Şimdi Ara

Bilgisayarımda 3-5 Arıza Var Bi Bakarmısnz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bilgisayarımın fazla ısınmasından şikayetçiydim ve hala şikayetçiyim ama pcde bi anormallik gördüm resimllerde war

Önceki Hali :

Sonraki Hali :

Bu Core 0 Core 1 flan nereye gitti anlayamadım ve bilgisayarım aşırı ınıyor 120 dereceyi buluyo ve res atıyıo... Nasıl düzelir bu aşırı ısınma ?
    bunun programlarla alakası var mıdır ? format atsam düzelir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T3RMiN4T0R -- 6 Haziran 2011; 18:00:29 >

• hocam aşırı tozlanma var 120 derece ne demek yakar bilgisayarı dikkat et! birde everest programını yüklesene bilgisayarına orda gözükecek mi işlemciler.
  • kasaya bi hava tut hala aynı srnla karşılaşırsan bir fan daha ekle
  • Selam
    Bilgisayardaki bu sıcaklık çok çok yüksek! Donanım hakkında yeteri derecede bilginiz varsa tüm parçaları sökün ve temizledikten sonra, CPU üzerine gayet ince soğutucu macun sürerek fanını dikkatli bir şekilde tekrar takın. Bu arada PSU'yuda unutmayın!

Resilere gelince;
    Üstteki resimde bilgisayar CPU'yu görmüş fakat HDD'yi görmemiş. Alttakinde ise tam tersini yaptığı için Core'leri görmek maalesef mümkün olmamış.
    Bilgisayarınızda olumsuz bir şeylerin olduğu kesin. Temizlik yaparak yeni bir sistem kurmanız en doğru olanıdır kardeş..
    Kolay gelsin..
  • yani hdd ile işlemcimmi uyuşmuyo yada hdd ile ekran kartı mı uyşmuyo ?
  • ilk resimde fan hizi düşük bu yuzden sicaklik gormussun. ikinci resimde fan %100 calisiyor
    Tek sorunun ekran kartinin aşırı ısınması gibi gorunuyor. Ekran kartiniz nedir ne degildir markasi modeli yok mu? her sorunu olan su forum kurallarini okuyarak detay vererek konu acsa ne olur ki...
  • özür diliyorum ...
    şçyle bir resim koyim :

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevap yok ama ?
  • kasanın içi aşırı tozlanmış olduğu için aşırı ısınıyordur temizleyin ilk olarak....
  • onu yaptım zten...
  • Ekran kartin aşırı ısınan bir modelmiş demekki. bende 8800gt var 50-60 larda geziyor. bu sıcaklık senin ust taraftaki işlemcine yansiyor ister istemez. ısınan hava yukselir mantigi ile. daha iyi hava sirkulasyonu saglamayi dene bence oncelikle. sonradan kart degisimi ne bileyim sogutucu degisimi gibi isleri dusunursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 7 Haziran 2011; 14:23:13 >
  • denicem teşkkrler...
  • O sıcaklıkta yumurta pişer yahu; vakit kaybetmeden ileri soğutma sistemlerine geçmelisin.
  • iyi bir soğutucu mu yok yoksa ekran kartınn kndisindemi sorun acaba ?
  • psu nuz yeterli ise fanlar ile desteklemenizi tavsiye ederim
    böyle bir sorun (sadece ısınma olanı) arkadaşımın başına gelmişti kasanın yan kapağını kestirip kocaman bir fan takmıştı %25-30 arası ısınmayı azalttığını söyledi
  • Arkadaşım, önemli olan birçok şey yukarıda aslında yazılmış öncelikle yazılanları teker teker okumanı tavsiye ederim. Malum hava sıcaklıkları yazın gelmesi ile birlikte arttı. Kasanızı demontaj yapın tüm bileşenleri temizleyin ve yeniden montajlayın. Özellikle ekran kartı ve işlemcinin termal pastasını yenileyebiliyorsanız, yenileyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Haziran 2011; 22:25:14 >
  • Daha iyi soğutan bir kasa da alabilirsin. Hava akışı için özel üretilmiş onlarca kasa var piyasada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.