Şimdi Ara

Bilgisayarımda aşırı kasma durumu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler. bende 3.6 ghz p4 işlemci, 4 gb 2-2 667 mhz ram. , gigabyte ga-vm900 anakart, ati x1550 512mb ekran kartı. 160 gb harddiskli kasa var. sorunum şu. bilgisayarıma 4gb ram almama rağmen benim eski kasamda oynadığım oyunu bu bilgisayarda zor oynuyorum.(Silkroad Online). aşırı kasma durumu var. eski bilgisayarımda p4 tü 2.4 ghz 1.25 gb ddr ram ve 256 mb fx5500 özelliklerindeydi. yeni kasamda ramler işlemciye fazla geldi desem öle olcağını sanmıyorum.yeni kasamdaki işlemcim çok iyi değil ama. eski kasamdaki işlemcimde 2.4 ghz olmasına rağmen bukadar kasma olayı yoktu. İşlemcim çok ısınıyor yani normal şartlarda 80 derecenin aşağısına düşmüyor. Fanlarda felan sıkıntı göremedim. bu kasma durumuna bi çare bulmam lazım arkadaşlar. sorunu tam olarak anlatamamış olabilirim. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _emax_ -- 24 Şubat 2011; 9:02:46 >

• Bilgisayarlarda hangi işletim sisteminin yüklü olduğu ve windows'un hangi özelliklerinin çalışır vaziyette oldukları da önemlidir.

Ayrıca işlemcilerin sadece ghz hızlarıyla karşılaştırılması doğru değildir. Mesela, tek çekirdekli 3.0 ghz işlemci, 2.0 ghz çift çekirdekli işlemciden yavaştır. Buna benzer birkaç etmen daha var.
  • Oyunun Kasması OC ile alakalı birşey değildir.
    Sorun büyük ihtimal Ramlardan kaynaklanıyordur Başka bir ram tak tekrar dene
    Ramları çıkar bir kuru beze sar ve biraz beklet üstündeki statik elektriği alsın ayrıca ramlarin hiçbirzamana çıkarma takma esnasında çiplerine dokunma sendeki statik elektrikten çipler bozulabilir herzaman yan tarafından kavrayarak işini gör.
    Birde Bir nebze olsun arkaplandaki işlemleri sonlandırıp bilgisayarı birazdaha rahatlatmak için GameBooster programını dene belki işe yarar bence hiçbir getirisi yok ama işe yarıyor diyenler var.
  • bahsetiginiz kasma olayı eger yaptıgınız overclock dan sonra gerceklestiyse.

1.Sizinde tahmin ettginiz gibi işlemcinin cok fazla ısınmasından kaynaklanabilir fanınız ve blogunuzun temiz oldugundan emin olun bence hwmonitor isimli programla ısınmayı takip edebilirsiniz.
    2.P4 lerde eger yanlıs bilmioyrsam overclock yapmak icin FSB yi arttırmanız gerekiyor burda bilgisayar ustundeki ekran kartınız dahil butun parcalara etki eder Ramleriniz yaptıgız overclock'la beraber FSB degerinde calısma hızında artısa ugramıstır buda gecikmeye sebep olabilir c2d islemcili bilgisayarımda basıma gelmisti benzer bir olay ram timing lerinizi arttırmanızı oneririrm yada overclok unuzu biraz azaltmanızı.CPU-z programındaki ram sekmesinden FSB yuzunden ramlerinizde artıs olmusmu bunada bakabilirsiniz.

Umarım fikir verebilmisimdir.
  • arkadaşlar galiba size yanlış bilgi verdim ben. benim işlemci p4 524 müş zaten. yani default olarak 3.06 mış oc yapılı değil yani. benim şikayetim şu. işlemcim çok ısınıyor. biostan baktığımda bir müddet sonra fazla bi zaman geçmeden tabi 80 dereceye çıkıyo. bi oyun açıym 90lara çıkıyor. İşlemci üstünde fazla termal macun yok. Acaba ondan kaynaklanırmı bu ısınma. yani termal macun alıp sürsem bu ısınma olayı bir nebzede olsa düşermi. Ama kafama takılan şu benim eski bilgisayarım p4 2.4 ghz di ondada fazla termal macun yoktu. hatta hiç yoktu diyebilirim. fakat bukadar ısınmıyordu. 60 dan yukarı çıkmıyodu. başka bir forumda gördüğüm kadarıyla işlemci fan hatası olabiliyomuş üretim hatası olarak. yani soğuk havayı işlemciye vereceğine dışarıya doğru verir diyorlar. 2. bir sorum da : bugün windows 7 64 bit kurdum x64. 4 gb rami kullanabilmem için. fakat özelliklere baktığım zaman. bellek 4gb ( kullanılabilir bellek 2.94 gb ) diyor. işletim sisteminin 64 bit olduğuna eminim. sanırım ramin bir bölümü ekran kartına paylaşımlı olarak kullanıyor. ekran kartına baktığım zaman toplam bellek 1797 mb gösteriyo. normalde ekran kartım 512 mb ati x1550. bu ekran kartının paylaşımını kapatamazmıyım. asus anakartlarında ... memory diye bir seçenek varmış bıosta. onu aktif ettiğin zaman 4gb oluyomuş tam. ama benim anakartım gigabyte ga-vm900 bundada öyle bir seçenek mevcutmu. çk soru sordum galiba. ama yardımcı olursanız sevinirim.

• Edit: Hocam o işlemciyle windows7 yi zor kullanırsın.Windows xp kurarsan bilgisayarın bir nebze hızlanır windows7 işlemciyi yoruyor pentium4 için biraz ağır.Ayrıca rami 4lük yapmışşın ama çok fayda sağlamaz bilgisayarın hızlı olması için sadece ram gerekli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 22 Şubat 2011; 21:58:51 >
  • doğru zaten bulursam e6700 felan alıcam işlemci olarak. ben xp kullanırkende işlemcim çok ısınıyor. 80 dereceden aşağı düşmüyo yani.
  • İşlemcini üzerindeki kendi macunu sil kendin termal macun sür
  • Her cpu'yu her anakartta çalışmıyor. Anakartına uyumlu bir cpu'yu alman lazım. Yoksa toptan değişikliğe gitmen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkor

İşlemcini üzerindeki kendi macunu sil kendin termal macun sür

Bende öle yapmayı düşünüyorum. İnşallah işe yarar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Her cpu'yu her anakartta çalışmıyor. Anakartına uyumlu bir cpu'yu alman lazım. Yoksa toptan değişikliğe gitmen gerekir.

doğru diyosun benim anakart gigabyte ga-vm900. en uygun işlemci tahminime göre e6700. bide siz bakıp bilgi verirseniz daha iyi olur tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Bilgisayarlarda hangi işletim sisteminin yüklü olduğu ve windows'un hangi özelliklerinin çalışır vaziyette oldukları da önemlidir.

Ayrıca işlemcilerin sadece ghz hızlarıyla karşılaştırılması doğru değildir. Mesela, tek çekirdekli 3.0 ghz işlemci, 2.0 ghz çift çekirdekli işlemciden yavaştır. Buna benzer birkaç etmen daha var.

herhalde yani ondan şüphem yok zaten. bırak 2.0ı 1.8 ghz core 2 duo işlemci bile p4 3.06 ghz den kat kat iyidir yani. core 2 duo ile p4 işlemciyi kıyaslaman zaten doğru değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.