Şimdi Ara

Bilgisayarım sürekli takılıyor[Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba şimdi benim toshiba a300 laptopum var pek iyi olmadığını biliyorum ama beleş mal baldan tatlıdır
    yaklaşık 5 senedir bu bilgidayarı kullanıyorum ve 2 gündür bilgisayarımda anlamadığım bir takılma oluyor yani 5 dakikada bir 30 sn boyunca bilgisayar kitleniyor hiçbir şey çalışmıyor ama mause 5 sn felan sonra çalışıyor ama bilgisayarın kendine gelmesi 30 40 saniye sürüyor

neden böyle bir şey oldu anlamadım 5 yıl boyunca hiçbir problem yoktu

yardım ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpawnKiller -- 9 Eylül 2012; 15:14:25 >

• virüs olabilir combofix ile tarat
    advanced system care ile sistemi temizle
    uzun süredir format atılmadıysa format at
    laptopun tozlarını temizle
    bunları dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machan

virüs olabilir combofix ile tarat
    bunları dene

+1 avira ile de pc yi taratmanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machan

virüs olabilir combofix ile tarat
    bunları dene

biraz önce combofix ile tarattım baya bişey yaptı ama gene donuyor
    advanced system care pro yüklü zaten oto.bakım var ve düzenli olarak derin bakım yapıyorum
    eset nod 32 de güncel çalışıyor
    fanın ramin işlemcinin tozunu felanda sildim
    yaklaşık 1 ay önce vistadan 7 ye yükseltmiştim yani format yeni sayılır
    ama düzelme yok

• hd tuner pro ile error scan yap bad sector oluşmuş olabilir.

ek:

uzun zamandır format atmadıysan tune up 2012 kur ve defragment yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC01DF2E2 -- 8 Eylül 2012; 20:24:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wonky

hd tuner pro ile error scan yap bad sector oluşmuş olabilir.

ek:

uzun zamandır format atmadıysan tune up 2012 kur ve defragment yap.

yaptım bir hata bulmadı

format atalı 1 ay oldu ve advanced system care pro kullanıyorum ve defragment yapmıştım zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardım lütfen
  • lütfen yardım edin kafayı yiyecem ya
  • tekrar yapabileceğin şeyleri sıralamaya çalışayım ..

hd tune temiz çıktı ve wındows optimasyonunda sorun yok diyorsan ..vırus v.s de yok diyorsun o zaman ..

1 bıos resetle ve gerekirse yeni bıos atmalısın .. tecrüben yoksa teknık yardım almalısın ..bıos update forumda tarıfle tecrube olmayan birisine anlatmak yaptırmak zordur saglıklı olmayabilir .. tecrübeniz varsa sorun yok siz yapabılrsınız

2 memtest 86 ile ramleri test edin .. farklı ramlerle laptopu çalıştırma imkanınız varsa deneyin ..ramleriniz sorunlu olabilir ..

3 xp yüklemeyı deneyın .. vısta kullanmayın ve wın7 ile ilgili sistemin bir uyuşmazlıgı olabılr .. xp deneyın sorun çözulecek mi bakın ..

bunların dışında sizin sizin yapabılecegınız bişi kalmıyor .. varsa atladıgınız bir nokta vardır ..mesela vırus yok dıyorsunuz belki vardır haberınız yoktur .. her virus programı her vırusu temızleyecek dıye bır kaıde yoktur .. yada windows kurulumu saglıklı olmamışdır..yada hdd problemlıdır ama program bad sector gostermedıgı için sorun olmadıgını düşünürsünüz..

yani ya bişeylerı atlıyorsunuz yada servısden bılgısayarcılardan yardım almanızı gerektıren buyuk bır sorun yaşıyorsunuz ..

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

tekrar yapabileceğin şeyleri sıralamaya çalışayım ..

hd tune temiz çıktı ve wındows optimasyonunda sorun yok diyorsan ..vırus v.s de yok diyorsun o zaman ..

1 bıos resetle ve gerekirse yeni bıos atmalısın .. tecrüben yoksa teknık yardım almalısın ..bıos update forumda tarıfle tecrube olmayan birisine anlatmak yaptırmak zordur saglıklı olmayabilir .. tecrübeniz varsa sorun yok siz yapabılrsınız

2 memtest 86 ile ramleri test edin .. farklı ramlerle laptopu çalıştırma imkanınız varsa deneyin ..ramleriniz sorunlu olabilir ..

3 xp yüklemeyı deneyın .. vısta kullanmayın ve wın7 ile ilgili sistemin bir uyuşmazlıgı olabılr .. xp deneyın sorun çözulecek mi bakın ..

bunların dışında sizin sizin yapabılecegınız bişi kalmıyor .. varsa atladıgınız bir nokta vardır ..mesela vırus yok dıyorsunuz belki vardır haberınız yoktur .. her virus programı her vırusu temızleyecek dıye bır kaıde yoktur .. yada windows kurulumu saglıklı olmamışdır..yada hdd problemlıdır ama program bad sector gostermedıgı için sorun olmadıgını düşünürsünüz..

yani ya bişeylerı atlıyorsunuz yada servısden bılgısayarcılardan yardım almanızı gerektıren buyuk bır sorun yaşıyorsunuz ..

önerileriniz için teşekkürler ben çözümü buldum gibi bir şey oldu game booster da oyun kipine alıyorum donma felan olmuyor artık cpu felan ısınıyorda o soğutuyor mu anlamadım

• ısıları speed fan aidata 64 core temp gibi programlarla takip edebılrsınız .. geçmiş olsun ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.