Şimdi Ara

Bilgisayarım iyi ama çok kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bi bilgisayar dizdim masaüstü, herşeyi iyi almaya çalıştım ve iyi olduğunuda düşünüyorum..İlk aldığım aylarda çok iyiydi ama 3 ay geçtikten sonra acaip kasmaya başladı..İlk aldığımda pc açılma süresi 3-5 saniye kadar hızlı olan bilgisayar şuan bilgisayarıma tıklayınca bile 20 saniyede açıyor..Üstelik 15 dk önce format attım..Virüs falanda yok yani

Özellikleri şöyle :

İşlemci : İntel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz
    Ram : 8,00 GB DDR3
    Ekran Kartı : 8161MB , GEFORCE GTX960
    Disk : 1TB HDD
    İşletim Sistemi : Win10 64 Bit

Sizce bu kadar kasmasının sebebi ne olabilir, daha fazla bilgi lazımsa verebilirim.

• Yazılım çakışması olabiliir. Hangi program ile tarattınız?
    IObit ürünlerini, sürücü bulucu kullanıyor musunuz mesela?
    Düzenleme: Fornat attıysanız donanımsal sorunlara bakmalıyız. HD Tune ile test etmeye başlayabilirsin. Sistem boşken arka plandaki kullanım oranlarına bakın. Windows'un orijinal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 2 Nisan 2017; 16:59:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows arka planda çalışan servislerden kaynaklı kullanıcıyı bekletiyor. Bu normal. Çünkü Hard diskin SSD değil. Servisleri kapatmaya çalışırsan sistem uyarılar verir ve kullanıcı komutlarında hata çıkarır. Kesin çözüm SSD alıp sistemi ona kurmak.
  • AIDA64 Extreme kullanıyorum, Sürücü eksikliklerini falan bulmak yada güncellemek için

"Hangi program ile tarattınız" derken neyi kastettiniz anlayamadım hocam.
  • Ghost_Child G kullanıcısına yanıt
    hocam arka planda çalışan servisleri kapatsak düzelir mi , ayrıca ilk zamanlar çok iyiydi şimdi neden böyle oldu ki

SSD almayı düşünüyorumda uyum sorunu olur mu, her kasaya aynı ssd takılır mı onu bilmiyorum
  • cenqizim C kullanıcısına yanıt
    Format attığınız ISO güvenilir miydi? Kastıktan sonra mı oluşturdunuz mesela?

Donanımsal olabilir eğer öyle yapmadıysanız. Servisleri kapatsanız hızlanma olabilir bir nebze ama biraz dikkatli olun işlemleri kapatırken.

• format attığım ISO güvenilir, pc zaten kasıyordu bende bu sağlam ISO ile attım formatı...Donanımsal olabilir diye düşünyorum bende aslında..kasayı açmadan donanımsal sıkıntı olup olmadığını anlama imkanımız var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cenqizim C kullanıcısına yanıt
    HD Tune programı ile bad sector testi falan yapılırsa anlayabiliriz harddiskin bozuk olup olmadığını örneğin.

• SSD uyum sorunu yaşamazsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.