Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM RESET ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım aralıklı zamanlar içerisinde (40-45 dk.gibi) reset atıp duruyor. Formatladım bilgisayırı yine sorun hala devam ediyor. Anakartım asus P5LD2, 1 gb ram, 160 gb harddisk,128 ram ekran kartı lütfen yardım edin deli olucum yaaaa..

• istersen şöle bişey yapalım bu reset olayına başladığından beri hiç oyun veya program tarzı bişiler kurup uninstall yaptınmı.... usb portta çalışan bi cihazın varmı... PCI girişli cihazın varmı mesela tv kartı gibi....
    kasandan fan seslerin daha güçlü gelmeye başladımı.... kasana gelen elektrik hattında problem olabilirmi mesela 3lü priz kullanıyosan diğer girişlerdedaha güç çeken bi cihazın varmı... antivirüs programların güncelmi..... en son olarak kasanın içine nezaman temizledin...
  • Reset olayına başladığından bu yana hiç oyun yüklemedim.
    program uninstallı yaptım.
    usb portta çalışan bir cihaz yok
    tv kartı yok
    fan sesleri normal
    elektrik hattımda problem yok
    3 lü priz kullanıyorum. fakat bilgisayar hariç hiçbirşey kullanmıyorum
    antivürüs programlarım güncel
    kasamı dün temizledim..
  • Problem anlaşıldı o zaman işlemci fanın iyi soğutamıyor dolayısıyla işlemcin ısındıktan sonra korumaya alarak kendini resetliyor sisteminizin sıcaklıklarını kontrol etmenizde fayda var + olarak yeni bir fan almanız gerek
  • işlemci fanımın iyi soğutmadığını düşünüyorsunuz fakat bilgisayar bazen ilk açıldığında da reset atıyor hemen. Bizim mahallede sık sık voltaj düşüklüğü yaşanıyor. yada şöyle yapıyorum. klima kapalı konumda iken hemen açıyorum. bilgisayar o zaman da reset atıyor. elektriklerin düşük gelmesinden oluyor galiba. siz ne dersiniz?
  • bilgisayarının power girişini değiştirmeyi dene almak yerine arkadaşından ödünç alabilirsin.... ups tak dicem ama onuda alman gerecek... aslında en güzel şöle yap kasanı en yakın arkadaşına ver 1 - 2 gün takılsın içinede 1-2 tane pc ni kasacak oyun koy oynasın 1-2 gün bakalım neden oluyomuş ama arkadaşın aynı mahalleden olmasın... denesinler bakalım sorunu neymiş......
  • Aynı sorun bende de var.Reset atıp duruyo.Ben son olarak ekran kartını değiştirdim ve ondan sonra yapmaya başladı.İşlemci sıcaklık normal değerde bende.Sadece RAM'ler biraz ısınıyo gibi.Kafayı yiyecem.Sorun çözülür inş. Ben ekran kartından şüpheleniyorum..
  • Bizim orada voltaj dalgalanması genelde hava kararmasıyla başlayıp gece 23 civarlarına kadar devam ediyor. Siz bilgisayarınızı geç saatlerde kullanırken resetlenme oluor mu?
    bir akşam açık bırakın sabaha reset atmamış olursa sorunu bulmuş olursunuz.

@wrldxplrr

ekran kartınız çok akım çeken ekran kartlarından ise, güç kaynağınız yetersiz geliyor olabilir.
  • UPS alırken dikkat edin markasız saçma birşey almayın. Ben aldım götürüp yarın aldığım yerin camından içeri fırlatacağım.

Neden mi? Kutusunda regülatör yazıyor ama, eve 232volt giriyor, UPS'den çıkan voltaj ile aynı hani regülatör?
    Ayrıca elektrik kesildiğinde UPS'den çıkan voltaj 192volt bir bilgisayarı darma dağın etmek için güzel bir voltaj değeri.
  • Bilgisayar bazen 10 dk içinde bazen 2 saat içinde resetleniyor.Günün her saatinde olabiliyo.Ekran kararıyo 30 sn içinde reset atıyo..
  • ilk önce
    1-cpu fan ısıtmıyor olablir temizle
    2-ram değiştir olabilir
    3-usb takılı olan varsa olabilir (web cam vs .giibi)
  • hakkaten ya . bu bi çeşit virüs mü yoksa. bendede var aynı sorun. ama ısınmadan değil. yeni acılınca da olabiliyor. hatta format bile atamıyorum. enson xp kurulumunda 14 dk kaldıyı görebildim. son kez sorayım olmazsa götürecem bende bilgisayarcıya ;
  • Maalesef aynı sorun bendede war.Isı problemi die düşündüm ilk baştan ama ısıyı ölçtüğümde alaksı olmadığını anladım.Ramlerde sorun war die extra ram denedim.Vga da sorun olabilir die düşünüp vga denedim.Ama sorun düzelmedi.Bana bu sorun Powersup tan kaynaklanıyo gibi geliyor.Ama genede kararsızım
  • bendede oluyordu voltaj düşmesindenmi bunu anlamak için bir ups bulmalısın ve röle hareketlerini yani çıt çıt seslerini takip etmelisin yada bir arkadaşın dediği gibi başaka bir yerde 1-2 gün çalıştırmalısın. en kayıpsız yöntem bu yoksa parça değiştirmeye kalkarsan masraflı olur senin için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.