir zamanda her hangi bir işlem yaparken donuyor.

Hic bir islem yapamıyorum tekrar calısmam icin bilgisayarı acıp kapamam lazım

ozaman normal calısıyor. Bazen 2 gun boyunca hic yapmıyor bazen de 1 gunde 3 kere yapıyor

ve hepsinde restart atmak zorunda kalıyorum.

Hele bazen Megui programı kullanmam gerekiyor ozaman islem uzun surdugu icin kalkıp gidiyorum

geri dondugumde ise ornegin %35 te takılmıs.

Bu sorunun nerden olabilir? Yazılımsal mı donanımsal mı?

Donanımsal ise benim bir iki tahminim var (ram yada fan - kitlenmelerin genelde bu ikisinden kaynaklı oldugunu okumustum)

Ram yada fan kaynaklı oldugunu hangi program ile ogrenebilirim?

ve hangi program ile bilgisayarın yuk altındaki degerlerini olcebilirim?

Cunku yuk altında boyle bir sorun olabilecegini dusunuyorum. (Megui 3 kere calıstırdım hepsinde bilg. dondu - belki bugune ozel tesadufi bir durumdur bilmiyorum)

Yardımlarınızı bekliyorum

sonucu paylaşırsan tecrübe olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarımın ekranı donuyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk Olarak Bilgisayarına bir chkdsk Yap Dosya Sistemlerinde Sorun Olabilir Sistem Dosyaların Bozulmuş Olabilir.
    yani Bu Gibi Durumlar Bu olay Ne Zaman Başladıysa Başlamadan Önce Ne Gibi Programlar Kurdun.Bundan KAynaklanabilir.
    Donanımsal Oldugunu Sanmıyorum Bikeresinde Banada Olmuştu Sistem AÇıldıktan 1 Dk sonra Kitleniyordu.
    Varsa REcovery 'si Kurabilirsin.Tabi Bu Son Olarak Yapacagın Şey Olsun
  • ilk olarak ramleri cıkardım baska makineye taktım o bilgisayarda da megui yi calıstırdım ve kitlenmedi.

Bilgisayarı Eset Smart Security 4.0 ile tarattım bir sey bulamadı.

Everest Utimate kurdum, islemci sıcaklıgını 63oC derece gosterdi (Sanırım normal)

Daha fanları temizlemedim yada baglantılarını kontrol etmedim.

Buraya yazdıktan sonra 5 kere daha Megui programını calıstırdım hepsinde bilg. kitlendi ve restart yapmak zorunda kaldım.

Herzaman bu sorunu cıkarmayan makina ne zaman Megui yi calıstırsam kitleniyor
  • Boşta ise 63 derece normal değil, termal macun temin edip işlemciye sür.
  • yok bostaki sıcaklık degil

megui calısırken ki sıcaklık 63oC
  • mequi adlı programında sorun var sitesinden son sürüm indir ve yükle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.