merhaba Arkadaslar bilgisayarımda dialler olup olmadıgını ogrenmemin bir yolu var mı ? soyle ki .. gecenlerde kazaa adlı programla internetten bir dosya indidiyordum yanlıslıkla ucretli olana basmısım .. dosyanın yarısı falan yuklenmisti ki fark ettim .. ve iptal dedim .. ancak dikkatimi cekti adamlar ne kredi kartı numarası vermislerdi neden havale icin hesap numarası parayı benden nasıl alacaklardı diye dusundum ki telefonum caldı bir arkadasım (cokda sevdigim bir arkadasım ) bana diallerle ilgili bir emsal dava vardı onu kic acmıstı falan diye sordu ... hayırdır demeye kalmadım acı haberi ogrendim arkadasıma 2.5 milyar tel faturası gelmis .. nedeni ise dialler adı verilen yazılımmıs.. simdi benim pc mde dialler olup olmadıgımı anlamanın bir yolu varmı .. tel uluslararası gorusmelere acık ... bu arada arkadslar ben adsl kullanıcısıyım .. adsl kullanıcılarına da dialler denen yazılımların bulasma olanagı varmı .. zira bulasan arkdasım 145 kullanıcısıydı ..
http://downloads.subratam.org/startuplist.zip programını kullanırsan bilgisayarın açılırken ne oluyo ne bitiyo bütün hepsini göstericektir sana.. dikkatle incelersen ve dialer varsa eğer bulup sil.. artı dialer olup olmadığını görev yöneticisinden(CTRL+ALT+DEL) işlemler sekmesine bakarsan kullanıcı adına göre dizip senin kullanıcı adında bilmediğin programlar çalışıyosa bu programların ismini google'da arat ve detaylı bilgi al.. herhangi virüs/vs rastlarsan önce kapat ve sonra başlat -> ara dan dosyayı bulup sil.. ama dikkat et sistem dosyası falan silme
valla adsl de dialer konusu tartışıldıı olmayacağına kannaat edeildi ama sen genede WHO nun dediklerini yap.
oncelikle tesekkur ederim .. ctrl alt delete islemini yaptım kullanıcı bolumunde sadece benim ismim var .. ayrıca calıstır msconfig yazdım orda da dialler diye birsey yazmıyor .. bu arada dialler diye mi yazması lazım yoksa abuk sabuk program isimleri mi yazacak .. son birsey ;ben telefonu kullanırken bu dialler varsa calısmayacakmı yoksa telefon mesgul mu calacak ? son bisey varsa bu illeti nasıl atacagım pc den ?bende kaspersky anti virus var update de ediyorum hemen hemen hergun .. ama anladıgım kadarıyla bu diallerler virus degil ..
dialer çok kolay bulunur.. kendini herzaman açık tutacağı için ctrlaltdel'den bulabilirsin.. bu arada kullanıcı adına bakmicaksın senin kullanıcı adın tarafından kullanılan programlara bakıcaksın.. genelde bunlar dialer.exe diye oluyolar ama tabi abu ksubuk isimlerde olabilirler.. o yüzden eğer bilmediğin program varsa kapat.. eğer hiç bi bilgin yoksa programın ne olduğu hakkında sadece kapat emin olmadıktan sonra silme işine yarayan bi prog. falan çıkar sonra küfürü ben yerim dialeri sadece kapatman yeterli zaten fazla zararı olmaz onun ama adaware spybot gibi spy programları yada antivirüs yüklersen tabiiki onlar aramalarında bulucaktır.
ADSL Telefon hatlarını Konuşma bandından(Frekansından) Kullanmadığı için bir korkun olmasın _Eğer hala Dial-Up modemin hatta bağlı deilse tabiii_ Fekat yine de SpyBot veya Ad-aware programlarını indirip,güncelleyip kullanmanı tavsiye ederim +zonealarm vb. firewall programlarıyla birlikte. Sorunsuz Günler Dilerim