Şimdi Ara

Bilgisayarım Gece 00:00'da kendi kendine açılıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım Gece 00:00'da kendi kendine açılıyor bıktım artık bilgisayarı kapattığımda güç kablosunu çıkartmaktan sebebi nedir acaba?

• Virüs olabilir
  • Çok klasik ama virüs olabilir gerçekten, zor gelmezse format at derim en temizi, diğer türlü uğraş dur onla tara bunla tara.
  • Bios ile ilgili olabilir.Power management yada benzeri bir giris ara yada biosu resetle.Sorunun buyuk ihtimal cozulur.

Kolay gelsin.
  • Pirizini Ve Power Subtlyı Kontrol Et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxuzmanxX -- 4 Mayıs 2012; 8:54:50 >
  • Format attım düzeldi 1 sene önce. Ama düzelmezse diye dosyalarını yedekle.
  • biosu sıfırlayın bence.. bıosda otomatık acılma uygulamaları var ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamen bios ile ilgili.
    Power management olması lazım. Biraz kurcalayın. Bulamazsanız, yardımcı oluruz.

En basitinden, sıfırlayın bios'u.
  • Virüsle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü ayda bir format ataram...Senelerdir böyle çalışırım
  • dostum bios ayarlarına baktın mı ? denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: THESİMPSON

Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım Gece 00:00'da kendi kendine açılıyor bıktım artık bilgisayarı kapattığımda güç kablosunu çıkartmaktan sebebi nedir acaba?

Selam
    Arkadaşların yazdıkları dışında, siz farkında olmadan veya herhangi bir program Görev zamanlayıcısını etkinleştirmiş olabilir.
    Veya @Bios ayarlarında FAKS ile ilgili bölüm Enabled yapılmışsa, Faks geldiğinde veya herhangi bir elektrik akımından dolayı bilgisayarın PSU'sunu tetikleyebilir.

Bunları kontrol edin. Şayet sorun çözülmüyorsa, 3-5 TL'ye bir tane anahtarlı üçlü priz alarak bilgisayarı buna bağlayın ve işiniz bittiğinde anahtardan elektriği kapatarak sorunu kökten çözün. En sağlam yoldur bu.
    Kolay gelsin..

• fişi çek bios pilini çıkar 5 dk bekle sonra tak çalıştır geçer
  • Bios ile alakalı olabilir ama büyük ihtimal virüs girmiştir. Bir gece 12'den 15 20 dakka önce bios pilini çıkartıp 5 dakika sonra filan takın. İşlem tekrar ederse büyük ihtimal virüstür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.