Şimdi Ara

Bilgisayarım kısa devre yaptı galiba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün eski bi klavyemi bilgisayara taktım sorun yoktu ardından klavyeyi söküp temizliğini yaptım her parçayı çıkardım yıkadım ama galiba ıslakken erken birleştirdim çünkü bilgisayarı açıp taktığımda çalılmadı sonra bilgisayar kendi kendine kapandı. Tekrar denedim aynı olay oldu. Ardından bilgisayardamı sorun diye dizüstü bilgisayara taktım aynı olay oldu. Sizce bu zarar vermiş midir nasıl test ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• klavyeyi insan neden yıkarki :) klavyeyi söküp çalıştırın pcyi açılmadıysa hala kurumamıştır :) elinize saç kurutma makinesini alıp kurutun umarim tuşların altındaki kömürler bozulmamıştır.
  • ibrahim6134 kullanıcısına yanıt
    Hocam klavye cidden umrumda değil bilgisayara zarar gelmiş midir korkum o. Bilgisayar açılıyor sıkıntı yok ama hani uzun vadede bir sıkıntı yapmış mıdır sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetDA -- 1 Mayıs 2020; 19:0:3 >
  • NORMALDEanakart üzerinde kısa devre koruma vardır bu şekilde sorun oldugu vakit kapatır sıstem. sizin pc suanda açılıyor ve calısıyor ıse usb portunda sorun yok ıse bır sorun olmamış demektır.
    Yok hocam usb portunu da her iki bilgisayarda da kullanabiliyorum günlük yaptığım şeyleri denedim bi farklılık yok birde burnln test diye bir şey var onu da yaptım bi sıkıntı çıkmadı.

• sorun olmaz kullanmaya devam :)
  • Islak ankart sorun cikarabilir , ama kuruduktan sonra problemsiz calismasi gerekir , der8auer ornek olarak ekran karti , anakart ve ram modullerini bulasik makinasinda yikiyor :) Ama tavsiye etmem dogrusu .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgiaayara su temas etmedi su temas etmiş ve bozulan bir ürünü usb ile pcye bağladım. Bilgisayarda sıvı teması sıfır.

Teşekkürler hocam birde bir sorum olcaktı üzün süredir böyle. Hazır bilir kişi varken sorayım. Bu bilgisayar çoğu açılışında bios a gidiyor. Kaydet çık diyince yine geliyor ama aç kapa tuşundan bilgisayaru kaptıp açınca normal açılıyor. Sebebi nedir sizce

• Size bios bir hata veya bir bilgi veriyordue o acilista veya acildiktan sonra onu paylasirsaniz daha net yardimci oluruz

Hocam bu ekran geliyor. Bazen de olmuyor çok ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetDA -- 1 Mayıs 2020; 21:27:11 >
  • Bunun gibi sorun bendede yapiyordu ama bendeki sorun fanlarla ilgili idi bazen anakart takili fani algilamiyordu veya fan bilgi vermeyince fan fail hatasi verip giriyordu oraya. Belki kullandığiniz anakartin bios versiyonunda bir bug olabilir buncellemeyi denedinizmi ?

• Baktim siteye paylasilan en ust bios versiyonu var anakartinizda suanda. Tekrar update edin veya olmaz ise load optimize default ayarlarina alin biosu oda olmaz ise baska eski versiyon kurup denenebilir

Dedaulta alsam sıkıntı olur mu?

• olmaz boot ayarlarınıza bakın sadece hdd sıralaması yani sistem kurulu olanı ön sıraya alın
    Hocam Defaulta tıkladım save and exit demedim daha bunlar çıktı ne yapayım ben de tam anlamıyorum kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetDA -- 1 Mayıs 2020; 23:31:17 >
  • hocam durum şu işlemci ve ram üzerinde ayar değişikliği yapmıssınız onları default degerlere alıyor oc yapmıssın mesela voltage 1.5 voltta çalışıyor onu otoya çekiyor vs bende bunları değişsin zaten :) standart ayarlarda kullanın makineyi
    O zaman direk kaydedip çıkıyorum öyle mi

• aynen hocam yapın sadece fanlar calısmadıgında hata versın cpu faıl dıye ayar var onları acın dereceyı 80 yapın en azından ısı artınca kendını kapatır. bu sekılde ayarlayın cpu turbomod açık olur genelde onu kontrol edın wındows olan hdd yı one cekın boottan baska bır ısleme gerek yok oc yapmıcaksanız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.