Şimdi Ara

bilgisayarım surekli reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar bir sorunum var yardım edebilen olursa cok sevinecegim.

bilgisayar calısır durumdayken kasaya carptım ve pc kitlendi.power tusuna uzun sure basıp kapattım ve tekrar acmak icin poer tusuna bastım. bilgisayar 4-5 sn calısıyor sonra kapanıp 4-5sn tekrar calısıyor. bu boyle gidiyo..(ekrana herhangi bi goruntu gelmiyo) ramleri ekran kartını harddiskleri söktüm fakat hic bisey degimedi. ama cpu nun yanına takılan ( sanırım guc kablosu ) onu takmadıgım zaman yine ekrana goruntu gelmiyo fakat kasa reset atmıyo. ( bu arada bilgisayar duzgun calıstıgı zamanlarda pc yi actıgım zaman pc 2-3 sn calısır sonra kapanırdı fakat daha sonra tekrar acılır ve normal calısırdı. bu aldıgım gunden beri yıllardır boyle. ilk defa boyle bir kısır dongu haline donustu)

buna neyin sebep oldugunu soyleyebilecek biri varsa cok sevinirim..

• muhtemelen ramler yerinden oynamıştır ramleri iyice oturt yerine.
  • ramlar takılı degilken de aynı sey oluyo.. cıkartıp taktım tekrar ama bisey degismedi..
  • pc nın duzgun calsıdıgı zamanlarda acdıgında 2-3 sn sonra kapanması ve acılması onemlı degıl .bende de uzun yıllardır boyle ..ama sadece soguklarda oluyor ..yazın mart ayından sonra olmuyor ..bunun nedenı devreler ve elektrık ıle ılgılı .onemlı degıl cunk ukasanın performasnını etkılemıyor ..

dıger duruma gelınce eger kasaya carpmasaydın masntıklı bısıler bulrudum sana ..ama sımdı darbe sonucu oldugu ıcın bu durum ..bıraz karısık ..sanırım senı ugrastıracak ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggultiken

merhaba arkadaslar bir sorunum var yardım edebilen olursa cok sevinecegim.

bilgisayar calısır durumdayken kasaya carptım ve pc kitlendi.power tusuna uzun sure basıp kapattım ve tekrar acmak icin poer tusuna bastım. bilgisayar 4-5 sn calısıyor sonra kapanıp 4-5sn tekrar calısıyor. bu boyle gidiyo..(ekrana herhangi bi goruntu gelmiyo) ramleri ekran kartını harddiskleri söktüm fakat hic bisey degimedi. ama cpu nun yanına takılan ( sanırım guc kablosu ) onu takmadıgım zaman yine ekrana goruntu gelmiyo fakat kasa reset atmıyo. ( bu arada bilgisayar duzgun calıstıgı zamanlarda pc yi actıgım zaman pc 2-3 sn calısır sonra kapanırdı fakat daha sonra tekrar acılır ve normal calısırdı. bu aldıgım gunden beri yıllardır boyle. ilk defa boyle bir kısır dongu haline donustu)

Power tusunuı kontrol edınız ıcıne gocmus veya ttakılı kalmıs olabılır power yenıleyın ayrıca harddıskten kaynaklanan problem olabılır farklı harddısk deneyınız :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: reaper12

quote:

Power tusunuı kontrol edınız ıcıne gocmus veya ttakılı kalmıs olabılır power yenıleyın ayrıca harddıskten kaynaklanan problem olabılır farklı harddısk deneyınız :)

Hdd leri söküp denediğindede aynı sonucla karsılasmıs sonuc hdd den değil sanırım. yukardada söyledikleri gibi uğraştırcak bi durum ama ben ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: LitePower

quote:

Orijinalden alıntı: reaper12

quote:

Hdd leri söküp denediğindede aynı sonucla karsılasmıs sonuc hdd den değil sanırım. yukardada söyledikleri gibi uğraştırcak bi durum ama ben ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Kardesım ben COD oynuyorum gecemeyınce sınırlenıp kasıyı kaldırıp yere vuruyodum pc anıden kapanıyodu bır kere format attım duzelmedı ram ve harddıskı degıstım cozumu buldum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım bu anlatığın olayın aynısı benimde başımda şu an. Anlatırken kendim anlatıyor zannettim. Kısaca özetliyim bende Pc açma tuşuna basınca 2-3 sn içerisinde çalışıyormuş gibi oluyor ve tekrar duruyor, sonra yeniden açılmaya çalışıyor ama nafile sürekli tekrarlıyor. Şimdi sadece anakart işlemci ve güç kaynağı takılıykende aynısını yapıyor. HDD den yada ram den değil. Başka Güç kaynağı ile de denedim sonuç aynı. Kala Kala bir anakart ve işlemci kaldı. Bi taraftanda çok ufak bişi var gibi geliyor ama net çözümünü bulamadım. Yardımı olan olursa çok sevinirim. (Bu arada açma kapama tuşundan da değil herkez ilk onu söylemiş :))) ) Gültekin arkadaşın sen çözmüssündür şimdiye bana nasıl halletiğini yazarsan çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.