arkadaşlar, bilgisayarımı yeni aldım ve gerçekten güzel denebilecek bir donanıma sahip, özellikleri: DELL INSPIRON N5110 i7-2670QM 8GB 750GB 15.6" VGA 1GB B-RAY W7PRE, bundan önce toshiba p8700 kullanıyordum ve aynı kullandığım programları bunda da yükledim, işim gereği çok güçlü programlar da değiller. eski bilgisayarımda hiçbir takılma olmuyorken bunda sürekli takılmalarla karşılaşıyorum. dell i kurarken çoğunu bilmediğim inanılmaz sayıda programlar yükletti bunlardan şüpheleniyorum, ne yapmamı önerirsiniz?
ilk başlangıç olarak denetim masası programlar ve özelliklere gir işine yaramayan dell ait programları kaldır bir şey olmaz korkma sadece recovery için gerekli olan bir program olması lazım onu kaldırma .
hangi programlar işime yarıyor bilmiyorum ki :( , o recovey de zaten nasıl birşey se ne zaman harddisk taksam açılıyor, kapatamadım da onu. çok fazla da bilgim yok bilgisayar donanımı hakkında, ilgin için teşekkürederim
bilgisayardaki programlar bunlar
takılma derken mesela oyuna gırdıgındemi ? internette mi takılmayı biraz açarsan sorunun kaynağına ulaşabiliriz
mesela; fare yi haraket ettirirken kısa süreline takılıp devam ediyor ama bunu çok sık yaptığı için sinir bozucu oluyor, facebook da , yön tuşları ile uzunca aşşağıya doğru inerken takılıp takılıp devam ediyor :(