Şimdi Ara

Bilgisayarım formata geçmiyor..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma usb ile format atmaya çalışıyorum fakat bios ile usb'yi birinci disk haline getirip kaydettikten sonra formata geçmesi gerekirken bilgisayar açılıyor. Usb'yi başka bir bilgisayarda denedim oldu ama benim bilgisayarda olmuyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Not: Bilgisayarım Toshiba Satellite S50T-A-122...

• F2'ye basılı tutarken açmayı deneyebilir misin?
    Olmazsa F2'ye basıp çekerken açmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TZSM

F2'ye basılı tutarken açmayı deneyebilir misin?
    Olmazsa F2'ye basıp çekerken açmayı dene.
    F2 ile bios'a giriyor...bios'ta usb'yi birinci disk yapıp F10'a basıyorum ve Yes diyip kaydediyorum...sonrasında formatı başlatması gerekirken bilgisayar normal açılıyor...
  • yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Pc hangi marka acer mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde flash belleği deiştir oda olmuyorsa markası acerse benimde başıma gelmişti başka bi bellek ile olmuştu ama olmuyorsa dvd ile at acer pc ben usb dvd ile atmak zorunda kalmıştım 1. Bellek bios yazılımından dolayı usb. Üzerinde tanıyıp çalışmıyor.

• usbye daha yavaş yazdır duzelir hızlı yazınca okumuyo bazı makineler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boot'a geçmeden önce boot aygıtı seçme tuşun yok mu?

mesela bende f11 ve bilgisayar açılırken orada altta yazıyor.

diyelim boot özelliğini kullanıp belleği seçiyorum ve boot o sürücüden başlıyor. illa biostan sıralama ayarlamana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsk35

Birde flash belleği deiştir oda olmuyorsa markası acerse benimde başıma gelmişti başka bi bellek ile olmuştu ama olmuyorsa dvd ile at acer pc ben usb dvd ile atmak zorunda kalmıştım 1. Bellek bios yazılımından dolayı usb. Üzerinde tanıyıp çalışmıyor.
    bilgisayarın markasını yazmıştım zaten, Toshiba…. DVD ile de denedim ama geçmiyor formata bir türlü...
  • Secure Boot açık mı?

• söylediklerinizi denedim ama hala bir sonuç alamadım...
  • Anakartın biosunda uefı boot veya quick boot fast boot gibi bi seçenek varsa onu kapatın.

Bu seçenekler açık olduğunda sistem hdd hariç diğer boot aygıtlarını tanımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milorde1 -- 14 Kasım 2020; 20:14:8 >
  • secure boot'u kapattıktan sonra boot seçeneğini legacy yani geriye dönük ayarlayınız , flastan okuyacaktır. ( ayrıca boot menüye girmeyi sağlayan başka bir tuş daha olacaktır ekranı iyi takip edersen o tuşun ne olduğunu görebilirsin , boot menüye girince flash'ı seçersin önyükleme başlar. )
  • Bios ekranında kısa çizgi çıkıp kayboluyorsa aynı sorunla boğuşmuşuz.

Formatı biostan başlatamadığım 6 ay boyunca direk Win gezgini /usb disk içerisinden ilgili setup dosyasına çift tıklayarak başlatıyordum. Kesin çözüm ise hdd veya ssd'yi komple baska bir diske taşıyıp yine aynı sistem üzerinde formatlamak.

Bu sorun genelde başka şirketin işletim sistemi kurulduğunda ortaya çıkıyor, ben mac os sierra kurduktan sonra karşılaştım.

• Hocam windows usb'sini Rufus'tan mı kurdurunuz? Rufus programını indirin, FAT32 ve MBR ayarları ile USB'yi yeniden hazırlayın.
  • Eğer Windows boot usb'sinde sorun yok diyorsan Windows'u yeniden başlatırken Boot Menu tuşuna ard arda sürekli basın F8 veya F10 olabilir. Eğer kaçırırsanız yeniden başlatılırken tekrar tekrar yapın. Normal aç-kapada görmesi zor. Her denemenizde Yeniden başlatmayı sakın unutmayın.

Bu dediğimi harfiyen uygularsanız çözüleceğine neredeyse eminim.
  • 'formata geçmesi gerekirken bilgisayar açılıyor' diyorsunuz, sanırım; bilgisayarınızın boot etmesi için ''Devam etmeden önce bir tuşa basın..'' seçimi kapalı, bun güvenlik kısmından tekrar aktifleştirin.
  • aynı sorunu bende yaşadım. Usb belleği değiştirdikten sonra denedim sorun düzeldi. Muhtemelen yazdırırken hata olmuştur yada bellekte bir problem vardır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.