İyi günler, son zamannlarda bilgisayarım sebepsizce aniden kapanmaya başladı. Bazen tuşuna bastıktan 10 saniye sonra bazen 5 bazen 10 dakika sonra, Sorunun nerden oldugunu anlamak için bi kaç göz gezdirdim kasa parçalarına ve psu'nun fanının dönmediğini farkettim.
Araştırmalarım sonucu %80 ihtimalle psu dan şüpheleniyorum, pc nin 3-4 ay daha idare etmesi lazım beni sonra değiştireceğim. Bu sebeple letgo'dan 20 30 liraya 2.el bi psu alsam işimi görür mü? Önerileriniz neler acaba, şuandaki psu 400W'lık bi psu
İşlemci: 2Duo Cpu E7400 2.80 gHZ Ekran k. : AMD Radeon HD 6570 Ram: 4GB Tek soketli ram mevcut
İşlemci ısı değerlerin vs normal ise kasanda bulunan egzoz fanını veya içeriye hava üfleyen fanının birtanesini sök ve psunun içine üfleyecek şekilde veya içeriden ısıyı çekecek şekilde(Şuan fan nasıl işlev görüyorsa) o şekilde bağla. Psu fanı otomatik durup çalışanlardan değilse görünen o ki psuda problem var.
Cpu ısısını nasıl kontrol ederim dersen şu programı önerebilirim bende bunu kullanıyorum.