Şimdi Ara

Bilgisayarım yaklaşık ne kadar güç tüketir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba; bizim oturduğumuz bölgede sık sık elektrik kesintisi oluyor. Bu nedenle çanta tip max. 1 kva, sürekli ise 0,9 kva gücünde kama IG1000 veya kama IG1000S benzinli jeneratör alma aşamasındayım ancak aklımda yeterli olur mu diye soru işaretleri var. Bu jeneratör 650 w lık psu olan bir pc ve max. 120 w elektrik tüketen 26" inç bir lcd moitörü çalıştıması gerekiyor. Sistem çalışırken çok fazla zorlanmayacak ve oyun oynanmayacak. Bazı fotoğraflar düzenlenecek, internete girilecek, ofis programları çalıştırılacak. PC'nin sesi kapatılacak yazıcı ve optik sürücüde kullanılmayacak. Acaba bana almayı düşündüğüm jeneratör yeterli olur mu? Almayı düşündüğü jeneratörün Cos: 0,8'dir. Benim hesabıma göre max. 800 w, sürekili ise 720 w elektrik üretebiliyor.

Bilgisayar bileşenleri;

Kasa: İnwin dragon rider. 1 adet büyük fan 6 adet küçük fan.
    Bord: GA-990FXA-UD5
    İşlemci: AMD X6 1090T
    Ram: 2 Adet 4 GB = 8 GB Kingston
    HDD: 500 GB 7200 RPM Seaget
    Ekran Kartı: AMD 6870HD
    DVD-R: LG
    PSU: InWin 650W %80+ verimlilik

Bu duruma göre pc ne kadar güç harcar.

UPS önermeyiniz benim için süreleri çok kısa. Elektrik kesildiğinde bilgisayaraımın kapanması çok çok önemli değil. Önemli olan 2 saat civarında bitti bitecek derdi olmadan pc yi çalıştırmak.

• http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

şurdaki işlemleri uygulayarak 362 w harcadığı görülüyor. burasının hesap yaparken fazla yaptığını biliyoruz. düz 350 olsun, psu %85 verimlilikte olduğunu kabul edersek şebekeden 411 watt çekecektir sistem için. yani bilgisayarı düz hesap 400-450 diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 19 Kasım 2012; 8:16:39 >
  • Prizden yüksüz durumda 100w, yüklü durumda da 300w civarı çeker(sadece kasa). Benzer bir sistemi güç ölçer ile ölçüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇOK TEŞEKKÜRLER. JENERATÖRÜ ALDIM AMA ARIZALI ÇIKTI. SERVİSE GÖTÜRECEĞİM. İADE ETMİYORUM ÇÜNKÜ İYİ BİR FİYATA BULDUM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.